pirat Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 nie o rękawiczkach ale o pekari i innych skórach stosowanych przez Zilli: http://www.therakeonline.com/read.php?i ... thers-Lyon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Piękne te rękawiczki. Możesz podać sprzedającego, czy to był jednorazowa oferta od osoby prywatnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ixix Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Czy ktoś słyszał o firmie roeckl ? Ich rękawiczki są w salamandrze , jestem ciekaw jakie są wrażenia z użytkowania ? Przy okazji też mają rękawiczki ze skóry pekari. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Firma która robi rękawiczki do wszystkiego. Innych nie znam ale jeździeckie są dość popularne i mają dobrą opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 2 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2012 pracownia rękawiczek na Chmielnej 10. Wczoraj wspólnie z żoną miałem okazję przeglądać asortyment pracowni rękawiczek na Chmielnej 10. Zainteresowały nas szczególnie damskie (wierzchnia część - koronka, wewnętrzna - skórzana w dwóch odcieniach, inny na dłoni inny na bokach palców. Śliczne, jakość na pierwszy rzut oka bez zarzutu. Mimo, że wystawiona była tylko jedna rękawiczka z ostatniej pary, podjęliśmy decyzję o zakupie. Zupelnie od niechcenia rzuciłem do mojej żony, żeby zalożyła także drugą. Okazało się, że skóra naszyta na część dłoni (kłaniają się braki językowe - chodzi o wybrzuszenie na dłoni, "poduszka") jest w jednej rękawiczce zrobiona ze skóry w kolorze tej umieszczonej na bokach palców. Tłumaczenie było kuriozalne. Na początku, że kolor jest ten sam, a później, że jednorodny kolor, to tylko w czarnych jest możliwy, że to norma w przypadku jaśniejszych kolorów, że skóra na swojej długości ma różne odcienie... na końcu coś o rabacie. Dla mnie argumenty kuriozalne, szczególnie, że inny odcień na bokach palców oraz inny na pozostałej części był zamierzonym efektem i dodawał smaku. Nie chcę podważać jakości produktów wytwarzanych przez pracownię, bo ta jest wysoka, ale intencję w tym konkretnym przypadku oceniam na niejasną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 15 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2012 Rękawiczki samochodowe wg Szarmanta: http://www.szarmant.pl/rekawiczki-samochodowe#more-2293 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 19 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2012 "Profesjonalni rajdowcy używają wciąż specjalnych rękawiczek, niekoniecznie skórzanych, ale z najlepszych materiałów technicznych. Przy szybkiej jeździe lepiej czuć kierownicę, a i biegi szybciej i pewniej wchodzą" Jak tłumaczył kiedyś Krzysztof Hołowczyc (a także kilku innych kierowców), rękawiczki są po to żeby przy szybkich ruchach kierownicą nie narobić sobie obtarć na dłoniach, nie ma szans by czucie było lepsze, jednak dobre rękawiczki go nie pogarszają, do tego na "szybkość i pewność wchodzenia biegu" rękawiczki nie mają żadnego wpływu, a jeżeli nawet to marginalny, dużo ważniejsze są tutaj kwestie stricte techniczne których nawet rękawice opracowane w NASA nie zniwelują, jeżeli ktoś robi to poprawnie i ma skrzynie z krótkim przełożeniem na drążku to nawet w rękawicach bokserskich da radę wrzucać biegi równie szybko jak w rękawicach specjalnych. No i gratuluję Szarmantowi kupienia "prawdziwego samochodu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 10 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2012 Kupiłem sobie irchowe rękawiczki i się lekko zaskoczyłem, niestety na minus. Są strasznie twarde i zginanie palców jest mocno utrudnione. Z czasem użytkowania rękawiczki zmiękną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 10 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2012 Kupiłem sobie irchowe rękawiczki i się lekko zaskoczyłem, niestety na minus. Są strasznie twarde i zginanie palców jest mocno utrudnione. Z czasem użytkowania rękawiczki zmiękną? Jeśli mozna wiedzieć to gdzie kupiłeś te rekawiczki? Wrzucisz jakieś zdjęcia na forum np. rękawiczki na dłoni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 10 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2012 Tak, wrzucę. Kupiłem w firmie Kuc. Są to rękawiczki z grubszej irchy, także liczyłem się, że mogą być trochę sztywniejsze ale nie aż tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 10 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2012 Tak, wrzucę. Kupiłem w firmie Kuc. Są to rękawiczki z grubszej irchy, także liczyłem się, że mogą być trochę sztywniejsze ale nie aż tak. To do spawania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 10 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2012 Tak, wrzucę. Kupiłem w firmie Kuc. Są to rękawiczki z grubszej irchy, także liczyłem się, że mogą być trochę sztywniejsze ale nie aż tak. Szczerze mówiąc to są piekielnie grube. Ciężko mi doradzić czy się rozejdą, ale pewnie się rozejdą - nawet sztywne skórzane buty dają się rozchodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 10 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2012 To do spawania ? Aż tak źle? Raczej kupiłem je z zamiarem założenia czasem w zimie. Myślę, że wymienię je bez problemu tylko te cieńsze raczej nie sprawdzą się w chłodniejsze dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirThomas Napisano 25 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2012 Po ostatnim szale na rękawiczki bespoke, zamarzyłem sobie zamszowych rękawiczek na wzór samochodowych tylko,że do roweru:) Mam teraz takie pytanie czy wiecie czy w Krakowie jest taka możliwość? Pozdrawiam, Tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 25 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2012 Zamów przez neta - kuc (wpisz w google: kalta) i mistrz Jamroziński oferują taką możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 25 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2012 Przy okazji powiem, że przy dopłaceniu 15% ceny rękawiczek zostanie dopasowana długość Twoich palców w firmie Kuc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 25 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2012 Dobrze wiedzieć dzięki Szkoda, że przy zamówieniu nie dali o tym "drobiazgu" znać. Zresztą mimo wszystko ich rękawiczki i tak pasują najlepiej spośród rękawiczek RTW. EDIT xkoziol Domyślnie rękawiczki od Kuca to czyste RTW. O dopasowaniu pod wymiary ręki do tej pory nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 25 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2012 Czy oznacza to, że płacąc tej firmie cenę regularną pozyskamy niepasujące rękawiczki?? To zależy czy masz standardową długość palców. Ja wymieniłem swoje irchowe, dopłaciłem, zaznaczyłem ile skrócić i mam idealnie pasujące. Wstawiałem je bodajże w nowych nabytkach. Apropo irchowych Pan Maciej Kuc mówił, że faktycznie trafiła mi się bardzo gruba para. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arros Napisano 27 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2012 Pracownia U Kowalskich - Chmielna 10 Jan Koziarski - Ogrodowa 13/29 Maria Giedroyć - Śniadeckich 18/19 Anna Serafińska-Szweryn - Hoża 35 Czesław Jamroziński - Marszałkowska 83 Marian Bąkowski - Świętojańska 9 Który zakład oferuje najlepsze rękawiczki pod względem kryterium cena/jakość? Interesuje mnie prosty, wytrzymały, skórzany model. Bede rowniez zobowiazany za informacje o cenach. Jezeli nie wypada mowic o nich na forum publicznym, poproszę o PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 27 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2012 mam dwa pytania dot. rękawiczek: 1. czy rękawiczki irchowe będą odpowiednie do ciemnego płaszcza? Do tej pory noszę rękawiczki "pod kolor" płaszczów, butów...a jasnych butów jesienno-zimowych nie mam 2. czy używacie, Panowe, rękawiczek dla kierowców np. wspomnianych już od p.Kuca? I jak to ew. odbywa się praktycznie - zmieniacie w zimie ciepłe w samochodzie na te "rajdowe", czy tez używane są tylko w lecie? pozdrawiam ciepło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 27 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 27 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2012 dzięki! a co 2. pytania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 dzięki! a co 2. pytania? Uploaded with ImageShack.us 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 Moim zdaniem powyższe zdjęcie ilustruje, że nie jest to najbardziej szczęśliwa kombinacja, ale nie wiem, jaka była Twoja intencja przy jego zamieszczeniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 Intencją było, żeby Kolega mógł sobie sam wyrobić opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi