Skocz do zawartości

Rozmiarówka - dyskusje i porady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Koval napisał:

@diGriz,

nie wiem skąd jesteś, ale jeśli masz możliwość odwiedzić któryś ze sklepów Loake (Warszawa, Katowice, Poznań, Kraków), to będziesz mógł zobaczyć/przymierzyć w jednym miejscu sztyblety na kilku kopytach i łatwiej ci będzie stwierdzić, czy warto 'iść w tę stronę'.

Olsztyn. W takim razie przejdę się tam gdy będę w Warszawie. Można gdzieś przymierzyć Yanko?

Opublikowano

Zgodnie z tabelą rozmiarów u EG:

jezeli to oznaczenie w UK, to rozmiar w EU 47

jeżeli to oznacżenie w US, to rozmiar w EU 46,5

litera C to tęgośc - zarówno w UK jak i US są to dość wąskie buty

Opublikowano

Witam. Zamówiłem Yanko na kopycie 960 G w rozmiarze 8,5UK, okazały się za długie około 6mm, 7mm, w palach jak i w pięcie luz. Lepszym rozwiązaniem będzie 960G w rozmiarze 8 czy 7,5 czy może Loake Hyde 8?

Opublikowano

Dziękuję za informację.

Czyli obydwa rozmiary mogą być dobre, tyle że z różnym dopasowaniem. Loake pozostaje zagadką. Mam chestery od nich na kopycie 024 w 8UK, które są dobrze dopasowane więc z capitalem raczej nie będę ryzykował

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W związku z dalszym poszukiwaniem balmorali prosiłbym o poradę. Znalazłem poszukiwany model marki Cheaney na kopycie 225.

Z dotychczasowych doświadczeń balmoral Yanko na kopycie 915 rozmiar 8 są idealne w podbiciu, natomiast za ciasne w palcach. Próbować Cheaney kopyto 225 w rozmiarze 8 czy też będzie za ciasne? Ktoś ma doświadczenia z powyższym kopytem? 

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Szybkie pytanie - Buty Patine na kopycie TJ Ina G. Moje stopa 28cm długości i 26cm w obwodzie. Czy rozmiar 9UK nie będzie za długi? Może lepiej celować w 8,5UK? 
8,5.

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
40 minut temu, Dyjamentowski napisał:

Wie ktoś, gdzie znaleźć tabelę rozmiarów dla spodni Christian Berg? Nic mi nie mówią rozmiary 25, 26...? Zakładam, że to nie jest rozmiar w pasie, bo spodnie są męskie.

To jest rozmiar w pasie w systemie imperialnym 25,26  to obwód pasa w calach.Prawdopodobnie spodnie w bardziej chodliwych rozmiarach się wyprzedały ,a na stocku są tylko spodnie na chudzielców poniżej 30" albo dla zbyt dobrze odżywionych facetów 48",50" (ok 125cm w pasie) 

Opublikowano
Just now, mayor said:

To jest rozmiar w pasie w systemie imperialnym 25,26  to obwód pasa w calach.Prawdopodobnie spodnie w bardziej chodliwych rozmiarach się wyprzedały ,a na stocku są tylko spodnie na chudzielców poniżej 30" albo dla zbyt dobrze odżywionych facetów 48",50" (ok 125cm w pasie) 

Czyli jednak. Szkoda. Dzięki!

Opublikowano
25,26 to obwód pasa w calach

25 Inches = 63.5 Centimeters (calculateme.com)
Szerokość w pasie w rozmiarze 25: 94 cm (peek-cloppenburg.pl)

To uczucie, gdy doradziłeś komuś rozmiar spodni na forum i pomyliłeś się zaledwie o 30 cm :-)
  • Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Dyjamentowski napisał:

Nic mi nie mówią rozmiary 25, 26...?

Koledzy @mayor i @lubo69 raczą sobie żartować.

W P&C stosują normalną rozmiarówkę odzieżową, która odnosi się też do spodni. Podobnie jak w SuSu, Vistulach, Bytomiach,  Poszetkach, ZakRomanach....

Czyli 46, 48, 50, 52.....

25 to 50 z krótszą nogawką a 102 to 50 z dłuższą nogawką.

mceclip5.png

Według wyliczeń kolegów rozmiar 102 byłby na hipopotama a to tylko 88 cm w pasie.

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 2