Üxküll Napisano 12 Lipiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 @bartazz dziękuję za podpowiedź. Jakoś sam nie mogłem go namierzyć z imienia i nazwiska. @saint benij Manuel nosi się nieszablonowo. Więcej zdjęć w różnych zestawach pod tym linkiem: http://www.monsieurgotstyle.com/2012/02 ... valli.html Oba zdjęcia zamieszczone przeze mnie powyżej nie muszą pochodzić z tego samego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SVR Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Hipster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NastyKanasta Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Hipster. Dawno tego nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Czy lato, czy zima - te same składniki do surówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 12 Lipiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Czy lato, czy zima - te same składniki do surówki Czy masz na myśli koszule z włoskim kołnierzykiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Mam na myśli 3-częściowe zestawy. Może jego trzeba spytać, jak się nie poci latem pod tyloma warstwami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 12 Lipiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Mam na myśli 3-częściowe zestawy. Może jego trzeba spytać, jak się nie poci latem pod tyloma warstwami Przecież wyraźnie wcześniej napisałem, że Manuel Vanni nosi się różnie, ale na pewno nieszablonowo. Oto w zbliżeniu w letniej marynarce jednorzędowej. Wciąż jednak nie wiem czy się w niej poci czy nie poci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 16 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2012 Mój ulubiony kardiolog w różowo-białym dwurzędowym ganiturze seersucker. Via Dandy Portraits. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 16 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2012 Tylko do takiego garnituru trzeba być chyba jednak murzynem, biały by był za biały, chociaż to i tak pół biedy, bo kiedyś na otwarciu igrzysk olimpijskich (Ateny 2004) na czarnej szutrowej bieżni szła sama flaga trzymana przez białe rękawiczki, bo czarnoskóry reprezentant jakiegoś małego państewka (jedyny) ubrany w czarny garnitur doskonale wtapiał się w tło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 16 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2012 Nie trzeba być Murzynem, starczy się opalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 16 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2012 Nie trzeba być Murzynem, starczy się opalić. No ale Panowie, jak już się spierać, to na merytorycznych przykładach,a nie dyskusja z kosmosu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 17 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2012 Nie trzeba być Murzynem, starczy się opalić. No ale Panowie, jak już się spierać, to na merytorycznych przykładach,a nie dyskusja z kosmosu... Z prywatnej kolekcji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 17 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2012 + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 17 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2012 Nie trzeba być Murzynem, starczy się opalić. Uważam że nadmierna opalenizna (a tylko taka by pasowała do takiego garnituru) wygląda wyjątkowo nieestetycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 29 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2012 O La SAPE wielu z nas już słyszało, a o Swenkach? http://www.planeteplus.pl/dokument-swenkowie_20514 Dla znających francuski do zobaczenia już teraz: http://www.youtube.com/watch?v=5dAFMcNw ... re=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 29 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2012 Dokładnie, na La SAPE (czyli Murzynach czarnych jak węgiel) takie kolory jak różowy, żółty, pomarańczowy wyglądają świetnie, a większość z nas w takich garniturach wyglądałaby jak błazny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 30 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2012 O La SAPE wielu z nas już słyszało, a o Swenkach? http://www.planeteplus.pl/dokument-swenkowie_20514 Dla znających francuski do zobaczenia już teraz: http://www.youtube.com/watch?v=5dAFMcNw ... re=related Bardzo oryginalnie muszą wyglądać z tymi chusteczkami w butonierkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 1 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2012 I w końcu w polskiej blogosferze pojawił się ciekawy tekst od dandysach: http://czasgentlemanow.pl/2012/07/dandys-nadgentleman/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 8 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2012 I w końcu w polskiej blogosferze pojawił się ciekawy tekst od dandysach: http://czasgentlemanow.pl/2012/07/dandys-nadgentleman/ No, w końcu! Wszyscy na to czekali! Cała postępowa ludzkość odetchnęła tego dnia z ulgą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 11 Sierpień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2012 Greetings from the usa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 11 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2012 To są Twoim zdaniem dandysi? Wymiękam... Ci ludzie się przebierają za klasę robotniczą. Dawną bo dawną, ale naprawdę trudno bardziej pomylić pojęcia, niż pakować takie fotki do tematu o dandysach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 11 Sierpień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2012 To są Twoim zdaniem dandysi? Wymiękam... Ci ludzie się przebierają za klasę robotniczą. Dawną bo dawną, ale naprawdę trudno bardziej pomylić pojęcia, niż pakować takie fotki do tematu o dandysach Jane jak słońce - klasa robotnicza w meloniku i białych spodniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 11 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2012 A czemu nie w białych spodniach? ["Meksykańcy" w tle] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 11 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2012 No dobra, ściślej to na moje oko: pierwsze - bumelanci z okresu prohibicji, drugie - nie wiem, chyba kolo w portkach, a trzecie - marlboro man. Wszystko jak najoczywiściej klasa robotnicza, choć niekoniecznie w tym momencie pracująca. Nie zmienia to mojego podziwu dla gumowości pojęcia dandysa na tym forum i w rodzimej blogosferze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 11 Sierpień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2012 No dobra, ściślej to na moje oko: pierwsze - bumelanci z okresu prohibicji, drugie - nie wiem, chyba kolo w portkach, a trzecie - marlboro man. Wszystko jak najoczywiściej klasa robotnicza, choć niekoniecznie w tym momencie pracująca. Nie zmienia to mojego podziwu dla gumowości pojęcia dandysa na tym forum i w rodzimej blogosferze Dandyzm polskim blogerom męskiej elegancji kojarzy się wciąż z Beau Brummellem czy Oscarem Wildem, a mamy XXI w. Jak gość nie w garniturze w wymyślną kratę w polskim wydaniu jeszcze obowiązkowo z poszetką, to nie dandys. Trzeba się nauczyć dostrzegać niusanse, że to prezentacja niszowego denimu. Cały blog na ten temat: http://denimark.blogspot.com/ A u nas Amerykę się odkrywa i wszyscy blogerzy o garniturach się rozpisują jakby klapki na oczach mieli, że można inny dżins nosić niż masówkę z Bangladeszu, Chin, Sri Lanki czy Turcji. Jakiś skansen sobie otworzyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi