Üxküll Posted July 12, 2012 Author Report Share Posted July 12, 2012 @bartazz dziękuję za podpowiedź. Jakoś sam nie mogłem go namierzyć z imienia i nazwiska. @saint benij Manuel nosi się nieszablonowo. Więcej zdjęć w różnych zestawach pod tym linkiem: http://www.monsieurgotstyle.com/2012/02 ... valli.html Oba zdjęcia zamieszczone przeze mnie powyżej nie muszą pochodzić z tego samego roku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVR Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 Hipster. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NastyKanasta Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 Hipster. Dawno tego nie było Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
proceleusmatyk Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 Czy lato, czy zima - te same składniki do surówki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Üxküll Posted July 12, 2012 Author Report Share Posted July 12, 2012 Czy lato, czy zima - te same składniki do surówki Czy masz na myśli koszule z włoskim kołnierzykiem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
proceleusmatyk Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 Mam na myśli 3-częściowe zestawy. Może jego trzeba spytać, jak się nie poci latem pod tyloma warstwami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Üxküll Posted July 12, 2012 Author Report Share Posted July 12, 2012 Mam na myśli 3-częściowe zestawy. Może jego trzeba spytać, jak się nie poci latem pod tyloma warstwami Przecież wyraźnie wcześniej napisałem, że Manuel Vanni nosi się różnie, ale na pewno nieszablonowo. Oto w zbliżeniu w letniej marynarce jednorzędowej. Wciąż jednak nie wiem czy się w niej poci czy nie poci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
proceleusmatyk Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Mój ulubiony kardiolog w różowo-białym dwurzędowym ganiturze seersucker. Via Dandy Portraits. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B.B. Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Tylko do takiego garnituru trzeba być chyba jednak murzynem, biały by był za biały, chociaż to i tak pół biedy, bo kiedyś na otwarciu igrzysk olimpijskich (Ateny 2004) na czarnej szutrowej bieżni szła sama flaga trzymana przez białe rękawiczki, bo czarnoskóry reprezentant jakiegoś małego państewka (jedyny) ubrany w czarny garnitur doskonale wtapiał się w tło. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brzydalllo Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Nie trzeba być Murzynem, starczy się opalić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misza Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Nie trzeba być Murzynem, starczy się opalić. No ale Panowie, jak już się spierać, to na merytorycznych przykładach,a nie dyskusja z kosmosu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcelo Posted July 17, 2012 Report Share Posted July 17, 2012 Nie trzeba być Murzynem, starczy się opalić. No ale Panowie, jak już się spierać, to na merytorycznych przykładach,a nie dyskusja z kosmosu... Z prywatnej kolekcji ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misza Posted July 17, 2012 Report Share Posted July 17, 2012 + Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B.B. Posted July 17, 2012 Report Share Posted July 17, 2012 Nie trzeba być Murzynem, starczy się opalić. Uważam że nadmierna opalenizna (a tylko taka by pasowała do takiego garnituru) wygląda wyjątkowo nieestetycznie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrikauer Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 O La SAPE wielu z nas już słyszało, a o Swenkach? http://www.planeteplus.pl/dokument-swenkowie_20514 Dla znających francuski do zobaczenia już teraz: http://www.youtube.com/watch?v=5dAFMcNw ... re=related Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Velahrn Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 Dokładnie, na La SAPE (czyli Murzynach czarnych jak węgiel) takie kolory jak różowy, żółty, pomarańczowy wyglądają świetnie, a większość z nas w takich garniturach wyglądałaby jak błazny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meqoq Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 O La SAPE wielu z nas już słyszało, a o Swenkach? http://www.planeteplus.pl/dokument-swenkowie_20514 Dla znających francuski do zobaczenia już teraz: http://www.youtube.com/watch?v=5dAFMcNw ... re=related Bardzo oryginalnie muszą wyglądać z tymi chusteczkami w butonierkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaki Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 I w końcu w polskiej blogosferze pojawił się ciekawy tekst od dandysach: http://czasgentlemanow.pl/2012/07/dandys-nadgentleman/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pszemau Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 I w końcu w polskiej blogosferze pojawił się ciekawy tekst od dandysach: http://czasgentlemanow.pl/2012/07/dandys-nadgentleman/ No, w końcu! Wszyscy na to czekali! Cała postępowa ludzkość odetchnęła tego dnia z ulgą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Üxküll Posted August 11, 2012 Author Report Share Posted August 11, 2012 Greetings from the usa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pszemau Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 To są Twoim zdaniem dandysi? Wymiękam... Ci ludzie się przebierają za klasę robotniczą. Dawną bo dawną, ale naprawdę trudno bardziej pomylić pojęcia, niż pakować takie fotki do tematu o dandysach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Üxküll Posted August 11, 2012 Author Report Share Posted August 11, 2012 To są Twoim zdaniem dandysi? Wymiękam... Ci ludzie się przebierają za klasę robotniczą. Dawną bo dawną, ale naprawdę trudno bardziej pomylić pojęcia, niż pakować takie fotki do tematu o dandysach Jane jak słońce - klasa robotnicza w meloniku i białych spodniach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B.B. Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 A czemu nie w białych spodniach? ["Meksykańcy" w tle] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pszemau Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 No dobra, ściślej to na moje oko: pierwsze - bumelanci z okresu prohibicji, drugie - nie wiem, chyba kolo w portkach, a trzecie - marlboro man. Wszystko jak najoczywiściej klasa robotnicza, choć niekoniecznie w tym momencie pracująca. Nie zmienia to mojego podziwu dla gumowości pojęcia dandysa na tym forum i w rodzimej blogosferze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Üxküll Posted August 11, 2012 Author Report Share Posted August 11, 2012 No dobra, ściślej to na moje oko: pierwsze - bumelanci z okresu prohibicji, drugie - nie wiem, chyba kolo w portkach, a trzecie - marlboro man. Wszystko jak najoczywiściej klasa robotnicza, choć niekoniecznie w tym momencie pracująca. Nie zmienia to mojego podziwu dla gumowości pojęcia dandysa na tym forum i w rodzimej blogosferze Dandyzm polskim blogerom męskiej elegancji kojarzy się wciąż z Beau Brummellem czy Oscarem Wildem, a mamy XXI w. Jak gość nie w garniturze w wymyślną kratę w polskim wydaniu jeszcze obowiązkowo z poszetką, to nie dandys. Trzeba się nauczyć dostrzegać niusanse, że to prezentacja niszowego denimu. Cały blog na ten temat: http://denimark.blogspot.com/ A u nas Amerykę się odkrywa i wszyscy blogerzy o garniturach się rozpisują jakby klapki na oczach mieli, że można inny dżins nosić niż masówkę z Bangladeszu, Chin, Sri Lanki czy Turcji. Jakiś skansen sobie otworzyli? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts