Skocz do zawartości

Stylistyczne koszmary - aktorzy, piosenkarze, politycy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Coś jest przede wszystkim nie tak z marynarką. :)

Pozdrawiam, Dr

Marynarka powinna być granatowa lub czarna, może w jasne, drobne prążki, bez połysku, najlepiej tweedowa. Ja nie bałbym się marynarki w kratę, ale ministrowi podobno nie przystoi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z radością zobaczyłbym dział "jak wyglądałem na swoim ślubie" :) Takich kwiatków jak powyższe się nie spodziewałbym ale pewnie i tak byłoby wesoło :twisted:

Zdaje się już podobny dział gdzieś jest załozony.

"ten na zdjeciu, w za dużym świecącym garniturze i brzydkich butach to ja... ale chłopaki uwierzcie to jeszcze było przed nawróceniem!!!" :lol:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

jest kilka wątków gdzie można by to wsadzić, ale w moim odczuciu podpada to trochę pod koszmary stylistyczne.

Chodzi o wczorajszą galę Polacy z werwa. Jest już sporo zdjęć i filmików w necie na których można sobie pooglądać jak tzw. śmietanka gwiazd i celebrytów (a chyba ze względu na koncert Lany Del Ray wyjątkowo dużo się ich zebrało) ubrała się na tą galę.

tutaj jeden link dla przykładu: www.plotek.tv/plotektv/0 0.html

Już sama nazwa, Gala, wskazuje, że powinna to być impreza z obowiązującym formalnym strojem. Ale dla pewności organizatorzy na zaproszeniach dość wyraźnie napisali że obowiązuje black tie. A tu co? nic! d*pa! Większość facetów ubrała się jak do klubu - powszechnie obowiązująca rozpięta koszula (koniecznie na 2, a nawet 3 guziki), dżinsy, zestawy koordynowane, itd. Nawet styliści i ludzie zawodowo związani z modą olali zasady black tie. Rzadko kto ubrał garnitur, o krawacie nie wspominając. Przemek Saleta nawet założył smoking, ale do czarnego podkoszulka.

Przynajmniej kobiety o siebie zadbały i duża część z nich miała suknie wieczorowe.

W dniu dzisiejszym obowiązywał (w części zamkniętej) ubiór smart casual. Wiem, że nie wymaga to zakładania krawata, ale też nie zakazuje (szczególnie w jakimś fajnym koordynowanym zestawie), ale takowe widziałem tylko u ochroniarzy i kelnerów.

Jeżeli nikt nie zacznie edukować celebrytów i ludzi którzy mają szczególne parcie na szkło jak się powinno ubierać, to niedługo ludzie z tego forum nie tylko będą niszową grupą w naszym narodzie, ale nawet będzie się ich traktowało jak jakieś dziwadła.

..... ufff..... musiałem to z siebie wyrzucić ..... już mi lżej :-)

Opublikowano

Chodzi o wczorajszą galę Polacy z werwa. Jest już sporo zdjęć i filmików w necie na których można sobie pooglądać jak tzw. śmietanka gwiazd i celebrytów (a chyba ze względu na koncert Lany Del Ray wyjątkowo dużo się ich zebrało) ubrała się na tą galę.

wiesz co się dzieje jak śmietanki jest i za dużo i za słodka ona ;-)....no..wyrzuca sie ja z siebie. Patrzmy na siebie, nie na śmietankę! :-)