Skocz do zawartości

Jak się ubierają gwiazdy, politycy, celebryci- zdjęcia, opisy

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Chyba, że masz mniej niż 170 cm wzrostu. Wtedy tzw. zwykłe skarpety to podkolanówki.

Swoją drogą... Mój dziadek miał 168 cm wzrostu. Mam jego zdjęcie z wojska, w kompanii był w pierwszej czwórce. Chyba musimy po prostu uznać, że to, co było standardem 70 lat temu trochę się... Zdezaktualizowało.

E: dla młodszych: formacja zasadniczo jest ustawiana od najwyższych do najniższych. Pierwszy w czwórce w kompanii oznacza właściwie "jeden z czterech najwyższych z 60-100 ludzi wylosowanych z ogółu społeczeństwa".

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
15 godzin temu, Rudolf napisał:

Chyba, że masz mniej niż 170 cm wzrostu. Wtedy tzw. zwykłe skarpety to podkolanówki.

Swoją drogą... Mój dziadek miał 168 cm wzrostu. Mam jego zdjęcie z wojska, w kompanii był w pierwszej czwórce. Chyba musimy po prostu uznać, że to, co było standardem 70 lat temu trochę się... Zdezaktualizowało.

E: dla młodszych: formacja zasadniczo jest ustawiana od najwyższych do najniższych. Pierwszy w czwórce w kompanii oznacza właściwie "jeden z czterech najwyższych z 60-100 ludzi wylosowanych z ogółu społeczeństwa".

Żeby nosić te skarpetki, co ma Nawrocki, jako podkolanówki, to trzeba by być karłem. W ogóle to najgorsza możliwa długość skarpetek - do kostek. Nie są niewidoczne, jak tzw stopki, i nie zakrywają łydki, tworząc brzydki, nieestetyczny pasek między butami a spodniami.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Może dziadek był czołgistą

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Z mojej bańki, prezes NIL Łukasz Jankowski, skądinąd mój kolega z roku

monki.jpg

Zwróćcie uwagę na buty. Monki. O tyle ciekawe, że to buty, które absolutny szczyt popularności miały w bańce menswearu jakieś 10-12 lat temu, i od tego zaczęły zanikać, wręcz do poziomu niebytu. Na ich miejsce weszły oczywiście loafersy. Ciekawe, czy świadomy wybór, czy akurat leżały w szafie.

Opublikowano
W dniu 30.11.2025 o 23:00, Velahrn napisał:

Zwróćcie uwagę na buty. Monki. O tyle ciekawe, że to buty, które absolutny szczyt popularności miały w bańce menswearu jakieś 10-12 lat temu, i od tego zaczęły zanikać, wręcz do poziomu niebytu. Na ich miejsce weszły oczywiście loafersy. Ciekawe, czy świadomy wybór, czy akurat leżały w szafie.

Nie wiem co to o mnie mówi, ale właśnie odebrałem kolejną parę monków. Być może mentalnie zatrzymałem się właśnie w tej bańce... ?

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Godzinę temu, NieMy napisał(a):

To teraz na drugą nóżkę.

Agenci KGB uzbrojeni w AKS-74u w Moskwie podczas kryzysu konstytucyjnego w 1993roku.

131149677_10157432148126246_3431785963011215345_n.jpg

Te AKSy 74 to były naprawdę takie maleństwa?