Brzydalllo Napisano 27 Maj 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2010 Temat niepasujący zbytnio do forum ale pytam. Czy Panowie znacie jakiegoś producenta bielizny który ma w ofercie bokserki z dobrej wysokogatunkowej bawełny? Bez loga D&G, Emporio Armani, Calvin Klein itp. itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 27 Maj 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2010 Hanes oferuje świetny stosunek jakość/cena, tylko w Polsce ciężko dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Maj 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2010 Co prawda z napisami - ale mam kilka par CK i jakość jest świetna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wrubel Napisano 29 Maj 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2010 Hanes jest "bardzo okej", nie zawsze bez napisów, ale owe i tak są dużo subtelniejsze niż atakujące oczy loga ww firm. Mam jedną godną polecenia parę firmy Navy, z tym że kupioną "za wielką wodą", nie wiem jak z dostępnością w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łukasz Napisano 5 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2010 CK, zdarzają się komplety z małym logo, są najlepsze. Też niezłe i dyskretne można kupić od RL. Jednak najbardziej lubię, choć z dostępnością w Polsce, niestety, dramat, bieliznę od Jaspera Conrana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_menswear.pl Napisano 20 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2010 Polecam bieliznę włoskiej firmy Perofil (firma rodzinna z Bergamo), która szyje też na wyłącznej licencji bieliznę dla Ermenegildo Zegna. Bardzo klasyczny design i tkaniny najwyższej jakości, logo niewidoczne: np. bokserki Paros C z merceryzowanej bawełny filo di Scozia. Bardzo cieniutka i delikatna tkanina, ale material bardzo trwały, piorę ją normalnie w pralce przy wysokim wirowaniu, kolor i jakość tkaniny pozostają bez zarzutu. Poznałem ich na Pitti Uomo i ich manager sprzedaży Claudio Dallera potrafi tak opowiadać o męskiej bieliźnie, prawie jak pasjonaci o samochodach http://www.perofil.it/ No a sam top of the top bielizny to marka Zimmerli of Switzerland, bardzo konserwatywna i klasyczna i niestety odpowiednio też droga, od nich wiem, że w Polsce ich produkty kupuje tylko jakiś butik w W/wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 20 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2010 Gdzie można kupić bieliznę tej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 20 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2010 Widzę, że u Ciebie w sklepie:) Czy to cena za komplet 3 sztuk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ę-żine Napisano 20 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2010 A co z kolorem? Ja osobiscie wolę kolorowe gatki =D. Nie mogę już patrzeć na : granat, czerń i szary-melanż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 20 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2010 Poznałem ich na Pitti Uomo i ich manager sprzedaży Claudio Dallera potrafi tak opowiadać o męskiej bieliźnie, prawie jak pasjonaci o samochodach http://www.perofil.it/ Tomek, na stronie Perofil widzę całkiem fajną ofertę skarpet i poszetek. Czy jest szansa, że ten asortyment pojawi się w Twoim sklepie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_menswear.pl Napisano 21 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2010 Widzę, że u Ciebie w sklepie:) Czy to cena za komplet 3 sztuk? Z tego co pamietam to Perofil nie ma żadnej oferty w "trójpaku". Bielizna szyta jest w Bergamo a nie w Chinach, a to się na cenę znacząco przekłada, ale również na jakość wyrobów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_menswear.pl Napisano 21 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2010 Tomek, na stronie Perofil widzę całkiem fajną ofertę skarpet i poszetek. Czy jest szansa, że ten asortyment pojawi się w Twoim sklepie? W sumie to przy okazji zapytam ich o ofertę, choć osobiście myślę, że Alto Milano oferuje zdecydowanie lepszą jakość, jako że skarpetki to ich wyłączna specjalizacja. A dla zainteresowanych przy okazji jakichś wakacji we Włoszech, adres outletu Perofila: Via Zanica 14, 24126 Bergamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 21 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2010 W sumie to przy okazji zapytam ich o ofertę, choć osobiście myślę, że Alto Milano oferuje zdecydowanie lepszą jakość, jako że skarpetki to ich wyłączna specjalizacja. A z Alto Milano pojawią się u Ciebie jakieś ciekawe wzory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_menswear.pl Napisano 21 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2010 Wzory i kolory mają różne: http://www.altomilano.it/index.htm Co do sklepu to jeszcze nie wiem bo następne zamówienie dopiero po okresie letnim. Muszę natomiast poszukać po internecie bo wydawało mi się, że można było gdzieś online we Włoszech ich skarpety kupić, dla tych poszukujących bardziej odważnych kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 25 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2010 Niech mi Panowie koledzy pomogą: jestem zmarzluchem, idzie zima tysiąclecia Do tej spory spałem zwykle w spodenkach i koszulce, ale widzi mi się zestaw: rozpinana koszula i długie spodnie. A jak to jest u was? Może doradzciei mi jaki materiał wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 25 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2010 Len najlepszy, ale kupienie takiej (rozpinana góra i długie rękawy i nogawki) graniczy z cudem. Może sytuacja się poprawiła dzięki TK Maxx, jeszcze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 25 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2010 Zobaczcie w TKMaxxie. Lnianych nie widziałem, ale są różne inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 25 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2010 Odpowiednia kobieta względnie termofor, lub: Miękka flanela, puchowa kołdra + szczelne okna i centralne ogrzewanie ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 25 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2010 Niech mi Panowie koledzy pomogą: jestem zmarzluchem, idzie zima tysiąclecia Do tej spory spałem zwykle w spodenkach i koszulce, ale widzi mi się zestaw: rozpinana koszula i długie spodnie. A jak to jest u was? Może doradzciei mi jaki materiał wybrać? flanela - sam ma dwie pary na zimę i kilka bawełnianych krótkich spodenek do spania na lato - Calvin Klein (bardzo dobra jakość) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kobra Napisano 26 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2010 Niech mi Panowie koledzy pomogą: jestem zmarzluchem, idzie zima tysiąclecia Do tej spory spałem zwykle w spodenkach i koszulce, ale widzi mi się zestaw: rozpinana koszula i długie spodnie. A jak to jest u was? Może doradzciei mi jaki materiał wybrać? podobnie jak Krakus, czyli odpowiednia kobieta, a wtedy o piżamie zapomnisz. A tak na poważnie to flanela. Nie wiem, jak to jest u was, ale jakos nie lubie zbyt nagrzanej sypialni. A co do zimy, to już się przyzwyczaiłem, że w TV to co roku straszą zimą tysiąclecia. A ludzie tylko lataja do apteki po fervexy i inne aspiryny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malwes Napisano 27 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2010 Zobacz jeszcze w Marks&Spencer. Bywało, że miewali fajne, ciepłe, rozpinane męskie pidżamy (długi rękaw, długie spodnie). Jest też taka firma bieliźniana jak Rignella - miewa bardzo ładne wzory. Z jakością jest różnie. Miałam ich kilka pidżam - część po kilku latach wyglądała jak nowa, część po kilku praniach jak szmatka (wszystkie szwy nie trzymały formy). Triumph też miewa ładne męskie rozpinane pidżamy - choć ja do jakości Triumpha bardzo się zraziłam. Pozdrawiam Malwes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 4 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2010 ciekawą opcją jest kołdra z jedwabiu (nie pierze, nie bawełna itp w środku, ale jedwab z kokonów) dostępne w różnej grubości - letnie, całoroczne ... polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 4 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2010 A co poza poczuciem luksusu taka kołdra daje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 4 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2010 A co poza poczuciem luksusu taka kołdra daje? nie poczucie luksusu jest tutaj najważniejsze. Chodzi o właściwości. tutaj jest całkiem zgrabny opis, może kiedyś wrzucę zdjęcia - byłem w fabryce robiącej takie kołdry w Chinach. Kołdry są różnej grubości na lato i zimniejsze miesięce. Mam taką na lato, jest super lekka - waży o ile pamiętam 1,2 kg! http://zdrowa-koldra.webpark.pl/ inne źródła w google "jedwabna kołdra" pozdrawiam, d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 4 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2010 Nigdzie nie mogę znaleźć porównania do puchu (myślę tu o dobrej jakości puchu gęsim tupu 95 czy 98 nawet i 700-800 cui). Chciałem porównać wagę. Na dwuosobową kołdrę potrzeba z 300, max 400 gram takiego puchu a to i tak było by pewnie za dużo (za ciepło), więc waga zawiera w większości wagę pokrycia. Już znalazłem "pewne" porównanie. kołdr 140x200 z jedwabiem morwowym jako wypełnieniem ma 1,5kg wkładu. Więc waga nie stanowi o przewadze. Trawłość też nie (puch jest praktycznie niezniszczalny). Może kwestie swiązane z konkretnym uczuleniem - ale to margines. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi