lubo69 Napisano 25 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2014 Po ostatnim czyszczeniu szafy z przerażeniem skonstatowałem, że ostał mi się jeden garnitur: plain navy. W garniturach chodzę rzadko, ale prawdopodobnie jesienią wezmę udział w większej gali (szczegóły wolałbym zachować dla siebie) i ten granatowy wół roboczy nie wystarczy. Budżet około 2500, może trochę więcej. Jestem już "w pewnym wieku" i nie chciałbym kupić czegoś, co wygląda jak na studniówkę (w rozumieniu superslim supershort). Mam dość proporcjonalną szczupłą budowę i z reguły dobrze wyglądam w RTW. Rozważam trzy opcje: 1. Bespoke u p. Basia, 2. Dwa garnitury z niższej półki: CT i Suit Supply (z Vistulą chemia mi się nie zgadza, w Bytomiu nie byłem, coś jeszcze?) 3. Jeden garnitur RTW z nieco wyższej półki (co?) Ponieważ pewnie się dowiem, że wybór zależy ode mnie mam trzy konkretne pytania: a. czy jest sens pakować się w pierwsze bespoke, skoro na jesień muszę mieć co założyć, na drugie w tym samym roku nie będzie mnie stać, sylwetkę mam typową, a pierwsze bespoke może nie wyjść. b. czy w tym budżecie (jeśli miałby to być jeden garnitur) ma sens wyższa linia SS (Suit Up) czy coś innego i co? c. Tyrwhitt czy Suit Supply za około 1200? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 25 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2014 Jeżeli masz 2500 i typową sylwetkę to moim zdaniem lepiej kupić RTW. Z całym szacunkiem, ale oglądając prace p. Basia, żeby dobrze wyszło trzeba umieć go poprowadzić. Umiesz? Co do CT vs SS vs Bytom nie mam, nie mierzyłem, więc się nie wypowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 29 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2014 Gdzie dostanę taki kardigan bez rękawów? Najchętniej do przymierzenia w Warszawie. Budżet do 300zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 29 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2014 Taki w kolorze brązowym Gant (bez logo na piersi, ale za to z brustaszą ) kupiłem w P&C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrJacob Napisano 29 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2014 Panowie, mam do wydania 1000 -1400 na buty oxford. Wytypowałem: 1) Cheaney Lime http://www.zalando.pl/cheaney-lime-eleganckie-buty-czarny-c7812a001-802.html 2) Church's Hong Kong http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&colset=1&styleid=1682&shoeid=6187&brandid=4&catid=161&oldcolid=3269&stype=0&colourid=3268 3) Yanko Style 558 http://www.patine.pl/yanko-style-558-goodyear-welted.html Mierzyłem jedynie church's, reszty nie miałem przyjemności. Co byście polecili? Może coś lepszego znajdę w tej kwocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2014 Yanko. Moje doświadczenia z Church's są takie, że firma jedzie na legendzie; nie są na pewno złe, ale powinny być pozycjonowane niżej, a ta skóra nie rokuje dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 29 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2014 Panowie, mam do wydania 1000 -1400 na buty oxford. Wytypowałem: 1) Cheaney Lime http://www.zalando.pl/cheaney-lime-eleganckie-buty-czarny-c7812a001-802.html 2) Church's Hong Kong http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&colset=1&styleid=1682&shoeid=6187&brandid=4&catid=161&oldcolid=3269&stype=0&colourid=3268 3) Yanko Style 558 http://www.patine.pl/yanko-style-558-goodyear-welted.html Mierzyłem jedynie church's, reszty nie miałem przyjemności. Co byście polecili? Może coś lepszego znajdę w tej kwocie? Rzeczowo: Yanko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Z. Napisano 30 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2014 Budżet: 500 złCel: Zamszowe Brązowe Tassel LoafersyCzy jest to wykonalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 30 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2014 Znowu zaproponuje Crownhill: http://www.crownhillshoes.com/producto/zapatos-hombre-mocasin-tassel-borlas-ante-marron-clasico/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 8 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2014 Koledzy, szukam jasnobrązowych(tan), zamszowych angielek(brogsy byłby fajne) do 500 zł. Nic ciekawszego nie znalazłem do tej pory. Jestem ciekaw czy możecie polecić coś dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 8 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2014 http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=7871 Edyta: nieznacznie ponad budżet. Edyta 2: Sorry, zagalopowałem się, teraz widzę, że miało być "tan" :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 9 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Mam do wydania 600-700zł na klasyczny granatowy lub szary jednorzędowy garnitur. Okazja: bal absolutoryjny na koniec studiów, obrona pracy mgr Miasto: Poznań Budowa ciała: 195cm wzrost, szczupła sylwetka Co radzicie? Gdzie kupię coś przyzwoitego w podanej kwocie? Zakładam raczej MTM, gdyż garnituru z wieszaka na siebie raczej nie dostanę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 9 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Nie kupisz mtm za 700zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 9 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Nie kupisz mtm za 700zł. To może chociaż RTW + przeróbki krawieckie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 9 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Może być ciężko, ale zacznij od Bytomia, Vistuli i Próchnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 9 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2014 To może chociaż RTW + przeróbki krawieckie? Chyba jedyne wyjście na ten moment (wobec braku wyprzedaży) to rajd po sklepach outletowych, z naciskiem na Vistulę i garnitury w kroju super slim (z uwagi na szczupłą sylwetkę) o rozmiarze na 188 cm wzrostu (wystarczy również dla kogoś mającego 190 cm z groszem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 9 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2014 @Up W jakich okresach są najkorzystniejsze wyprzedaże w wymienionych firmach? Bal odbędzie się pod koniec czerwca, także jest jeszcze trochę czasu. Jak bardzo krawiec jest w stanie zmodyfikować taki garnitur RTW? Jest w stanie zmienić taliowanie? I jakie są koszty takich większych przeróbek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 9 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Zazwyczaj właśnie pod koniec czerwca zaczynają się tam wyprzedaże. Chociaż Vistula często ma jakieś tam drobne obniżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 9 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Dawno nie chodziłem po outletach (typu Factory), ale imho w tym budżecie będzie bardzo ciężko o coś sensownego. Vistula ma dobre wyprzedaże, ale ich najtańsze linie są marne (kiedyś się skusiłem na zakup online garnituru dwurzędowego - w marynarce wyglądałem jak własny dziadek). Można poszukać czegoś na serwisach aukcyjnych, nietypowe rozmiary mogą być tanie. Może Próchnik, oni robią cienkie slimy. Koszt każdej przeróbki to w Warszawie ok. 30-40 zł. Czyli np. taliowanie marynarki, skracanie spodni - 60-80 zł. Poczytaj wątek o przeróbkach - najważniejsza jest linia ramion i proporcje (długość marynarki, położenie guzika itp.), tutaj ingerencja jest ryzykowna, a czasami wręcz niemożliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrJacob Napisano 9 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Panowie, potrzebuję kupić koszulę białą (gładką) do 300 pln. Zastanawiam się między Lantier/Lambert, Pierre Cardin. Druga koszula do 190pln. Wybór między Otto Hauptmann, Vistula, Christian Berg. Przynajmniej to miałem możliwość mierzyć w Krakowie. Szukać coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 9 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Warto zajrzeć do tkmaxu, często można dostać bardzo przyzwoite koszule - np. Profuomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 9 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Panowie, potrzebuję kupić koszulę białą (gładką) do 300 pln. Zastanawiam się między Lantier/Lambert, Pierre Cardin. Druga koszula do 190pln. Wybór między Otto Hauptmann, Vistula, Christian Berg. Trzy stówy za koszulę to plenty. Proponuję np. https://osovski.pl/products/view/koszula_meska_osovski_sta0211-229 . Otto H - mam i lubię, ale kupowałem wyłącznie na wyprzedażach, no i bywają wpadki (debilne pomysły z logiem na wewnętrznej stronie mankietu albo drapiące w kark wykończenie kołnierza - jedno i drugie wyprułem ze swoich koszul). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 10 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2014 mrJacob zerknij rownież na ofertę menswear.pl http://www.menswear.pl/koszule Mam jedną koszulę- IMO dobry stosunek cena/ jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrJacob Napisano 10 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2014 Skalpel jak się ma rozmiarówka do vistuli/bytom, oczywiście jeśli miałeś możliwość porównywać. Nie chcę rozmiaru przestrzelić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 11 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2014 Napisz do nich. Rozmiarówka jest trochę bardziej zlożona a przez to bardziej odpowiadającą Twoim preferencjom. Jest w miarę podobna do np. Bytomia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi