Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Czy użytkował ktoś z Was może bawełniane chinosy z Mango ? Jaka jakość ? Cy cena wyprzedażowa 49 zł to okazja czy wyrzucenie pieniędzy w błoto ? Dostępny jest tylko rozmiar 38, ktoś orientuje się jaka jest ich długość ? 

Opublikowano

Roso - Kupiłem jedną sztukę chinosów i jedną spodni z bawełny premium. W czasach zanim Mango trafiło na listę "Never again". Chinosów nie idzie doprasować, a bawełna "premium" jest dość sztywna i mało przyjemna w noszeniu. Generalnie wolałbym kupić coś w h&m, a z sieciówek to bardzo miło wspominam chinosy z kappahla.

Opublikowano

Mam dwie pary, szare i granatowe w kratkę księcia Walii. Pierwsze jak za taką cenę są bardzo w porządku, drugie nie - szybko odpadł guzik, straciły kolor, są nieprzyjemne w dotyku, trudno je wyprasować. Także to trochę loteria. Długość w normie, ale dokładnie nie podam, bo na swoje potrzeby je skracałem.

Opublikowano

Czy użytkował ktoś z Was może bawełniane chinosy z Mango ? Jaka jakość ? Cy cena wyprzedażowa 49 zł to okazja czy wyrzucenie pieniędzy w błoto ? Dostępny jest tylko rozmiar 38, ktoś orientuje się jaka jest ich długość ? 

Na wzrost 184cm i proporcjonalnie długie nogi rozmiar 40 jest ok, w jednym modelu (na 3) nawet skracałem.

Też kupowałem po 49zł i jestem bardzo zadowolony.

Opublikowano

Panowie, posiadaliście może chinosy Barboura? Ostatnio w TK Maxxie udało mi się wyłowić Barbour x Pantone w ciemnym granacie. 100% bawełna, made in Portugal, w dotyku wydają mi się przyjemne, bawełna raczej mięsista, nieco grubsza. Z kolei renomy Barboura w zakresie spodni nie kojarzę - wychodzę z założenia że tandety by nie puścili i raczej się nie zawiodę? :D

Co do Mango - mam chyba dwie pary, dwie kolejne chyba odesłałem. Bardzo nierówno, jedne miały fajny wzór (krata księcia Walii), ale niski stan i mało wytrzymałe. Drugie (zwyczajne beżowe) mają stan zauważalnie wyższy, niewiele niżej niż flanela Benevento, noszą się bardzo dobrze i trzymają kolor, ale z kolei strasznie ciężko się prasują - bez stacji parowej nawet do nich nie podchodzę. Z kolei dwie kolejne były marne - rozmiarówkę trzymają tak sobie, materiał słaby, stan bardzo niski. Trochę ruletka, bo w cenach outletowych te ciekawsze modele są IMO warte pieniędzy, te mniej ciekawe - nie. A w cenach regularnych w ogóle. Chyba jednak lepiej wybrać się do HM, przynajmniej można na miejscu dotknąć materiału, sprawdzić jak leżą, a wyprzedaże też są regularnie.

Opublikowano

Mam dwie pary, szare i granatowe w kratkę księcia Walii. Pierwsze jak za taką cenę są bardzo w porządku, drugie nie - szybko odpadł guzik, straciły kolor, są nieprzyjemne w dotyku, trudno je wyprasować. Także to trochę loteria. Długość w normie, ale dokładnie nie podam, bo na swoje potrzeby je skracałem.

He, he - też kupiłem kratę księcia Walii, tylko w szarych odcieniach i guzik odpadł w pierwszym tygodniu :) Reszta, jak w opisie ...

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Miał ktoś kiedyś do czynienia z Chino farbowanymi metodą 'garment dyed'?

Kupiłem parę w Tallinder. Nawet fajny krój i kolor, ale zastanawiam się jak będzie w praktyce.
http://www.tallinder.com/pl/pl/man/ph357-59x/men-s-trousers

Na metce dużo zakazów: nie suszyć w suszarce bębnowej, prasować na 'jednej kropce', nie prasować z użyciem pary, nie odwirowywać (?!). A to tego napisano, że mogą farbować inne, jasne ubrania  :/
W sumie to dobrze, że nie napisali aby 'nie zakładać, tylko podziwiać w szafie' ;)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Serwus :)

Pomóżcie proszę :) szukam chinosów w kwocie do 200 zł w sensownej jakości, możecie coś zaproponować ?

Niestety nie stać mnie na Benvento co miesiąc a trzeba 3-5 par kupić :-( 

Benetton ? Springfield ? edc by Esprit ? Tom Taylor ? coś innego ?

Opublikowano

Dockers w TKMaxx lub wyprzedaży na Zalando.

W tej chwili w TK jest duży wybór Signature Khaki (ale krótkie, L30) i Pacific jasnobeżowych, cena bodaj 139,-

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ja ostatnio kupiłem jedną parę Massimo Dutti na znanym dobrze serwisie aukcyjnym. Wybór jest dość spory, a w kwocie 200 zł można i 3 pary kupić. Nie mam zbyt wielkiego porównania, bo mój studencki budżet nie pozwala na wiele, ale w tej cenie (80 PLN z przesyłką) uważam zakup za udany. W mojej opinii dużo lepsze (materiał, odszycie, krój) niż porównywalne cenowo H&M lub Mango. Jednak nie mają startu do wspomnianych wyżej Dockersów (mierzyłem w TKMaxx, jednak nie było mojego rozmiaru), które bez wątpienia są z lepszej gatunkowo bawełny.

Opublikowano
19 minut temu, -Bay- napisał:

Pomóżcie proszę :) szukam chinosów w kwocie do 200 zł w sensownej jakości, możecie coś zaproponować ?

Tak jak napisał @lubo69 - Dockers. Oprócz tego Charles Tyrwhitt - ale na angielskiej wersji strony. Mają bardzo porządne chino, 2 pary kosztują 80 funtów. Do tego bardzo często można dostać zniżkę 10% (trochę rzadziej - 15%) - wystarczy zapisać się do newslettera albo poszukać w sieci kodów rabatowych.

Opublikowano
43 minuty temu, -Bay- napisał:

w tym budżecie dość fajne są firmy Selected - przy dobrym wietrze, da się je kupić nawet za 50zł 8-) tzn trzeba mieszkać z 1km od fashion house, gdzie jest wyprzedaż i przy zakupie 4 jest duży rabat.... :D

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedzi, ponieważ mieszkam na wsi sklepy w stylu TKMAXX raczej odpadają ale inne opcje są do rozważenia ;-)

Jeszcze raz dziękuję i zaczynam szperać :-)

@Zajac Poziomka jak u CT z rozmiarówką ? oferta wydaje się być ciekawa tyle że spodnie w pasie na stronie mają albo 81 albo 87 cm i nie wiem w który rozmiar uderzyć (mam 84 cm w pasie) :-(

Opublikowano
26 minut temu, -Bay- napisał:

@Zajac Poziomka jak u CT z rozmiarówką ? oferta wydaje się być ciekawa tyle że spodnie w pasie na stronie mają albo 81 albo 87 cm i nie wiem w który rozmiar uderzyć (mam 84 cm w pasie) :-(

Przecież masz podane bardzo dokładne wymiary w tabeli rozmiarów. Zmierz pasujące na Ciebie spodnie i porównaj :) Aha, zwężenie w pasie spodni o 2-3 cm to prosta i niedroga przeróbka, każda osiedlowa krawcowa da radę. Skrócenie spodni tak samo.

slim:

slim.thumb.PNG.956e0db6090ad258eaf4b0b21354886b.PNG

classic:

classic.thumb.PNG.19aeb1a88b40601d86eda6b7c5dda6b1.PNG

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś poleci jakie chinosy z Zalando zamówić, aby nie były obcisłymi slimami? Zamówiłem dużo par z Zalando do przymierzenia (Benetton, Burton, New Look) i niestety jak są dobre w pasie to w udach obcisłe, a przy siedzeniu ąż za bardzo...

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
1 godzinę temu, boski napisał:

Warto wydać prawie 330 plnów na chino od Tomasza Milera? Czy może w podobnej cenie Benevento lub jeszcze coś innego?

Ja z jednych i drugich jestem zadowolony ... materiał jest ten sam, jeśli nie potrzebujesz modyfikacji i krój Ci odpowiada spokojnie możesz brać MiMe, jeśli chcesz dostosować indywidulanie różne elementy to Benevento ale może czekać Cię kilka wymian jak nie trafisz z modyfikacjami i rozmiarem.