Tanatos70 Napisano 4 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2017 13 minut temu, MateuszT. napisał: John Partridge kupiony w TKMaxxie Chyba@Tanatos70 ma taką samą, o ile dobrze pamiętam Fakt: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1453-co-mam-dziś-casualowego-na-sobie/?do=findComment&comment=233021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
earthmover Napisano 5 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2017 len + len + flanela (wszystko z SuSu), buty to skórzane Converse 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 5 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2017 Ciekawe połączenie rodzajów tkanin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 5 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2017 I tak oto zdradziłem swoje bezgraniczne przywiązanie (czy raczej zapał neofity- zakupoholika ) do "peerelek" (jednakże nie do końca, bo dwie nowe w przyszłym tygodniu się pojawią ): czekoladowa (?) krata od Burberry. Po ponad 20 (sic !), w ostatnich dwóch miesiącach, przymiarkach "włoszczyzny" z yooxa, zostawiłem sobie dwie sztuki takie brytyjsko- włoskie (sygnowane markami angielskimi, ale made in Italy). Jedną z nich jest właśnie prezentowana poniżej. Przybyła w piątek i nawet rękawów nie będę musiał skracać. Wełna (72 %) z domieszką jedwabiu (18 %) i niewielką lnu (10 %). Bardzo miły chwyt. Kot w każdym razie akceptuje. Dzisiaj premiera na powietrzu. W sumie to poszedłem na łatwiznę i przyodziałem swój sprawdzony i niezastąpiony ciemnobrązowy golf. Ile ja się różnych "sraczkowatych", "buraczkowych", "camelowych" itp. w tym sezonie nakupowałem. Żaden tak mi nie przypasował, jak ten weteran. Ze spodniami mam kłopot, ale będę jeszcze próbował z innymi (dzisiaj jednak były te- MD przerobione trochę pod trzewiki, więc nie będę oszukiwał). Nad butami nie zastanawiałem się ani chwili : 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 5 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2017 @Tanatos70 Bardzo ładna marynarka. Zestawienie wyszło trochę mdło, bardziej jesiennie niż wiosennie. Zlewasz się z otoczeniem, nie tylko "twarzą" Niebieska koszula OCBD zrobiłaby tu imo dużą różnicę na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 5 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2017 1 godzinę temu, NieMy napisał: @Tanatos70 Bardzo ładna marynarka. Zestawienie wyszło trochę mdło, bardziej jesiennie niż wiosennie. Zlewasz się z otoczeniem, nie tylko "twarzą" Niebieska koszula OCBD zrobiłaby tu imo dużą różnicę na plus. No zamiar był taki, aby było monochromatycznie i bardziej jesiennie- zimowo (w rzeczy samej jeszcze zimę mamy ) niż wiosennie. Na wiosennie i pod krawatem będzie... następnym razem . Sceneria faktycznie niefortunna i zlewam się z murem (wyszło dopiero podczas selekcjonowania zdjęć), ale kot jest przyzwyczajony, że pozuje na tarasie i gdzie indziej nie lubi. Ja już bez kota próbowałem, ale "zjebkę" na forum dostałem, więc już raczej nie próbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu26 Napisano 5 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2017 Też mam tą kurtawę za 199 zł nic tylko brać Chyba ją zakatuję w tej wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWojtylak Napisano 5 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2017 Panowie, w kwestii M65 (oraz jej substytutów) jako rekonstruktor mogę śmiało polecić oryginały a najlepiej kurtkę M43, bo ma ładniejsze wykończenie. A tak poza tym to taki jest dziś wygląd mój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu26 Napisano 5 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2017 Godzinę temu, MWojtylak napisał: Panowie, w kwestii M65 (oraz jej substytutów) jako rekonstruktor mogę śmiało polecić oryginały a najlepiej kurtkę M43, bo ma ładniejsze wykończenie. A tak poza tym to taki jest dziś wygląd mój. M43 kompletnie mnie nie przekonuje mimo 2 podejść, ale to pewnie kwestia gustu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. waski Napisano 7 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2017 W sumie mam mieszane uczucia. Marynarka Jake'e Koszula MiMe Krawat EoE Poszetka: Szarmant 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalker Napisano 7 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2017 Dnia 5.03.2017 o 19:05, grzechu26 napisał: Też mam tą kurtawę za 199 zł nic tylko brać Chyba ją zakatuję w tej wiosny Kiedy była kupowana ta kurtka? Zastanawiam sie czy jest sens szukać. Jest świetna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariopol Napisano 7 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2017 Jeszcze niedawno była emka w TK w Zabrzu. Moge jutro sprawdzić. Jak ktoś widział L to chętnie wymienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 8 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2017 Ptaszysko jakieś się przyczepiło, przy czym nie od Majlera (żart kontekstowy). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 Marynarka no name Krawat RoT Poszetka MiMe Koszula CO Buty SP 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 Był debiut w sekcji obuwniczej, jest i debiut w sekcji casualu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markus Napisano 10 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2017 @MH_fan a dlaczego nie CMDNS. Mi to na formalny styl wygląda. Chyba że się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 10 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2017 40 minut temu, Markus napisał: @MH_fan a dlaczego nie CMDNS. Mi to na formalny styl wygląda. Chyba że się mylę Bawełniana marynarka nie jest formalna. Mi ten błyszczący jedwabny krawat nie pasuje z bawełnianą marynarką. EDIT. To jest częsty błąd tutaj. Mnie to razi. Zobaczcie na zestawy kolegi Wąski na tej stronie wątku - ile lepiej wyglądają bo są z nieformalnym krawatem (tj. wełna, grenadyna). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 12 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 Odgrażałem się, że dwie nowe "peerelki" nabyłem za ten skok w bok z kraciastą Burberry . No i są. Obie model "custom fit", jednakże wykonany nie we Włoszech, ale dla odmiany na Słowacji. Do materiału nie mam żadnych zastrzeżeń, jednakże krój, choć oceniając odbicie w zwierciadle wydaje się o.k., na bezlitosnych fotografiach już na taki nie wygląda. Zdecydowanie wolę "włoską" wersję na 2,5 guzika. No ale cóż, będę musiał jakoś z tym żyć . Dzisiaj brązowa: 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 12 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 Dnia 10.03.2017 o 10:43, bodzixon napisał: Bawełniana marynarka nie jest formalna. Mi ten błyszczący jedwabny krawat nie pasuje z bawełnianą marynarką. EDIT. To jest częsty błąd tutaj. Mnie to razi. Zobaczcie na zestawy kolegi Wąski na tej stronie wątku - ile lepiej wyglądają bo są z nieformalnym krawatem (tj. wełna, grenadyna). Jasne, zgadzam się jak najbardziej, że bordowy jedwabny krawat nie do końca pasuje do granatowej bawełnianej marynarki, jednak z pewnych względów była to kompozycja zamierzona i zasadniczo jednorazowa. Co do ogólników, że jedwabne krawaty nie wyglądają dobrze z bawełna, to się nie zgodzę - w moich odczuciu z bawełną bardzo dobrze komponują się jedwabne krawaty w różnej maści uniwersyteckie paski (oczywiście bierzemy tu także pod uwagę, że jedwab może być mniej lub bardziej świecący się). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 12 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 33 minuty temu, MH_fan napisał: Jasne, zgadzam się jak najbardziej, że bordowy jedwabny krawat nie do końca pasuje do granatowej bawełnianej marynarki, jednak z pewnych względów była to kompozycja zamierzona i zasadniczo jednorazowa. Co do ogólników, że jedwabne krawaty nie wyglądają dobrze z bawełna, to się nie zgodzę - w moich odczuciu z bawełną bardzo dobrze komponują się jedwabne krawaty w różnej maści uniwersyteckie paski (oczywiście bierzemy tu także pod uwagę, że jedwab może być mniej lub bardziej świecący się). Dnia 10.03.2017 o 10:43, bodzixon napisał: Mi ten błyszczący jedwabny krawat nie pasuje z bawełnianą marynarką. Owszem, nie generalizuje, sam noszę jedwabne krawaty (nie mówię o szantungu, ani grenadynie ) np. do jeansów, ale są one matowe i mają wyraźną fakturę (tj. nie są gładkie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eye_lip Napisano 12 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 Pewnie niewiele tu widać, ale.. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 14 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2017 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. waski Napisano 14 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2017 Marynarka Jake's Koszula MiMe Krawat Feraud Poszetka MiMe 1 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. faber Napisano 14 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2017 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi