damiance Napisano 23 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2012 pokazałem żonie przed chwilą .. "nie widać tego pana zza tej kraty" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 23 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2012 E tam too hard, wydaje mi się, że bycie dandysem polega na staraniu się odrobinę za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 24 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2012 pokazałem żonie przed chwilą .. "nie widać tego pana zza tej kraty" Moze tak powinni ubierac sie przestepcy podczas napadow na banki etc. Szansa ze ktos zapamieta sama twarz raczej niewielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 24 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2012 Tylko koszt garnituru może przekroczyć łup, myślę że "kominiara" jest bardziej opłacalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 24 Sierpień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2012 Look z Japonii. Zdjęcie via http://mensweartrumps.tumblr.com/post/6 ... r-it-is-he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 24 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2012 Wygląda jak śnieżący telewizor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 24 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2012 Wygląda jak śnieżący telewizor. + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 25 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2012 Fakt trochę tego za dużo ale jakby dół był ciemniejszy łącznie z butami to byłoby super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 25 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2012 myślę, że największym problemem tutaj jest wzór materiału sam w sobie (to moje subiektywne odczucie). Białe buty dobrze współgrają z białą koszulą. Kolorystyka całości bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 25 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2012 Zdjęcia z bloga Doroty Wróblewskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 25 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2012 Te na dole to akurat jej stylizacje do filmu, który publikuje też na swojej stronie internetowej. Swoją drogą świetna robota. http://dorotawroblewskablog.pl/showbiznes/bohaterzy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 25 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2012 Krata kiepsko spasowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 25 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2012 Sportowe buty, krawat i fantazyjka z tego samego materiału, kosmetyczka. To ma być dandys? Możliwe też że Pan jest podstawiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 26 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2012 IMHO ten pan jest wspaniały. Starsi ludzie ubrani ze smakiem mają coś w sobie magicznego. To, że krawat nie jest od Drake'a a saszetka przypomina kosmetyczkę dodaje całości kolorytu. Dla równowagi krajowej wklejam równie czerwoną "poszetkę" wprost z Mediolanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 26 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2012 Odnoszę wrażenie, że "dandys" dla większości z Was to po prostu ktoś, kto ubiera się klasycznie i ze smakiem. To by było zbyt proste. Ktoś, kto ubiera się dobrze i klasycznie, to po prostu osoba ubierająca się dobrze i klasycznie. Mnie wydaje, że "dandys" jest to raczej pojęcie historyczne, którego dziś w pełni poprawnie już nie da się stosować. "Dandysem" nie nazwałbym ani osoby, przebierającej się w XIX-wieczne stroje (tacy się pojawili w tym wątku), ani klasycyzujących hipsterów (również byli), ani w pełni poprawnie klasycznie ubierających się mężczyzn (takich też przezywa się czasem "dandysami"). "Dandys" to pojęcie osoby, która w czasach gdy klasyczna elegancja (vide XIX w. i pierwsza połowa XX wieku) była mainstream'owym nurtem w modzie, potrafiła mimo to pozytywnie się wyróżnić, zwrócić na siebie uwagę. A przy tym nie o wyłącznie dobrym dopasowaniem ubioru, lecz pewną nutką własnej osobowości zawartej w tym, co nosiła. Dzisiaj pojęcie "dandysa", moim zdaniem, nie ma racji bytu. Chyba, że wspólnie wymyślimy jakieś nowe znaczenie dla tego zwrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 26 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2012 Moim skromnym zdaniem pojęcie "dandys " nadal jest aktualne . Dla mnie to ktoś kto w porównaniu do klasycznie ubranych mężczyzn samemu będąc elegancko ubranym "czymś " się dodatkowo wyróżnia . Z panów których zdjęcia widziałem w tym wątku pasują do tego określenia Marc Guyot czy Tom Wolfe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 26 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2012 Ci, którzy ubierają się według zasad klasycznej elegancji, to jedna grupa. Ale można wśród nich wyodrębnić też węższą grupę, która - trzymając się zasad klasycznej elegancji - testuje jej granice, a może nawet je przekracza, ale zgodnie z XI przykazaniem "dżentelmen może łamać wszelkie reguły, bo je zna". To jak w narciarstwie: są narciarze i są narciarze wyczynowi. Ta druga grupa zawsze będzie nieliczna, ale potrzebna: to oni wyznaczają nowe standardy sprzętu i elegancji. Bez dandysów nie wynalezionoby smokingu. A przecież klasyczna elegancja też się zmienia i rozwija. Myślę, że wielu forumowiczów należy do tej drugiej grupy. Dandysi? Jak ich nazwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 26 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2012 Myślę, że wielu forumowiczów należy do tej drugiej grupy.Dawaj dane osobowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 26 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2012 Dla dandysa czy jednak przesada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 26 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2012 Wygląda świetnie i nawet nie jakoś bardzo wyzywająco. Z granatowymi albo szarymi spodniami? Bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 26 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2012 Pink power! Wiesz jakiej jest marki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 26 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2012 Pink power! Wiesz jakiej jest marki? Wiem, sorry zapomniałem napisać. Lutwyche. Była tylko jeszcze jedna marynarka na wystawie i to taka nie wykończona pokazująca konstukcję na płótnie. Białe guziki z masy perłowej bardzo ładnie pasowały do tego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 2 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2012 Co powiecie na taki strój kompozytora Percy'ego Graingera, zaprojektowany przez jego samego? Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 2 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2012 Co powiecie na taki strój kompozytora Percy'ego Graingera, zaprojektowany przez jego samego? Pozdrawiam, Dr Strój pasuje kolorystycznie do Twojego awatara Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 2 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2012 Hehe. Przy okazji, mój awatar to plakat Festiwalu Mozartowskiego mojej ulubionej Warszawskiej Opery Kameralnej autorstwa Jana Młodożeńca. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi