diGriz Napisano 25 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2019 Godzinę temu, Koval napisał: @diGriz, nie wiem skąd jesteś, ale jeśli masz możliwość odwiedzić któryś ze sklepów Loake (Warszawa, Katowice, Poznań, Kraków), to będziesz mógł zobaczyć/przymierzyć w jednym miejscu sztyblety na kilku kopytach i łatwiej ci będzie stwierdzić, czy warto 'iść w tę stronę'. Olsztyn. W takim razie przejdę się tam gdy będę w Warszawie. Można gdzieś przymierzyć Yanko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 25 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2019 Chyba tylko pod Stargardem, może czasem chłopaki się na jakichś targach pojawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomdab84 Napisano 29 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2019 Proszę o pomoc Rozmiar 12C Edward Green Belgravia na zdjęciu. Jaki to odpowiednik w cm, a jeszcze lepiej jaki to rozmiar porównując do Loake? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egonax Napisano 29 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2019 Zgodnie z tabelą rozmiarów u EG: jezeli to oznaczenie w UK, to rozmiar w EU 47 jeżeli to oznacżenie w US, to rozmiar w EU 46,5 litera C to tęgośc - zarówno w UK jak i US są to dość wąskie buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 1 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2019 Witam. Zamówiłem Yanko na kopycie 960 G w rozmiarze 8,5UK, okazały się za długie około 6mm, 7mm, w palach jak i w pięcie luz. Lepszym rozwiązaniem będzie 960G w rozmiarze 8 czy 7,5 czy może Loake Hyde 8? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 1 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2019 @regis, Bez podania długości stopy ciężko będzie cokolwiek doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 2 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2019 Długość mojej stopy to 27,5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 2 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2019 @regis, moje stopy mają ok. 27 cm i rozmiar 7,5 yanko na kopycie 960G, 962G i 790F są dobre. Nie znam kopyt loake. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 2 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2019 Dziękuję za informację. Czyli obydwa rozmiary mogą być dobre, tyle że z różnym dopasowaniem. Loake pozostaje zagadką. Mam chestery od nich na kopycie 024 w 8UK, które są dobrze dopasowane więc z capitalem raczej nie będę ryzykował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 23 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2019 W związku z dalszym poszukiwaniem balmorali prosiłbym o poradę. Znalazłem poszukiwany model marki Cheaney na kopycie 225. Z dotychczasowych doświadczeń balmoral Yanko na kopycie 915 rozmiar 8 są idealne w podbiciu, natomiast za ciasne w palcach. Próbować Cheaney kopyto 225 w rozmiarze 8 czy też będzie za ciasne? Ktoś ma doświadczenia z powyższym kopytem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 29 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2019 Szybkie pytanie - Buty Patine na kopycie TJ Ina G. Moje stopa 28cm długości i 26cm w obwodzie. Czy rozmiar 9UK nie będzie za długi? Może lepiej celować w 8,5UK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 10 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2020 Praktyczne narzędzie porównujące różne kopyta: https://www.herringshoes.co.uk/lasts.php?utm_source=nl&utm_medium=email&utm_campaign=0120e 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 21 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 Szybkie pytanie - Buty Patine na kopycie TJ Ina G. Moje stopa 28cm długości i 26cm w obwodzie. Czy rozmiar 9UK nie będzie za długi? Może lepiej celować w 8,5UK? 8,5. Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 16 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2020 Wie ktoś, gdzie znaleźć tabelę rozmiarów dla spodni Christian Berg? Nic mi nie mówią rozmiary 25, 26...? Zakładam, że to nie jest rozmiar w pasie, bo spodnie są męskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 16 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2020 40 minut temu, Dyjamentowski napisał: Wie ktoś, gdzie znaleźć tabelę rozmiarów dla spodni Christian Berg? Nic mi nie mówią rozmiary 25, 26...? Zakładam, że to nie jest rozmiar w pasie, bo spodnie są męskie. To jest rozmiar w pasie w systemie imperialnym 25,26 to obwód pasa w calach.Prawdopodobnie spodnie w bardziej chodliwych rozmiarach się wyprzedały ,a na stocku są tylko spodnie na chudzielców poniżej 30" albo dla zbyt dobrze odżywionych facetów 48",50" (ok 125cm w pasie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 16 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2020 Just now, mayor said: To jest rozmiar w pasie w systemie imperialnym 25,26 to obwód pasa w calach.Prawdopodobnie spodnie w bardziej chodliwych rozmiarach się wyprzedały ,a na stocku są tylko spodnie na chudzielców poniżej 30" albo dla zbyt dobrze odżywionych facetów 48",50" (ok 125cm w pasie) Czyli jednak. Szkoda. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 16 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2020 25,26 to obwód pasa w calach25 Inches = 63.5 Centimeters (calculateme.com)Szerokość w pasie w rozmiarze 25: 94 cm (peek-cloppenburg.pl)To uczucie, gdy doradziłeś komuś rozmiar spodni na forum i pomyliłeś się zaledwie o 30 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 16 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2020 7 godzin temu, Dyjamentowski napisał: Nic mi nie mówią rozmiary 25, 26...? Koledzy @mayor i @lubo69 raczą sobie żartować. W P&C stosują normalną rozmiarówkę odzieżową, która odnosi się też do spodni. Podobnie jak w SuSu, Vistulach, Bytomiach, Poszetkach, ZakRomanach.... Czyli 46, 48, 50, 52..... 25 to 50 z krótszą nogawką a 102 to 50 z dłuższą nogawką. Według wyliczeń kolegów rozmiar 102 byłby na hipopotama a to tylko 88 cm w pasie. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 16 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2020 Kolego @Mamrot , chyba nie przeczytałeś wpisu Kolegi @lubo69 ze zrozumieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 17 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2020 20 godzin temu, kormox napisał: Kolego @Mamrot , chyba nie przeczytałeś wpisu Kolegi @lubo69 ze zrozumieniem... Tak masz rację, to tak z rozpędu, to pewnie efekt ostrego cienia mgły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi