roland Napisano 21 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2011 Bytom nie zakończył jeszcze badań MS, za to Vistula/Wolczanka już zakończyła pierwszą turę. Także Bytom nie ma jeszcze wyników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 21 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2011 Nie rozumiem tego roztrząsania. Sprzedawcom słabo płacą, to i taka jest obsługa. Może tam będzie kilku zdolnych wilczków, ale dla wielu to praca na przetrwanie. W niezależnych salonach mtm jest przecież zupełnie inaczej Zazwyczaj wraz z wzrostem zarobków wzrasta troska o klienta i swoje stanowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 22 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2011 Potwierdzam znaczącą różnicę pomiędzy obsługą Vistuli w SCC a na 3 Stawach - na korzyść 3 Stawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2011 Nie rozumiem tego roztrząsania. Sprzedawcom słabo płacą, to i taka jest obsługa. Może tam będzie kilku zdolnych wilczków, ale dla wielu to praca na przetrwanie. Dlatego ja na ich miejscu bardziej bym się starał. Bądź co bądź wolałbym za grosze pracować w renomowanym salonie niż za podobną pensję w Tesco, gdzie jedynym ważnym wymogiem jest znajomość obsługi paleciaka lub kasy fiskalnej. Zresztą słabe wynagrodzenia pracowników nie mogą wpływać na jakość obsługi - traci na tym wizerunek marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 22 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2011 Nie rozumiem tego roztrząsania. Sprzedawcom słabo płacą, to i taka jest obsługa. Może tam będzie kilku zdolnych wilczków, ale dla wielu to praca na przetrwanie. Dlatego ja na ich miejscu bardziej bym się starał. Bądź co bądź wolałbym za grosze pracować w renomowanym salonie niż za podobną pensję w Tesco, gdzie jedynym ważnym wymogiem jest znajomość obsługi paleciaka lub kasy fiskalnej. Zresztą słabe wynagrodzenia pracowników nie mogą wpływać na jakość obsługi - traci na tym wizerunek marki. Rzadko kiedy można powiedzieć że osoba pracująca na niskim stanowisku za niskie pieniądze pracuje dla przyjemności i że lubi ten zawód Ja doskonale rozumiem takie osoby, którym nie chcą się starać za 1500 zł. Dlatego tak dużym sukcesem skończyła się emigracja zarobkowa na nisko płatne stanowiska (dla Anglików, Irlandczyków, Szkotów) na Wyspach. Polacy tam się starają i pracują często za dwóch, bo wiedzą że płacą im 4 razy więcej niż takim samym stanowisku w Polsce. Wniosek outsourcing pracy na Wschód jeśli chcemy utrzymać niskie płace w Polsce i wysoką jakość obsługi klienta. Ukraińcy do salonów Bytomia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 22 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2011 Co by nie mówić o marce Sunset Suits, to niegdyś do którego salonu nie poszedłem, w tylu naprawdę obsługa bardzo miła, bardzo się wyróżniająca, więc się jednak da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 22 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2011 To fakt, Sunset ma miłą obsługę, widać że w jakiś sposób motywują pracowników. Tak czytam opinie o poszczególnych sklepach i widzę że sporo tu osób z aglomeracji śląskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 22 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2011 Co by nie mówić o marce Sunset Suits, to niegdyś do którego salonu nie poszedłem, w tylu naprawdę obsługa bardzo miła, bardzo się wyróżniająca, więc się jednak da To chyba ewenement na skalę krajową, bo faktycznie warunki pracy są tragiczne a od wielu osób słyszałem bardzo dobre opinie o obsłudze. Podobno wielu pracowników ze sklepów ma kilkumiesięczne zaległości w wypłatach i boją się, że jeśli odejdą, to stracą szanse na ich odzyskanie. Być może z tego wynika to przywiązanie do firmy i brak motywacji do szukania innego pracodawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 22 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2011 Niegdyś ~ półtora roku temu, a wtedy chyba jeszcze nie było problemów z wypłacalnością? Jeszcze z takich pozytywnych nastawień sprzedawców to polecam sklep Albione w Fashion House w Warszawie, pracuje (pracowało?) tam dwóch sprzedawców co naprawdę dobrze doradzą (oczywiście na poziomie sklepu z garniturami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 22 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2011 Potwierdzam dobre opinie o obsłudze w Sunsecie - i tak jest zawsze niezależnie od salonu (łącznie w ciągu 3 ostatnich lat byłem w czterech - Poznań, Luboń i Zielona Góra). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2011 Panowie, jak pisałem wcześniej trzeba "dobrze trafić" - są sklepy jednej marki z fatalną obsługą, jak i z przyzwoitą (via wtrącenia o Vistuli). Nie wiem czy imigracja zarobkowa ze Wschodu coś poprawi - wszak apetyt rośnie w miarę jedzenia, natomiast wiem z własnego doświadczenia, że WARTO inwestować w pracowników. Interesuje mnie jeszcze Wasza opinie na temat nowej linii BYTOM. Nie do końca wiem, czy będzie to a'la Vistula Red czy linia super-premium? I najważniejsze pytanie - czy tego typu odświeżanie marki (rewolucja zamiast ewolucji) ma większy sens marketingowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 23 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2011 W tym wątku znajdziesz trochę informacji nt jakości nowej linii produkowanej w Zakładach Odzieżowych Bytom. Nie będzie to jednak porównanie wprost do Vistuli. O ZOB, i ich białym kruku było też w tym wątku: viewtopic.php?f=1&t=1530&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2011 W tym wątku znajdziesz trochę informacji nt jakości nowej linii produkowanej w Zakładach Odzieżowych Bytom. Nie będzie to jednak porównanie wprost do Vistuli. O ZOB, i ich białym kruku było też w tym wątku: viewtopic.php?f=1&t=1530&start=0 OK, dzięki, przejrzę również ten wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przechodzień Napisano 6 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2011 Odwiedziłem niedawno sklep marki widniejącej w tytule i muszę pochwalić obsługę za niemarnowanie mojego czasu. Słyszałem opinie, że w Bytomiu ludzie dość szczupli jak ja nie mają czego szukać, ale pod wpływem impulsu postanowiłem jednak tam zajrzeć. Dialog z panią obsługującą wyglądał mniej więcej tak: -Czy dla mnie... -Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 6 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2011 Bez przesady, mają linię taliowanych koszul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przechodzień Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Dla efektu troszkę za bardzo skróciłem moją kwestię w dialogu. Chodziło mi o marynarkę. A tak przy okazji, czy szyją taliowane koszule w rozmiarze 38? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Na 100% widziałem 39. Co do 38 niestety nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 10 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2011 Większość polskich producentów dyskwalifikuje rozmiar koszul 38. Z moich obserwacji wynika, że jeśli już decydują się produkować w tym rozmiarze to niemal wyłącznie białe, kremowe i czasami błękitnie. Ludzie z nr 38 jak wiadomo większych potrzeb nie mają. Jak i też producenci ignorują osoby o wzroście ok. 170. Wiadomo Polacy są wysokimi Skandynawami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skar Napisano 10 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2011 Większość polskich producentów dyskwalifikuje rozmiar koszul 38. Z moich obserwacji wynika, że jeśli już decydują się produkować w tym rozmiarze to niemal wyłącznie białe, kremowe i czasami błękitnie. Ludzie z nr 38 jak wiadomo większych potrzeb nie mają. Jak i też producenci ignorują osoby o wzroście ok. 170. Wiadomo Polacy są wysokimi Skandynawami. Wysokimi Skandynawami o wzroscie nieprzekraczajacym jednakże 194 cm i dlugości rękawa nie większej niż 70 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 10 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2011 Większość polskich producentów dyskwalifikuje rozmiar koszul 38. Z moich obserwacji wynika, że jeśli już decydują się produkować w tym rozmiarze to niemal wyłącznie białe, kremowe i czasami błękitnie. Ludzie z nr 38 jak wiadomo większych potrzeb nie mają. Jak i też producenci ignorują osoby o wzroście ok. 170. Wiadomo Polacy są wysokimi Skandynawami.To prawda, przez lata udało mi się kupić kilka koszul Lamberta w tym rozmiarze, w kolorach j.w., ale przynajmniej nie gładkich, co już uznaję za sukces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 10 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2011 Musiałeś mieć albo szczęście, albo jako VIP z wzorcowni Ci koszule dawali/ sprzedawali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 10 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2011 Musiałeś mieć albo szczęście, albo jako VIP z wzorcowni Ci koszule dawali/ sprzedawali Pierwsza to jeszcze w złotych czasach początków Lamberta, kupiona w ówczesnej Galerii Centrum, z egipskiej bawełny, my best shirt ever. Późniejsze - o dziwo - w outlecie w Ursusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 10 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2011 Musiałeś mieć albo szczęście, albo jako VIP z wzorcowni Ci koszule dawali/ sprzedawali Pierwsza to jeszcze w złotych czasach początków Lamberta, kupiona w ówczesnej Galerii Centrum, z egipskiej bawełny, my best shirt ever. Późniejsze - o dziwo - w outlecie w Ursusie. Pierwsze koszule Lamberta to również moje "best ever". Mam trzy - kupione chyba z 5 lat temu są moim niedoścignionym (nawet przez MTM) wzorcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 10 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2011 Musiałeś mieć albo szczęście, albo jako VIP z wzorcowni Ci koszule dawali/ sprzedawali Pierwsza to jeszcze w złotych czasach początków Lamberta, kupiona w ówczesnej Galerii Centrum, z egipskiej bawełny, my best shirt ever. Późniejsze - o dziwo - w outlecie w Ursusie. Pierwsze koszule Lamberta to również moje "best ever". Mam trzy - kupione chyba z 5 lat temu są moim niedoścignionym (nawet przez MTM) wzorcem. Nie miałem nigdy koszuli Lamberta. I obawiam się, że nigdy już nie będę mieć. Postanowiłem twardo nie kupować koszul producentów, którzy wykluczają moje 170 cm. Na pohybel im! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eightwonder Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 dostalem w 5aSec jakis bon na rabat 100zl w bytomiu, "szczegoly w sklepie" do ktorego niespecjalnie mam po drodze. wie ktos cos wiecej, warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi