Nowy176 Napisano 18 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2018 Na podstawie swoich 2 par (zamszowe mam ok 4 lat, skórzane rok). Obie pary kupiłem w rozmiarze komfortowym od pierwszego założenia - miesciłem się też w mniejsze. Obie rozbiły się, ale nie na tyle żebym odczuwał że są za duże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 19 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2018 Znacie sposób na umycie (farbowanie) białych rantów? podeszwy. W moich butach zrobiła się żółtawa, a miejscami nawet ciemna. Próbowałem pasty do zębów i jakiegoś taniego środka do podeszw z Deichmanna, ale beż żadnych efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 19 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2018 18 godzin temu, MarianoItaliano napisał: Panowie, przejrzałem temat i nie znalazłem odpowiedzi - właśnie przyszły mi Sperry Top Sider, dokładnie te: http://sperry.pl/meskie/authentic-orginal-2-eye?from=listing&campaign-id=20 (oczywiście w dużo lepszej cenie, niż 500 zł ), tym niemniej zastanawiam się nad rozmiarem - jestem trochę pomiędzy 42 i 43, a połówek w tym modelu brak. 42 jest dobrze dopasowany i skłaniam się ku niemu, choć 43 też dałby radę - pięta nie "lata", są nieco luźniejsze. Pytanie do doświadczonych użytkowników jest takie - czy się rozbiją? Jeżeli tak, to zostawię 42. Jak nie, pomyślę jeszcze nad tymi 43. Z góry dzięki za pomoc! Posiadam dwie pary Sperry Top Sider jedne szmaciane 43 nie rozbiły się, drugie skórzane wersja Gold Cup 44 też pozostały na długość jak od nowości. Natomiast Timberlandy model jak w linku poniżej 43,5 rozbiły się nieco, niemniej kolejna parę zakupiłem już w rozmiarze 44. Pzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 19 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2018 56 minut temu, alabuz napisał: Znacie sposób na umycie (farbowanie) białych rantów? podeszwy. W moich butach zrobiła się żółtawa, a miejscami nawet ciemna. Próbowałem pasty do zębów i jakiegoś taniego środka do podeszw z Deichmanna, ale beż żadnych efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 19 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2018 Czy ktoś nosi boat shoes Bexley? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 20 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2018 W dniu 18.05.2018 o 23:08, MarianoItaliano napisał: Panowie, przejrzałem temat i nie znalazłem odpowiedzi - właśnie przyszły mi Sperry Top Sider, dokładnie te: http://sperry.pl/meskie/authentic-orginal-2-eye?from=listing&campaign-id=20 (oczywiście w dużo lepszej cenie, niż 500 zł ), tym niemniej zastanawiam się nad rozmiarem - jestem trochę pomiędzy 42 i 43, a połówek w tym modelu brak. 42 jest dobrze dopasowany i skłaniam się ku niemu, choć 43 też dałby radę - pięta nie "lata", są nieco luźniejsze. Pytanie do doświadczonych użytkowników jest takie - czy się rozbiją? Jeżeli tak, to zostawię 42. Jak nie, pomyślę jeszcze nad tymi 43. Z góry dzięki za pomoc! Istnieją połówki, ja noszę np. 42,5 (amerykańskie 9,5). Normalnie dostępne w dystrybucji w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 20 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2018 2 godziny temu, Velahrn napisał: Istnieją połówki, ja noszę np. 42,5 (amerykańskie 9,5). Normalnie dostępne w dystrybucji w Polsce. A jesteś pewien, że z tego konkretnego modelu jest 42,5? Mnie się nie udało znaleźć, nawet na oficjalnej stronie Sperry.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 20 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2018 1 godzinę temu, MarianoItaliano napisał: A jesteś pewien, że z tego konkretnego modelu jest 42,5? Mnie się nie udało znaleźć, nawet na oficjalnej stronie Sperry.. ?? To przecież authentic original 2 eye, czyli najbardziej podstawowy model Sperry. Zdjęcie może przekłamywać kolory, ale chyba jest to tan. Tutaj na stronie masz dostępną cała rozmiarówkę, w tym 9,5 US https://www.sperry.com/en/authentic-original-boat-shoe/10118M.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 20 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2018 47 minut temu, Velahrn napisał: ?? To przecież authentic original 2 eye, czyli najbardziej podstawowy model Sperry. Zdjęcie może przekłamywać kolory, ale chyba jest to tan. Tutaj na stronie masz dostępną cała rozmiarówkę, w tym 9,5 US https://www.sperry.com/en/authentic-original-boat-shoe/10118M.html Ok, dzięki, faktycznie widzę, że jest 42,5 (9,5) z tego, przy czym nie mogę znaleźć w polskiej dystrybucji takiego rozmiaru, chyba że na Zalando, ale jednak kupiłem je za 320 zł, nie bardzo chcę dawać 500 zł na Zalando :/ Nie orientujesz się gdzie mogą być jeszcze ewentualnie w polskiej dystrybucji w takim rozmiarze (42,5) dostępne? dzięki, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss11 Napisano 23 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2018 A jak pielęgnować buty żeglarskie mające cholewkę z nubuku? Chciałbym je trochę nawilżyć bo mam wrażenie, że skóra zrobiła się trochę szorstka i twarda. Buty mam takie jak z tego linku poniżej. W zasadzie nie jestem pewny w 100% czy to nubuk, napewno nie wygląda jak skóra licowa. http://www.ideain3d.pl/meskie-buty-casual-granatowy-buty-timberland-heritage-cw-boat-2-eye.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 23 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2018 Zwykłe tłuszcze lub oleje do skór. Najwygodniej w sprayu Gry po 2-3 sezonach kolor wyblaknie to pomaluj pędzelkiem kremem saphira i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss11 Napisano 26 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2018 Dokładnie tak jak mówisz kolor wyblakł totalnie. Z granatowego stał sie taki bardziej stalowy, matowy. Myślałem nad jakimś mink oil jeśli chodzi o natłuszczenie ale producent nie zaleca stosowania do nubuku. Czy ktoś z Was zna jakiś produkt który mógłbym zastosować do tego typu skóry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 26 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2018 @krzsmi11 w sklepie szewskim mają tani renowator firmy GT w kolorze granatowym. Ja używałem brązowego, który według mnie zdał egzamin celująco, efekt końcowy mile mnie zaskoczył. Do droższych butów, dla spokoju sumienia użył bym pewnie czegoś bardziej renomowanego, ale przy reanimacji butów ze średniej półki, spokój sumienia nie został zakłócony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidowo Napisano 7 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2018 On 19/05/2018 at 8:57 PM, ciasteczkowy said: Czy ktoś nosi boat shoes Bexley? tak ja, polecam, bardzo dobrze sie trzymaja jak na moje uzytkowanie to mozna powiedziec bardzo dobrze sie trzymaja. kupujesz? promocja teraz jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ralph Napisano 11 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2018 Czy ktoś wie, gdzie można nabyć inne niż dodawane do butów sznurowadła do AO2-Eye Sperry? Ta zieleń nie do końca mi leży przy kolorze tan, chyba wolałbym takie jakie mają buty granatowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ralph Napisano 15 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2018 Czy ktoś ma doświadczenie z boat shoes Polo Ralph Lauren? Jakość, wygoda i tak dalej, najlepiej w porównaniu ze Sperry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 16 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2018 Jakość ok - absolutnie nic się nie dzieje - mam je drugi rok. Rzemień oplatający nie stanowi całości - jest tylko ozdobą - z drugiej strony but w tęgości D jest szczupły (dlatego kupiłem). Wygoda ok. mam podobny model: https://www.eobuwie.com.pl/mokasyny-polo-ralph-lauren-morton-803688543001-polo-tan.html Przejrzałem tegoroczne i widzę, że w wielu rzemień stanowi całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss11 Napisano 16 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2018 W dniu 27.05.2018 o 01:33, Mamrot napisał: @krzsmi11 w sklepie szewskim mają tani renowator firmy GT w kolorze granatowym. Ja używałem brązowego, który według mnie zdał egzamin celująco, efekt końcowy mile mnie zaskoczył. Do droższych butów, dla spokoju sumienia użył bym pewnie czegoś bardziej renomowanego, ale przy reanimacji butów ze średniej półki, spokój sumienia nie został zakłócony. Dzieki za porade. Osobiscie uzywalem renowatora bezbarwnego myslac przy tym, ze choc troche odzywi skore. Niestety zadnego efektu nie zauwazylem, zarowno pozytywnego jak i negatywnego. Zastanawiam sie, czy istnieja jeszcze jakies inne srodki ktore moglyby odzywic/nawilzyc nubuk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goodfella Napisano 21 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2018 Mam wysokie podbicie i naprawdę szeroką stopę, boat shoes jakiej firmy polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 22 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2018 Mam wysokie podbicie i naprawdę szeroką stopę, boat shoes jakiej firmy polecacie? To są tak miękkie 'kapcie' że nie powinno być to problemem. Mam dość szeroką stopę i noszę buty żeglarskie bexley i Timberland. Te drugie polecam gorąco ze względu na miękką skórę i lekkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goodfella Napisano 22 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2018 O firmie bexley nie słyszałem, wezmę je pod uwagę, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Borkowski Napisano 1 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2018 Panowie, a która firma daje najlepszy stosunek jakość/cena? Chce kupić w końcu porządne boat shoes ze skóry licowej i zastanawiam się między: timberland/sperry/sebago wszystkie mają bdb opinie, ale może jednak któraś marka daje lepszy stosunek cena jakość, a może warto wziąć coś innego pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 1 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2018 Warto podjąć konkretną decyzję bo lato może być krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 1 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2018 @M.Borkowski Moim zdaniem nie ma różnic jakościowych między tymi firmami. Większe różnice są między poszczególnymi modelami w jednej marce. Najlepsze były zawsze wersje limitowane. Zwykle większym zaufaniem cieszyły się te wyprodukowane w USA niż obecnie szyte na Dominikanie w Portugalii czy Azji. No ale te czasy, kiedy tam produkowano chyba już nie wrócą. Jak Tobie zależy na dobrej jakości i nie szukasz większych promocji, to zainteresuj się jeszcze firmą Chatham. Przy niektórych chwalą się, że są produkowane w GB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudolf Napisano 1 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2018 Ma ktoś boat shoes od Henri Lloyd? A jeśli tak, to jak wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi