Skocz do zawartości

Poszetka (chusteczka w kieszonce) - dyskusje i porady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wydaje mi się, że jeśli chodzi o artykuły o ubiorach, to pan Krajski przedstawia bezpieczne opcje i zapewne zgodne z Protokołem Dyplomatycznym itd.

Niezgodne z DC i wielokrotnie niezgodne z protokołem dyplomatycznym.

Mógłbym prosić o przykłady?

Opublikowano

Witajcie!

Niedługo mam iść do fotografa i robić zdjęcia do dyplomu. Czy wy macie poszetke w brustaszy na swoich zdjęciach legitymacyjnych ?

pozdro

To raczej bez znaczenia, bo i tak najprawdopodobniej zdjęcie będzie tak przycięte, że nie będzie widać brustaszy. Przynajmniej ja tak mam w dowodzie osobistym, prawie jazdy i legitymacji studenckiej.
Opublikowano

34x34 to mało jak dla mnie

Dla jedwabiu to mało, a dla lnu - zależy od grubości lnu. Niedawno musiałem zmniejszyć poszetkę 40x40 do rozmiaru 30x30, bo była z lnu tak grubego, że w ogóle nie mieściła się do kieszonki (niezależnie od sposobu składania).

Opublikowano

Sadze, ze conajmniej szpilka - zbyt duza czesc poszetki wystaje, zeby samoczynnie mogła trzymac taki kształt.

Jesli Ci sie tak podoba i czujesz sie z nia dobrze, to ja tak nos. Kazdy ma swoje ulubione ułożenia, kolory i rozmiary.

Opublikowano

Nie mam pojęcia czy poszetka jest mocowana szpilką czy nie. Jest ułożona dosyć misternie więc jest takie prawdopodobieństwo. Wstawiłem zdjęcia w kontekście ciekawego ułożenia, sam jeszcze nie próbowałem tak jej układać.

Opublikowano

Złe słowo. Nie podejrzany o nic ale pewnie wydałby mi się dziwny, mało wiarygodny, przykładający zbyt dużą wagę do wyglądu. Wolę kontakt z ludźmi dla których ubranie jest ważne ale nie poświęcają dużo czasu na takie detale jak ułożenie poszetki. Nie lubię bardzo wystudiowanego wyglądu.