Skocz do zawartości

Mam do wydania ____ na ____. Co radzicie?

Jan

Rekomendowane odpowiedzi

Mhm o tym właśnie myślałem. Bardziej obawiam się czy moja krawcowa podoła z obszyciem dziurek - patrząc po tym jak potraktowała kołnierzyki moich koszul przerabiane na button-down ;) Mam jeden stary płaszcz z takim zapięciem i chyba jej na próbę spróbuje podrzucić... 

• 3 weeks later...

Mam do wydania do ok 1000 pln na płaszcz. Czas trochę nagli, więc raczej wybiorę z tego co mam pod ręką.

Rozważam 4 kolejne modele, 2 z sieciówek, 2 ostatnie znalazłem w jakimś mniejszym sklepie:

- Vistula, 90% wełna, 10% kaszmir; długość ok, leży ok, tylko dekolt trochę za duży jak dla mnie, bez ciepłego szalika się nie obejdzie; cena powinna się zamknąć w 700-900 PLN

- Bytom, 70% wełny, 10% kaszmir, reszta syntetyk; najtańszy, mógłby być dłuższy; 600 PLN

- Sabak K, 70% wełna, 20% kaszmir, 10% poliamid; ok 880 PLN; jako jedyny ma zapięcie pod szyją (dość istotne dla mnie); dość wysoka stójka, za to z talią nijak

- Sabak D, 70% wełna, 20% kaszmir, 10% poliamid, ok 860 PLN; lekki dekolt bez zapięcia, lepiej wytaliowany

Co sadzicie?

20161109_120533.jpg

bytom.jpg

52_1.jpg

20161109_123553.jpg

Dzień dobry szanownemu państwu. Szukam płaszcza do tysiąca złotych. Nigdy zadnego nie miałem więc i nie wiem do końca na co zwracać uwagę. Moją uwagę przykuł poniższy, biorąc pod uwagę zniżki cena będzie poniżej tysiąca. Podstawowe pytanie - czy bedzie pasował do jeansow?

Z góry dziękuję :)

http://vistula.pl/plaszcze/plaszcz,id-75278 

• 3 weeks later...

Witam wszystkich. 
Stoję przed problemem zakupu garnituru dwuczęściowego w kwocie do 1000zł. Z racji tego, że będzie to pierwszy garnitur w szafie zdecydowałem się na kolor granatowy. Bardzo spodobał mi się projekt Milera - Pheonix, jednak spóźniłem się na pre-order.. w związku z tym szukam podobnie skrojonego zestawu. W tym modelu podobają mi się szersze, lekko wyoblone klapy z przykrytą brustaszą, dyskretne stębnowanie, kieszenie z patkami i dość nisko położony punkt środkowy.. czyli wszystko to, czego w komplecie brakuje konkurencji. Zależy mi również na możliwie dobrym materiale. 

Moje poszukiwania stanęły na poniższym modelu marki Massimo Dutti:
http://www.massimodutti.com/pl/mężczyzna/garnitury/dopasowana-niebieska-marynarka-w-kratkę-c1745942p7421545.html?colorId=400
http://www.massimodutti.com/pl/wełniane-spodnie-w-niebieską-kratkę/wełniane-spodnie-w-niebieską-kratkę-c0p7421547.html?color=400&keyword=SLIM+FIT+BLUE+CHECKED+WOOL+SUIT+TROUSERS

Piszę z Krakowa i w tutejszych salonach model ten nie jest dostępny. Muszę po niego jechać do innego miasta.. Stąd pytanie - czy ktoś z Was posiada ten garnitur ewentualnie widział go "na żywo" i mógłby się podzielić wrażeniami? Co myślicie o takim zestawie? Może macie inne propozycje? Dodam, że mam 180cm wzrostu i jestem szczupłej budowy ciała blondynem, wiek 30+.