Pawcio Napisano 30 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2020 Carmina robi naprawdę piękne buty. Mają wyprzedaż na stronie. https://www.carminashoemaker.com/dress-shoes-summer-sale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 8 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2020 Wczoraj o 7.00 złożone zamówienie. Wysyłka gratis bez opcji dodatkowych do Bawarii. Buty powinny według DHL dotrzeć jeszcze dziś. Ciekawe, czy się wyrobią. 🤔 Stan ca. 10.00 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 8 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2020 Jak się ma rozmiarówka Carminy do rozmiarówki Yanko/Patine? Noszę 7,5, na długość to będzie 8 lub 8,5 u Carminy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 8 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2020 2 godziny temu, Jakub.B napisał: Jak się ma rozmiarówka Carminy do rozmiarówki Yanko/Patine? Noszę 7,5, na długość to będzie 8 lub 8,5 u Carminy? Nie mam jeszcze takiego doświadczenia by doradzać, ale przypuszczam, że powinno być podobnie do Y/P z wyjątkiem szczególnie wąskich kopyt jak Simpson i Inca. Popularne kopyto Forest jest obszerne, a Rain zależy od tęgości, E jest wąskie a EE standardowe. Z mojego jeszcze skąpego doświadczenia z butami Carmina odradziłbym je ludziom z wysokim podbiciem, ale to tylko spostrzeżenie, a nie wiedza. Odradziłbym też kupowania butów ze skór nietypowych. Moje trzewiki ze skóry chromexel są ładne, ale nie mają tych właściwości, które mieć powinny. Przypuszczam, że podobnie może być z kordowanem, ale głowy nie dam. Buty z normalnych skór do chodzenia po Normalnych ulicach są na pewno świetne. Można próbować i odsyłać. Serwis jest do bólu przyjazny klientowi. Odpowiadają na maile prawie natychmiast. Reklamację (domalowanie rantów po miesiącu użytkowania) załatwili mi błyskawicznie. Zwrot pieniędzy za przesyłkę też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 8 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2020 Przesyłka doszła o 18.00, czyli po 35 godź. od zamówienia. 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 8 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2020 @Midlife-Crisis JPPBMDPS?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 8 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2020 Nie wiem, czy jest co pokazywać, zwykle loafersy do casualu. Moje pierwsze buty szyte metodą blake. Wybór był świadomy. Kopyto Xim. Mój standardowy rozmiar 7.5. To standardowa tęgość EE i ledwo w nią wszedłem. Stopy z E sobie nie wyobrażam. Po 2 godzinach jest OK. Mam trochę szerokawą stopę, ale wchodzi w nieco węższe kopyta. Absolutnie odradzam te buty ludziom z wyższym podbiciem. Numer większe będą dyndać. Są wręcz wąskie w miejscu, gdzie się but trzyma stopy. W palcach jest za to dość miejsca. Skóra jest miękka i elastyczna i robi fajne wrażenie haptyczne. 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Midlife-Crisis Napisano 22 Sierpień 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2020 Pamiątka z Paryża. Unlined Loafers na kopycie Sinou. Odwiedzając sklep miałem zamiar wypróbować wszystkie możliwe kopyta. Właściciel sklepu nie okazał nadmiernej cierpliwości, chociaż nie odmówił. Wiem Prawie tyle, co wiedziałem. Kopyto Rain w monkach idealne, w Oxfordach katastrofa. Przy Simpsonie V-ka akceptowalna tylko dla nielicznych włączając sprzedawcę (dla mnie nie). Wskoczyłem w buty, których nie zamierzałem kupić i zostały. Dwa tygodnie poleżały w bagażniku. Dzisiaj pierwszy wybieg. 10 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 5 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2020 W paryskim sklepie Carminy mają mój rozmiar 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kormox Napisano 4 Marzec 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2021 Lato zbliża się wielkimi krokami, więc postanowiłem doposażyć się w unlined loafers. Mam już ciemnobrązowe unlined penny loafers Doucal's, więc szukałem jaśniejszych tassel. Znalazłem mój rozmiar w sklepie z secondsami Carminy na eBay w bardzo przystępnej cenie, dlatego nie zastanawiałem się długo i kliknąłem, bo mokasyny tego producenta to podobno ekstraklasa. Wysyłka nieco droga, ale za to błyskawiczna. Buty szyte blejkiem, wygodne jak kapcie Póki co, jestem bardzo zadowolony z zakupu, kolejna relacja jak zrobi się duuużo cieplej 😎. 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinmcqueen Napisano 5 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2021 @kormox Bardzo ładne loafersy - a z ciekawości, jaki wziąłeś rozmiar względem swojego "normalnego" rozmiaru? Pytam, ponieważ też noszę się z zamiarem kupna i spoglądałem na ten outlet Carminy, ale nie do końca wiem w jaki rozmiar loafersów celować - "normalnie" noszę 8.5/9 w zależności od tęgości kopyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 5 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2021 Gdzie jest ten outlet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 5 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2021 @vinmcqueenz reguły noszę 9 (np. Loake kopyto Capital) lub 9,5 (np. Alfred Sargent, Crockett&Jones). @ciasteczkowysprzedawca na ebay: shoemakers1866 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 5 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2021 Ja od siebie dodam, że buty Carminy są naprawdę wysokiej jakości i warto skorzystać z okazji, bo jest to wyższa półka niż Yanko. Ale radziłbym poważnie zastanowić się przed zakupem, bo są one naprawdę wąskie. Ja mam dwie pary na kopytach Rain i Inca, zwłaszcza te ostatnie są wąskie i mógłbym je porównać do kopyta 99 AS. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek06 Napisano 5 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2021 Carmina to piękne buty. Posiadam chukka 10027 na kopycie Rain i chyba to moje najlepsze buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zw1920 Napisano 21 Lipiec 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2021 Zacznę od tego, że zdjęcia były robione telefonem, no i niestety nie do końca mi się podobają, marny ze mnie fotograf Gdy nauczyłem się już podstaw odnośnie klasyfikacji eleganckiego obuwia, stwierdziłem że najbardziej optymalnym dla mnie rozwiązaniem, takim uniwersalnym butem do garnituru, czy jeansów, będą semi brogues w kolorze brązowym. Zanim jednak do mnie dotarła ta świadomość, zdążyłem kupić parę innych par butów, z których do dziś używam głównie zamszowych Bexley-ów 😊. Gdy nadarzyła się okazja kupiłem Crownhill, model the Rio, i bootki dla małżonki. Szybko jednak sobie odpuściłem tę firmę po przygodzie z butami małżonki: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/2788-marka-crownhill-shoes/. Same Rio niestety nie urzekły mnie swoją wygodą i mimo, że próbowałem jak mogłem sprawić bym czuł się w nich wygodnie to niestety ta sztuka mi się nie udała, a buty trafiły na półkę. Myśl o nowych semi brogues nie dawała mi spokoju. Jako fan Carmin zaglądam co jakiś czas na stronkę. Pewnego razu zauważyłem nowość: https://www.carminashoemaker.com/cap-toe-oxford-brown-950. To były buty dla mnie!!! Szkopuł w tym, że nie znałem tego kopyta i nie potrafiłem się zdecydować. Aż nadszedł pamiętny dzień 24 czerwca, gdy okazało się że Carmina oferuje usługę customize w cenie RTW. Nie namyślając się, zdecydowałem się na zakup. Zakupiona para to model 10051, kolor Brown Vegano Calf, podwójna podeszwa z gumą (Tomir). Posiadając model 732 na kopycie Forest, zdecydowałem się na to kopyto, ale w opcji najszerszej (EEE). 732 kupiłem w rozmiarze 8,5UK, tu zdecydowałem na 8UK. Mam nadzieję, że będzie ok, o czym oczywiście poinformuję na forum 😊 Obecnie buty przechodzą pierwszy etap procesu rozchodzenia, czyli leżakowanie w prawidłach, zobaczę za dzień, dwa jak będzie wyglądała sprawa ich pierwszego założenia. Zdjęcia wykonałem tuż po otrzymaniu przesyłki, dwa są wspólne z Crownhill – dla porównania, oczywiście nie stanu butów, ale raczej optycznie długości i szerokości. 11 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 21 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2021 Uwielbiam kopyto Forest, to chyba najwygodniejsze z jakim się spotkałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 22 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2021 Pięknie buty. Niech służą długo i wygodnie. Pamiętaj, że jeżeli po zakupie dałeś je do leżakowania, to muszą leżeć w specjalnym humidorze, który zapewnia 49% - 51% wilgotności i temperaturę 20,3 - 22,7 stopni. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 22 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2021 Ponoć tez puszczanie im muzyki klasycznej sprawia ze szybciej nabierają szlachetności. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 22 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2021 11 godzin temu, pablocito napisał: Pięknie buty. Niech służą długo i wygodnie. Pamiętaj, że jeżeli po zakupie dałeś je do leżakowania, to muszą leżeć w specjalnym humidorze, który zapewnia 49% - 51% wilgotności i temperaturę 20,3 - 22,7 stopni. @pablocito, dziękuję za wskazówkę, ale proszę wyjaśnij mi, jako zielonemu w temacie, o co chodzi z tym humidorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 22 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2021 30 minut temu, ciasteczkowy napisał: Ponoć tez puszczanie im muzyki klasycznej sprawia ze szybciej nabierają szlachetności. To dobrze się składa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 22 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2021 20 godzin temu, Servetch napisał: Uwielbiam kopyto Forest, to chyba najwygodniejsze z jakim się spotkałem. Mam niewielkie porównanie, ale jeśli chodzi o Carminy to wydaje mi się, że masz rację. Co ciekawe, spotykam się w dyskusjach o Carminach dominującą opinię, iż to Rain jest najwygodniejszy, ale to jednak kwestia indywidualna. Dla mnie Forest to pewniak, jak Carminy to tylko na tym kopycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano 22 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2021 26 minut temu, zw1920 napisał: @pablocito, dziękuję za wskazówkę, ale proszę wyjaśnij mi, jako zielonemu w temacie, o co chodzi z tym humidorem? Ja pomogę. Buty służą do chodzenia. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ws22 Napisano 29 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2021 Funchal Leather - jaki to jest rodzaj skóry i jak sprawdza się w codziennym użytkowaniu?Nie znalazłem zbyt wiele informacji na ten temat, poza krótką notatką na stronie producenta.A zastanawiam się nad zakupem tego modelu:https://www.carminashoemaker.com/double-monk-strap-brown-funchal-80729Z góry dzięki za Wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 29 Wrzesień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2021 Cielęca, wysokiej klasy, wykańczana przez producenta butów, patynuje się mocniej niż inne skóry. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi