walek Napisano 5 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2011 Pytanie tylko czy to wyraz "stylu" czy braku szacunku dla innych osób. Jeśli ktoś czyni to ostentacyjnie to dla mnie ma to taki sam wydźwięk jakby się np. nie mył od 2 tygodni. * Zręsztą analizując głębiej jego postawę na przestrzeni ostanich lat mocno bym się zastanawiał czy poświęcać mu swój czas. * kwestia ubioru nie dotyczy mieszkańców np. Republiki Czeskiej z którymi współpracuję, niereformowalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb_1 Napisano 5 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2011 Nie używamy epitetów na tym forum Moderator Fakty temu przeczą @walek Nie sądzę, że higiena jest tak mocno warunkowana przez obywatelstwo, tudzież przynależność do grupy etnicznej. Znam niestety wiele osób w swoim otoczeniu (różnych narodowości), które zbyt rzadko witają się ze szczotką i mydłem... Co do reszty, to oczywiście się zgadzam, przychodząc w miejsce, w którym obowiązuje pewien dress- i conduct- code i decydując się ostentacyjnie go łamać, daję przekaz w stylu "mam was w ...". Bardzo możliwe, że za tym "stylem" taki przekaz się kryje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2011 "Michnik nie ma nic wspólnego z lewicowym politykiem." raczej bym napisał, że nasi lewicowi politycy mają niewiele wspólnego z lewicą. qb_1, nawet mimo dosadnego komentarza duży + Chyba nie tylko nasi lewicowi politycy maja z tym problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walek Napisano 5 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2011 @ qb_1 - nieprecyzyjnie się wyraziłem, (już skorygowałem), miałem na myśli głównie kwestie stroju. Ilekroć Czesi do nas przyjeżdżają lub ja jadę do nich to się nadziwić nie mogę ich nonszalancji w kwestii ubioru. Tak jak chyba na tym forum któś napisał, koleś w sandałach i skarpetkach z plecakiem na plecach na koncercie heavy-metalowym nikogo nie dziwi. Na spotkanie z klientem w Polsce ubierają się tak samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Proszę o niestosowanie niewybrednych epitetów na forum i nie obrażanie wyborców SLD, którzy pewnie są wśród nas. Osobiste sympatie polityczne zachowujemy dla siebie.] Co do epitetów to masz absolutną rację. Jest to forum o elegancji, nie o polityce.Natomiast co do drugiej części Twojej wypowiedzi przypominam, że jest to Sala klubowa "Sala klubowa Styl życia, polityka, interesy, samochody, hobby... Wszystko co nie dotyczy ubrań omawiamy właśnie tu." Wydaje mi się, że na forum jak ognia staramy się unikać tematów polityki. A to jedank nieodłączna część naszego życia. Oczywiście nie oznacza to, że dyskusja w tym temacie musi być prowadzona na poziomie do jakiego przyzwyczaiły nas polskie "elity" polityczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Proszę o niestosowanie niewybrednych epitetów na forum i nie obrażanie wyborców SLD, którzy pewnie są wśród nas. Osobiste sympatie polityczne zachowujemy dla siebie.] Co do epitetów to masz absolutną rację. Jest to forum o elegancji, nie o polityce.Natomiast co do drugiej części Twojej wypowiedzi przypominam, że jest to Sala klubowa "Sala klubowa Styl życia, polityka, interesy, samochody, hobby... Wszystko co nie dotyczy ubrań omawiamy właśnie tu." Wydaje mi się, że na forum jak ognia staramy się unikać tematów polityki. A to jedank nieodłączna część naszego życia. Oczywiście nie oznacza to, że dyskusja w tym temacie musi być prowadzona na poziomie do jakiego przyzwyczaiły nas polskie "elity" polityczne. Te rzadkie komentarze dotyczące polityki są właśnie bardzo niskiego lotu, więc z tego powodu jej unikamy jak ognia. Zdarzyło się wyśmiewanie się z PIS, PO i SLD w niewybredny sposób, mimo że użytkownicy pretendują do miana eleganckiego mężczyzny. Stąd ucinamy wszelkie dyskusje polityczne. Polaryzacja w narodzie i brak zrozumienia dla drugiej opcji politycznej jest także zauważalna niestety na forum. Nie potrafimy kulturalnie rozmawiać o polityce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montalbano Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Proszę o niestosowanie niewybrednych epitetów na forum i nie obrażanie wyborców SLD Proponuję rozszerzyć tę zasadę na wyborców pozostałych partii. pzdr montalb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 I zmianę opisu sali klubowej. Żeby nie było, ja także jestem za wpisaniem do regulaminu zakazu poruszania tematów politycznych na forum. Podobnie jak problematyki aborcji, religii itd. pożywek dla flamewarów... Jednak ten opis, co jest teraz, wprowadza w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Proszę o niestosowanie niewybrednych epitetów na forum i nie obrażanie wyborców SLD Proponuję rozszerzyć tę zasadę na wyborców pozostałych partii. pzdr montalb Zdarzyło się wyśmiewanie się z PIS, PO i SLD w niewybredny sposób, mimo że użytkownicy pretendują do miana eleganckiego mężczyzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2f2f Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Ojciec redaktor to szczyt niechlujstwa w ubiorze wsród osób publicznych w tym kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 8 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2011 Przykro się to czyta. Admin/mod - proszę wyciąć niemerytoryczne posty. Swego czasu postulowałem, żeby nie wprowadzać polityki na nasze salony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamz Napisano 8 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2011 Wydaje mi się,że generalnie powinniście sobie odpuścić komentowanie ubioru polityków(polskich). Większość z nich jest niestety z przypadku i nie jest to ich powiedzmy "wyuczonym" zawodem. Oni nie chodzą,tak jak my, z chęcią w garniturach i itp. strojach, lecz są do tego w pewnym sensie przymuszeni. Więc zamiast w kitlu lekarskim lub rozciągniętym swetrze, muszą się wcisnąć w koszule, które im obcierają szyję i marynarki, krępujące ich ruchy. Nie wyżywajcie się, raczej współczujcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 8 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2011 Wydaje mi się,że generalnie powinniście sobie odpuścić komentowanie ubioru polityków(polskich). Większość z nich jest niestety z przypadku i nie jest to ich powiedzmy "wyuczonym" zawodem. Oni nie chodzą,tak jak my, z chęcią w garniturach i itp. strojach, lecz są do tego w pewnym sensie przymuszeni. Więc zamiast w kitlu lekarskim lub rozciągniętym swetrze, muszą się wcisnąć w koszule, które im obcierają szyję i marynarki, krępujące ich ruchy. Nie wyżywajcie się, raczej współczujcie:)Żeby być politykiem trzeba się nauczyć Konstytucji, regulaminów Sejmu/RM/rad miejskich/statutów miast, etc. Trzeba umieć mówić setkami do kamer i bon motami do gazet. Nie widzę powodu, żeby ktoś aspirujący do miana polityka nie miał nauczyć się, jak należy się ubrać, żeby wyglądać odpowiednio do pełnionej funkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamz Napisano 8 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2011 A ilu się publicznie wypowiada?jest wybrana lista ok 5 z każdej partii,która jest "wypychana" na wygłoszenie statementu kierownictwa partii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2011 Nie wiem co pan Ossolinski chciał powiedziec poprzez długosc spodni, ale sadze, ze jako projektant miał w tym cel Zdjecia z premiery Turandot w warszawskim Teatrze Wielkim. http://www.styl.pl/gwiazdy/kronika-towa ... 115#296112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 8 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2011 Jeżeli chodzi o mnie, to cała ta galeria w kontekście opery moim zdaniem świetnie wpisuje się w tematykę tego wątku. Degrengolada ducha i obyczajów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2011 Jeżeli chodzi o mnie, to cała ta galeria w kontekście opery moim zdaniem świetnie wpisuje się w tematykę tego wątku. Degrengolada ducha i obyczajów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 8 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2011 Koleś wygląda jakby grał upiora z Opery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 8 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2011 Upiór z opery był ubrany stosownie i dobrze. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 8 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2011 Pan Ossoliński - poza długością spodni - nie trafił też przenaczeniem zestawu. Jest ubrany elegancko, ale zdecydowanie nie jest to strój wieczorowy. Z tego, co twierdzi wikipedia, jest projektantem odzieży, czyżby zamierzona prowokacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2011 Pan Ossoliński - poza długością spodni - nie trafił też przenaczeniem zestawu. Jest ubrany elegancko, ale zdecydowanie nie jest to strój wieczorowy. Z tego, co twierdzi wikipedia, jest projektantem odzieży, czyżby zamierzona prowokacja? Nie trzeba było szukac tak daleko, bo pan Ossolinski ma na naszym forum nawet odrebny watek poswiecony jego atelier w hotelu Bristol. Problem polega na tym, ze ludzie tej branży (projektanci, stylisci, szołbiznes) naprawde uwazaja ze tak jest fajnie. Pan Ossolinski potrafi uszyc dobry garnitur, ale uwaza, ze fajniej w operze łamac konwenanse (jezeli jest sie projektantem) niz ubrac sie ze stosownie i ze smakiem. Negowanie istniejacego porzadku jest modne, wiec lepiej ubrac sie od czapy i byc uznanym za postepowego luzaka, niz ubrac sie konserwatywnie i zostac uznanym za sztywniaka, lepiej tolerowac kazde zachowanie, niz powiedziec, ze cos jest nie na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montalbano Napisano 8 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2011 Proszę o niestosowanie niewybrednych epitetów na forum i nie obrażanie wyborców SLD Proponuję rozszerzyć tę zasadę na wyborców pozostałych partii. pzdr montalb Zdarzyło się wyśmiewanie się z PIS, PO i SLD w niewybredny sposób, mimo że użytkownicy pretendują do miana eleganckiego mężczyzny. No to dobrze - teraz mamy pluralizm, wzajemny szacunek i zrozumienie. (btw. nie czytam wszystkiego, Immune, zwyczajnie tego Twojego cytatu z zakiego wcześniej nie widziałem) pzdr montalb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jouka Napisano 8 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2011 tak apropo wątku o zdejmowaniu butów w temacie o sv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 8 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2011 O co chodzi, dobre skarpetki. Dziur przecież nie widać, bo nogi są w butach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zinkar Napisano 10 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2011 Popatrzcie tylko na poniższą stylizację http://e2.pudelek.pl/p2016/e2cece84002623424df13cfd N/C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi