Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Dół bardzo fajny, sam poluję na jakieś Incotexy po taniości na sprawdzenie. Za to góra (marynarka) psuje efekt - wygląda na za dużą (zwłaszcza od guzika w dół), wąska klapa, pływająca brustasza, dół zamknięty niczym w Bytomiu ;) Nawet Loro Piana wg mnie jej nie ratuje.

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
59 minut temu, Nawrot napisał:

Za to góra (marynarka) psuje efekt - wygląda na za dużą (zwłaszcza od guzika w dół), wąska klapa, pływająca brustasza, dół zamknięty niczym w Bytomiu 

Marynarka to pojedyncza warstwa materiału prześwitującego jak ciasto na pizzę w okolicach Rzymu. Zero podszewki, zero wkładów piersiowych. Jedyna rzecz o jakiej mogę napisać, że jej na sobie nie czuję. "Leistość" jest jej cechą inherentną i trzeba ją przyjąć z dobrodziejstwem inwentarza. Gdybym miał na sobie marynarkę o bardziej zwartej strukturze to raczej nie wrzucałbym jej do casualu.

Opublikowano

To widać, że jest cienka, sam bardzo lubię takie wynalazki (nawet wyżej jest moje foto w Zero Gravity). I właśnie to mi bije po oczach - lekkość marynarki z mocno zabudowanym dołem, co nadaje jej "ciężkości".  Taliowałbym ;)

Opublikowano
8 godzin temu, Żorż Ponimirski napisał:

Marynarka to pojedyncza warstwa materiału prześwitującego jak ciasto na pizzę w okolicach Rzymu. Zero podszewki, zero wkładów piersiowych. Jedyna rzecz o jakiej mogę napisać, że jej na sobie nie czuję. "Leistość" jest jej cechą inherentną i trzeba ją przyjąć z dobrodziejstwem inwentarza. Gdybym miał na sobie marynarkę o bardziej zwartej strukturze to raczej nie wrzucałbym jej do casualu.

Widać, że jest super, ale wg mnie na Tobie "nie leży".

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ja nie wiem, czy mój komentarz jest konstruktywny (a może żartujesz), jednak ciągnąc temat (i zastrzegając się, że wnioskuję ze zdjęć, które mogą przekłamywać zwłaszcza proporcje):

1. jest za krótka

2. guzik jest zbyt wysoko

3. linia ramion jest brzydka, wybrzusza się ku górze, może marynarka jest po prostu zbyt szeroka albo masz takie ramiona.

Punkt nr 3 można korygować (ale nie wiem, czy po korekcie wciąż będzie bezkonstrukcyjna), 1 i 2 sugerują, że za bardzo urosłeś.

Edit: no i jeszcze to, co wspomniał @Nawrot, dziwnie jakoś zamyka się na dole, co nadaje jej bardzo specyficzny kształt, mnie przypomina odwrócony kielich tulipana, że tak pojadę poetycko.

Opublikowano

@mosze - piszę bez żartów, dzięki za uwagi.

1) długość - przykrywa mi tyłek, nic dłuższego w rozmiarze regularnym przy moim wzroście nie znajdę. Dzieli sylwetkę na pół i podoba mi się. Nie wygląda moim zdaniem jak z młodszego brata.

2) guzik - chyba zależy od perspektywy zdjęcia. 

3) linia ramion - w kilku marynarkach bez wypełnień dostałem ten sam komentarz - mam kaptury, raczej mi nie znikną, a niwelowanie tego jakąś potężną konstrukcją w marynarce letniej mi się nie uśmiecha. Masz jakiś pomysł na to?

4) zgadzam się, że zamknięcie dołu wygląda nie tak jak potrzeba i skonsultuję to z krawcową jak by tu ożenić taliowanie z lekkim ujęciem materiału i otwarciem. Myślisz, że jest to technicznie wykonalne?

Opublikowano

Nie chodzi o potężną konstrukcję, być może warstwa sztywniejszego materiału wystarczy, ew. małe i cienkie poduszki przy rękawach, aby nieco podnieść ten obszar. Ja ze swoją krawcową eksperymentuję, wkłada poduszkę, patrzymy jak jest, potem ją zmniejsza itp. Jak po przyfastrygowaniu i zmierzeniu jest dobrze, to zostaje.

Co do zamknięcia, niech poupina szpilkami gdzie trzeba i może będzie lepiej.

Ogólnie to jakbym nie był w stanie poprawić obu problemów, to bym ją sprzedał.

Opublikowano
6 minut temu, mosze napisał:

Ogólnie to jakbym nie był w stanie poprawić obu problemów, to bym ją sprzedał.

Linia ramion na moje laickie oko jest do przełknięcia - skoro ma być "naturalna" to będzie jaką mam w naturze. W grę wchodzą tylko i wyłącznie sztywniejsze kawałki materiału. O poduszki nie poproszę. 

Sylwetka poniżej guzika i taliowanie jak najbardziej będą przedmiotem dyskusji i poprawek.

To jest taki trochę wełniany marynarko/sweter z fresco i nie chcę dopasowywać na sztywno. Miałem ją dziś na sobie przy dość dusznych, wiosennych 23 stopniach i nosiła się świetnie. Nie rozstaniemy się pomimo wąskich klap i niedociągnięć. Będziemy nad sobą pracować ;)

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, DolceGusto napisał:

Pozdrowienia z balkonu. Niezależnie od opinii forumowych kolegów to jedna z moich ulubionych marynarek, nie mam jej nic do zarzucenia, szczególnie na balkonie ?

Można by Ci zarzucić, że zakładasz ją do wyjścia na balkon, ale nie trzeba.

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
10 minut temu, xkoziol napisał:

Ja dzisiaj latałem w polówce ale każdy ma inną wrażliwość cieplną.

Mnie tam na rowerze zawiewa i bez dwóch warstw i chociaż jednego długiego rękawa nie ma opcji. Ale na przyszłość się nie dam zmarźliwej siostrze przekonać, i zamiast koszuli pod spód pójdzie henley