Przemko Napisano 25 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 Stringi nie są chyba strasznie eleganckie, ale jak ktoś się uprze to i je tam jakoś ułoży. Oczywiście mam nadzieję, że jest to odbierane jako żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 25 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 No i jak wychodzi? Ja wybrał bym raczej takie damskie bokserki ( bo nie wiem jak się nazywają te bardziej "zabudowane" majtki). Takie chyba łatwiej było by ładnie ułożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 25 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 frankenstein - myślę, że masz rację. Tym nie mniej jako ciekawostka prezentuje się sympatycznie. Koźle, uważaj - jak żona wróci i zobaczy Cię dopasowującego jej bieliznę do Twojej marynarki może nie być przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 25 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 Koźle, uważaj - jak żona wróci i zobaczy Cię dopasowującego jej bieliznę do Twojej marynarki może nie być przyjemnie Ciężko będzie wytłumaczyć, że to jej bielizna a nie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 25 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 Witkacy nosił kotlet w portfelu. Artyści - wiecznie niezrozumiani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 25 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 eee tam Witkacy.... większość szefów ma węża w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sestriere Napisano 26 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2011 mój były (dawno były) miał po trzy w każdej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 26 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2011 Jedno krótkie pytanie zgodne z tematem . Czy ta, znaleziona przeze mnie (dość dziwna, jakby mała) poszetka nadaje się do czegokolwiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 26 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2011 Poeksperymentuj z nią. Jak wyglada dobrze to sie nadaje. Na wstawionych zdjęciach wygląda raczej słabo ale to może być kwestia zdjęcia i ułożenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 26 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2011 Moze zrob jej zdjecie w pelnej krasie i napisz jakie ma wymiary, bo teraz wyglada jak krawat zlozony na pol i wsadzony w kieszonke - nic na tych zdjeciach nie widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 26 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2011 Popieram Jana. Przyznam, że zaintrygowałeś mnie sergiuszu tą poszetka, gdyż na pierwszy rzut oka wydawało mi się jakby złożóna miała około 5 cm grubości. Jak wygląda z dalszego dystansu? Bo zdjęcie zrobiłeś z bliska i z góry, więc rzecz wiadoma, że ją dobrze widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 26 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2011 Zdjęcie zrobię rozłożonej za kilka godzin, gdy będę miał dostęp do aparatu. Jak widać z komputera to średnio wychodzi. Nie jestem pewny, czy to jest poszetka w pełnym znaczeniu tego słowa. Znalazłem ją przeglądając swoje rzeczy (dziwne, bo jej nie pamiętam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 26 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2011 Znalazłem ją przeglądając swoje rzeczy (dziwne, bo jej nie pamiętam). Zawsze to mówię żonie, gdy się pyta o nowy krawat, nową koszulę, poszetkę, marynarkę... Moja szafa jest jak czarodziejski worek, w którym zawsze coś znajduję. Szkoda, że nie portfel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 26 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2011 Portfel może też by się znalazł. Pytanie czy pełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 26 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2011 Znalazłem ją przeglądając swoje rzeczy (dziwne, bo jej nie pamiętam). Zawsze to mówię żonie, gdy się pyta o nowy krawat, nową koszulę, poszetkę, marynarkę... Moja szafa jest jak czarodziejski worek, w którym zawsze coś znajduję. Świetna wymówka +1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 26 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2011 Tak, dobry patent, muszę też zacząć tego używać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 27 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Która biała poszetka będzie bardziej elegancka/formalna - z jedwabiu czy lnu? Na zdrowy rozsądek i wg mojej wiedzy powinna to być jedwabna, ale spotkałem się z opinią, że jednak lniana. Jaka jest Wasza opinia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Która biała poszetka będzie bardziej elegancka/formalna - z jedwabiu czy lnu? Na zdrowy rozsądek i wg mojej wiedzy powinna to być jedwabna, ale spotkałem się z opinią, że jednak lniana. Jaka jest Wasza opinia? Wg Simona Cromptona z pernamentstyle.co.uk lniana, gdyż do stroju formalnego prawie na pewno założysz jedwabny krawat lub muchę. Jedwabne krawaty są uważane za najbardziej formalne z powodu ich połysku, który przełamuje "matowość" reszty ubrania (rzecz jasna poza butami). Ponieważ ta matowość została przełamana krawatem, nie ma potrzeby przełamywać jej dodatkowo poszetką, dlatego należy wybrać lnianą, która układa się podobnie jak jedwana, ale nie ma połysku. Jak widać, to ubraniowa wyższa szkoła jazdy. Osobiście noszę i jedwabne krawaty, i jedwabne poszetki naraz. Znalazłem wpis, gdzie o tym mowa: http://www.permanentstyle.co.uk/2010/03 ... m-no7.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Która biała poszetka będzie bardziej elegancka/formalna - z jedwabiu czy lnu? Na zdrowy rozsądek i wg mojej wiedzy powinna to być jedwabna, ale spotkałem się z opinią, że jednak lniana. Jaka jest Wasza opinia? Lniana jest bardziej formalna, "równiej" się układa, jedwabna jest "luźna". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi na temat białej poszetki. Cieszę się, że są zgodne z moim założeniem - od początku chciałem lnianą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Masz jeszcze opcję bawełnianą - nie tak połyskująca jak jedwabna nie tak sztywna jak lniana - złoty środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trybek Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Z dwóch książek, które ostatnio czytałem: Szybko, bezlitośnie dokończył ubieranie. Trzymając się prosto, z wyważoną, niespieszną pewnością kogoś, kto przywykł do sprawowania władzy, z białą chusteczką w butonierce czarnej marynarki, zszedł powoli po schodach [...] Atlas zbuntowany, Ayn Rand w tłumaczeniu Iwony Michałowskiej oraz Wyciągnął chusteczkę z butonierki. - Będę nią dotykał swoich ust na znak, że o pani myślę. Gottland, M. Szczygieł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Tłumaczenia to nie jest mocna strona tego typu książek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Butonierka to pikuś, mnie się niezmiernie podoba "bezlitośne dokończenie ubierania" - co należy tłumaczyć: "chinosy były za wąskie, ale nie bacząc na rozdzierający skrzek pękającego materiału, wciągnął je przemocą, po czym stanął na baczność i z miną srogą zlustrował swe odbicie na wypolerowanym mosiądzu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi