RadekM Napisano 5 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 Swordfishtrombone, może jednak granatowy krawat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 5 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 Może - takich mam najwięcej. Dzięki za radę. A jak spinki? Które lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 5 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 no, krawat nie jest z litego złota, jest jedwabny w kolorze złota, taki ciemnożółty, może z brązowawymi refleksami, taki jak tutaj: yellow-solid-necktie-488.jpeg . Mam też taki połączony z granatowym: navy-and-gold-bold-striped-.gif . Uważam, że na mnie (blond+niebieskie oczy) prezentuje się OK, choć na pewno dla niektórych to wybór ryzykowny. Typowo ślubny z oferty targi-slubne.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 5 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 ...nie żebym chciał się kłócić, i nie żebym - przy całym szacunku jakim go darzę - uważał Pana Szarmanta za najwyższy autorytet w tej dziedzinie (chociaż niektóre jego stylizacje podobają mi się bardzo), z tym akurat się zgadzam: Kontrowersje wzbudza kolor złoty. Nie jest to kolor dla każdego, ale ma swój urok. Pięknie uzupełnia się z granatem. Gdybym ja miał wybrać między krawatem w kolorze srebra lub złota, wybrałbym złoto. Jest to kolor szczególnie wskazany dla blondynów (di Caprio/Redford w Wielkim Gatsbim). Jeśli jednak ma Pan już pierwsze siwe włosy, to proszę złota się wystrzegać. Jak (jeśli) przekonam się do publikowania własnych zdjęć w Internecie (co zawodowo ludziom odradzam), wrzucę zdjęcie zestawu na mnie. Póki co poglądowo pokażę tego pana: navy-suit-with-gold-tie.jpg , i tego pana: Gold-Tie.jpg . Absolutnie się nie zgadzam ze stwierdzeniem iż wyglądają jak z targów ślubnych (choć ten pierwszy przesadził ze złotą poszetką), a obaj noszą złote krawaty. Zresztą rozumiem: ja a priori nie trawię zielonych krawatów (w żadnym odcieniu), a widziałem kilka bardzo udanych zestawów z krawatami np. pistacjowymi. Chociaż sam w życiu bym nie założył, ani nikomu nie polecił. To jak te spinki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 5 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 http://themerrybride.files.wordpress.com/2013/05/navy-suit-with-gold-tie.jpg?w=554 wygląda mi to na profesjonalną sesję, której najsłabszymi elementami są krawat i poszetka http://modernmancollection.com/wp-content/uploads/2013/09/Gold-Tie.jpg Jestem na nie. Spinki pierwsze kojarzą mi się z cinkciarzami, drugie są bardzo ładne. Jednak używałbym ich ostrożnie, ze względu na zły stereotyp złotych dodatków. Dodatkowo zastanów się jaki będziesz miał na sobie pasek i zegarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 5 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 http://themerrybride.files.wordpress.com/2013/05/navy-suit-with-gold-tie.jpg?w=554 wygląda mi to na profesjonalną sesję, której najsłabszymi elementami są krawat i poszetka http://modernmancollection.com/wp-content/uploads/2013/09/Gold-Tie.jpg Jestem na nie. Spinki pierwsze kojarzą mi się z cinkciarzami, drugie są bardzo ładne. Jednak używałbym ich ostrożnie, ze względu na zły stereotyp złotych dodatków. Dodatkowo zastanów się jaki będziesz miał na sobie pasek i zegarek. O krawatach podyskutuję chętnie w wątku o krawatach. Zgodzę się co do negatywnego stereotypu złotych dodatków, i mnie nie był on obcy. Odkąd kilka lat temu zacząłem pracować, zmieniłem kraj, powoli zacząłem zmieniać zdanie. Problem chyba w tym, że złote dodatki muszą mieć historię: wierzcie lub nie, ale złota Omega "po dziadku" albo rodowy sygnet (!) w krajach gdzie materialna tradycja jest kontynuowana nieprzerwanie od wieków naprawdę nie są negatywnie odbierane. W Polsce ktoś ze złotym sygnetem jest odbierany jako "pozer" albo nouveau riche. Chyba całkiem słusznie, bo ilu z nas ma złote dodatki "po dziadku"? Ja nie mam złotych spinek po dziadku (mam dwie pary srebrnych, w tym jedne bardzo ładne, art deco), ale jeśli chcę, żeby mój wnuk takie miał, nie pozostaje mi nic innego jak kupić Okazja jest, spinki są, złoto "w dołku"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 31 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2014 Ciekawe, dedykowane do spinek pudełko od Allena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beere Napisano 31 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2014 @ Krzysiek W Nie uważasz, że pudełko na biżuterię (ze skóry, no ale mimo wszystko to tylko pudełko, które leży gdzieś w szufladzie) za 135$ to fanaberia? Identyczną funkcję spełnia pudełko za 60 zł: http://sklepy24.bazarek.pl/opis/756449/zamykana-tacka-na-pierscionki-kolczyki-obraczki-34x24-cm.html Choć naturalnie wielu ludzi tutaj to esteci, i za jakość i wizualny wygląd są w stanie płacić więcej. Należy to uszanować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 31 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2014 Wszystko zależy od punktu widzenia i zasobności portfela. Można mieć w garderobie plastikowe wieszaki z Tesco, można mieć z hangerproject - oba spełniają swoją rolę a jednak niektórzy kupują te drugie, dlaczego? "Przyjemność" związaną z męską modą można czerpać z różnych źródeł, nie tylko ubrań ale i dodatków do ich przechowywania. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beere Napisano 31 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2014 Zgoda. Tyczy się to pewnie każdej dziedziny życia. A o wieszakach się toczyła dyskusja. I pewnie obie strony miały rację, każda swoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 31 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2014 Akurat przy wieszakach sprawa jest raczej prosta - te dobrej jakości zwyczajnie nie zużywają się. Posłużą tobie, twoim dzieciom i wnukom. Lepiej zainwestować te kilka złotych więcej Czekam na zapowiedziane przez Daniela wprowadzenie ich do oferty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 22 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 22 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2014 Szczerze mówiąc, te spinki z głowami zwierząt wyglądają jakoś tak... strasznie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 23 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2014 Mi wydają się za duże i zahaczające o wszystko w promieniu metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 23 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2014 Te spinki wyglądają dobrze tylko razem z sygnetem, jak na ostatnim zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 24 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2014 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 24 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2014 Wypas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 24 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2014 Na tej mapie wyglądają bardzo fajnie, Czy na mankiecie też? Musialbym zobaczyć. Z pewnością nietypowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 29 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2014 inspiracja na piątek .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skar Napisano 29 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2014 il_570xN_407697246_km2w.jpg Maciato super, co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 29 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2014 Maciato super, co to jest? Cosmic Firefly http://www.etsy.com/shop/CosmicFirefly?ref=l2-shopheader-name Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Currensy Napisano 30 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 2 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2014 Currensy: Mnie to zdjęcie męczy przesytem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 2 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2014 spinka0.png Prosze wyjaśnij mi co takiego jest w tych spinkach? Spinki zazwyczaj podkreślają i dopełniają elegancki ubiór ale takie spinki tego nie robią. Co Cię skłoniło do wyboru takiego czegoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 2 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2014 A mi się podobają (choć ten nato strap wygląda kiepsko)- wszystko zależy od kontekstu i reszty stroju. ...Oczywiście jako zestaw 'na luzie' a nie do 'biznesu'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi