Parmigiano Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Po raz pierwszy mialem okazje byc na targach Pitti Uomo i musze powiedziec szczerze, że jestem pod wrazeniem ich wielkosci a przede wszystkim oferty produktow meskiej garderoby o najwyzszej swiatowej jakosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Wow - zazdroszczę szczerze . Napisz proszę coś więcej na ten temat + więcej fotek poproszę http://www.fashionising.com/fashionweek/pitti-uomo.php http://hypebeast.com/2011/01/pitti-uomo-2011-street-style pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Parmigiano, jesli masz wiecej zdjec to prosimy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 16 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Ilosc zdjec ,ktora udalo mi sie zrobic jest bardzo ograniczona,jak widac na jednym z ponizszych zdjec aparat wywolywal niemila atmosfere wiec nie mialem okazji zbyt czesto z niego korzystac. Na tych targach widac jak nigdzie indziej jaka daleka droge maja do pokonania Polscy producenci,jedynym Polskim akcentem byla firma Rage Age,ktora dzielila stoisko z firma Emanuel Berg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Parmigiano, powiedz więcej jaki rodzaj ubrań tam jest. Czy określony styl? Czy wszystko łącznie ze sportowymi ubraniami? Na Pitti wolno robić zdjęcia? Słyszałem, że jest to zabronione wewnątrz pawilonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 w takiej sytuacji najlepiej robić dobrym aparatem, bez flesza i przy użyciu samowyzwalacza ... aparat wisi sobie spokojnie na pasku a zdjęcia "robią się same" nie podnosząc ciśnienia otoczeniu pozdrawiam d p.s. a skoro tam trafiła firma RA - to nie są to takie super ekskluzywne tarki jak ktoś kiedyś na naszym forum sugerował (że trudno się dostać itp). Jak patrzę na wystrój to inaczej sobie wyobrażałem ekskluzywne targi odzieżowe ... dobra, czepiam się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 p.s. a skoro tam trafiła firma RA - to nie są to takie super ekskluzywne tarki jak ktoś kiedyś na naszym forum sugerował (że trudno się dostać itp). Jak patrzę na wystrój to inaczej sobie wyobrażałem ekskluzywne targi odzieżowe ... dobra, czepiam się... Rozpiętośc marek jest bardzo szeroka. Zresztą pojęcie "super ekskluzywne" bywa względne. Nie ma wątpliwości, że trudno się tam dostac. Rage Age było pierwszą polską marką której się to udało już na poprzedniej edycji targów. Jeśli chodzi o wystrój, to w halach targowych nie za wiele da się zdziałac. Poza tym, to ekspozycja na kilka dni, nie byłoby sensu inwestowac ogromnej kasy w stoisko, które za kilka dni zniknie. Tam liczy się przede wszystkim produkt, a nie ekspozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gribojedow Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 Co z tego, że ekspozycja na kilka dni? A wszelkie targi motoryzacyjne? Też ekspozycja na kilka dni, a tam się wydaje grube miliony euro na stoiska i nie mówię tylko o wielkich koncernach, ale także o drobnych manufakturach. Będąc na targach drukarskich Dusseldorfie też nie wydawało mi się, żeby wystawcy oszczędzali na stoiskach. Tak się buduje wizerunek, Panie Vintage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 Co z tego, że ekspozycja na kilka dni? A wszelkie targi motoryzacyjne? Też ekspozycja na kilka dni, a tam się wydaje grube miliony euro na stoiska i nie mówię tylko o wielkich koncernach, ale także o drobnych manufakturach. Będąc na targach drukarskich Dusseldorfie też nie wydawało mi się, żeby wystawcy oszczędzali na stoiskach. Tak się buduje wizerunek, Panie Vintage. Ja nie twierdzę, że ktoś oszczędzał. Jak dla mnie stoiska ze zdjęc są bardzo dobre, jak na warunki w jakich powstały. Zresztą ścianka z ekspozycją Emmanuel Berg jest dokładnie taka sama jak w salonach firmowych. Chodziło mi o to, że trudno po stoiskach targowych spodziewac się klimatu z przytulnych butików firmowych. Pewne rzeczy, ze względów technicznych są nie do zrobienia w takich warunkach i myślę, że stąd taka opinia damiance. Jeśli mowa o wspomianych targach motoryzacyjnych, to surowa przestrzeń hal targowych już bardziej przypomina salony firmowe marek motoryzacyjnych niż butiki firmowe drogich marek odzieżowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 Michał byłeś na Pitti? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 Michał byłeś na Pitti? Chciałbym bardzo, jeszcze nie miałem okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 17 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 To prawda,ze obowiazuje oficjalny zakaz robienia zdjec wewnatrz targow,jednak prosze pamietac ze Wlosi to nie Niemcy i wszelkiego rodzaju zakazy sa tu... . Stoiska bardzo sie roznily miedzy soba,male firmy zajmowaly zazwyczaj max kilkanascie metrow kwadratowych i wystroj byl bardzo podstawowy a z kolei znane marki mialy osobne pawilony i wystroj na wysokim poziomie-tam nie bylo mozliwosci robienia fotek. Jesli chodzi o produkty,ktore wywolaly u mnie maly zawrot glowy to w grupie obuwia bylem oczrowany butami: Carmina z Hiszpanii,http://www.carminashoemaker.com/ kaszmir,Fedeli http://www.fedelicashmere.com/ sartoria LUCIANO BARBERA ,http://www.lucianobarbera.it/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Witam! Właśnie jestem w trakcie delektowania się fotkami polecanymi przez Mr. Vintage na blogu: http://mr-vintage.blogspot.com/2011/01/woskie-inspiracje.html#comment-form I dalej pełnej galerii ponad 200 zdjęć na właściwej stronie. Naprawdę doskonałe ujęcia i baaardzo ciekawe kompozycje. Chyba warto pochodzić w tym czasie po ulicach, nawet nie wchodząc na same targi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Zorganizujmy wyjazd w przyszłym roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Spora porcja zdjęć z Pitti jest także na Sartorialiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.z. Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Ja się piszę! Tylko trzeba porządnie się przyszykować, żeby wyglądać przyzwoicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Ja się piszę! Tylko trzeba porządnie się przyszykować, żeby wyglądać przyzwoicie Czasu jest sporo. Następne targi za pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 To na prawdę nic trudnego, kupimy wejściówki, wynajmiemy busa, przyzwoity hotel (jak tylko ogłoszą termin targów 2012) i pojedziemy po nowe doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Wejściówki na Pitti są do kupienia dla kogoś z ulicy? Wydawało mi się, że problemem jest właśnie fakt, że trzeba być związanym z branżową firmą albo otrzymać zaproszenie. Pewien jednak nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Doczytałem i faktycznie nie będzie to takie proste. Mamy niecały rok na wymyślenie, jak się tam dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 Przez bardzo dobrego znajomego z branży ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 ewentualnie jako dziennikarz z pisma branżowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 15 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 Właśnie dostałem zaproszenie na nową wystawę do Centralnego Muzuem Włókiennnictwa w Łodzi. Myslę, że może jej temat zainteresowac Szanownych Kolegów. Tytuł wystawy: "Fashionable, dandys, elegant". Podobno ma być katalog, więcej szczegółów będę wiedział jutro, pojutrze. Na razie wystawa startuje 24 marca i ma trwać do 22 maja, Muzuem ma siedzibe w Łodzi na ul. Piotrkowska 282. Czynne jest: Wt - Śr: 09:00 - 17:00. Czw: 11:00 - 19:00, Pt.: 09:00 - 17:00, Sob. - Niedz.: 11:00 - 16:00. Dojazd komunikacją MPK: tramwaje: 2, 3, 6, 11, 16, przystanek: ul Piotrkowska/ul. Czerwona. Bilet normalny - 10 zł, ulgowy - 6 zł. http://www.facebook.com/?sk=lf#!/photo.php?fbid=197367966950206&set=o.157034834354412 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 15 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 PS. Zobaczyłem, że u mnie się nie wyświetla zdjęcie, więc załączam jej jeszcze raz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 15 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 Nikt jeszcze nie wspomniał, że mnie się spodoba. Niestety nie wiem, czy będę mógł się wybrać, ale postaram się. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi