Pan Janusz Napisano 23 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2017 Przyklejają się przeważnie z początku, po 1-2 wyjściach i praniach się struktura wygładza. Zależy to też od materiału spodni zauważ. Jeżeli kupisz za niską - nie dochodzącą do kolana - będzie spadać. Może też się skurczyć w praniu. Niemniej mi w połowie dnia i tak czasami lekko spadnie, zależy od ilości zrobionych km i akrobacji na piechotę. Ja kupuję Viccela, ze zniżka 25-30% wychodzi dość fajnie. Masz zarówno możliwość wyboru grubości jak i ogromny kolorów. Niby się przecierają po jakimś czasie, ale próbowałem niby to droższych i lepszych, bardziej znanych producentów - różnicy nie zauważyłem poza ładniejszym opakowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 23 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2017 U mnie Viccel jest za krótki tj. koniec ląduje w najgrubszym miejscu łydki co fantastycznie wspomaga zjeżdżanie podkolanówki do kostki... Dobre doświadczenia mam z Falke, zarówno bawełnianymi jak i wełnianymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 24 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2017 Podkolanówki wełniane E.Berga z niedawnej kolekcji: NIE. 5 prań i dziura. Gorzej niż Calzedonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2017 Dnia 23.05.2017 o 11:00, pirat napisał: Dobre doświadczenia mam z Falke, zarówno bawełnianymi jak i wełnianymi. Ja z kolei mam złe doświadczenia z Falke, kupiłem kiedyś dwie pary ich bawełnianych skarpet (cienkich, garniturowych) i obie bardzo szybko zaczęły się odbarwiać. Z drogich skarpet w internecie polecane przez wiele osób (znających się na dobrych ciuchach) są skarpety Bresciani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 24 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2017 Ja też nie znoszę gdy opadają mi skarpety, a wszystkie posiadane przez mnie podkolanówki blokują opadanie spodni. Dlatego przy ważniejszych uroczystościach noszę podwiązki do skarpet. Przy typowej długości skarpetach nie zdarzyło mi się jeszcze odsłonić łydkę zakładając nogę na nogę. Maksymalne naciągnięcie skarpety pozwala zasłonić wystarczająco dużo łydki. No chyba, że długość nogawek zbliża się do popularnych w niektórych kręgach "rybaczek" lub tzw. 3/4 - wtedy nie ma ratunku! Oferta sklepów koncentruje się niestety na grubych skarpetach. Znalezienie cieńszych - na granicy prześwitywania - nie jest łatwe a takie skarpety nie blokują tak materiału spodni jak typowe bawełniane. Myślę, że w wypadku podkolanówek zapewniają większy poślizg i blokowanie nogawki będzie mniej uciążliwe. Ale takich jeszcze nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 24 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2017 Dziwne, bo o takich pisałem 5 postów wyżej... a i wspomniane Bresciani są również bardzo cienkie, bo dostosowane pewnie do włoskiego klimatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 24 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2017 2 godziny temu, Awopiotr napisał: Ja też nie znoszę gdy opadają mi skarpety, a wszystkie posiadane przez mnie podkolanówki blokują opadanie spodni. Dlatego przy ważniejszych uroczystościach noszę podwiązki do skarpet. Przy typowej długości skarpetach nie zdarzyło mi się jeszcze odsłonić łydkę zakładając nogę na nogę. Maksymalne naciągnięcie skarpety pozwala zasłonić wystarczająco dużo łydki. No chyba, że długość nogawek zbliża się do popularnych w niektórych kręgach "rybaczek" lub tzw. 3/4 - wtedy nie ma ratunku! Oferta sklepów koncentruje się niestety na grubych skarpetach. Znalezienie cieńszych - na granicy prześwitywania - nie jest łatwe a takie skarpety nie blokują tak materiału spodni jak typowe bawełniane. Myślę, że w wypadku podkolanówek zapewniają większy poślizg i blokowanie nogawki będzie mniej uciążliwe. Ale takich jeszcze nie znalazłem. z tymi podwiązkami to trochę "hardcore",; jak by mnie tak małżonka zobaczyła, to mogłaby pomyśleć ze zdradzam ją z ................. chłopem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 25 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2017 14 godzin temu, Awopiotr napisał: Ja też nie znoszę gdy opadają mi skarpety, a wszystkie posiadane przez mnie podkolanówki blokują opadanie spodni. Dlatego przy ważniejszych uroczystościach noszę podwiązki do skarpet. Przy typowej długości skarpetach nie zdarzyło mi się jeszcze odsłonić łydkę zakładając nogę na nogę. Maksymalne naciągnięcie skarpety pozwala zasłonić wystarczająco dużo łydki. No chyba, że długość nogawek zbliża się do popularnych w niektórych kręgach "rybaczek" lub tzw. 3/4 - wtedy nie ma ratunku! Oferta sklepów koncentruje się niestety na grubych skarpetach. Znalezienie cieńszych - na granicy prześwitywania - nie jest łatwe a takie skarpety nie blokują tak materiału spodni jak typowe bawełniane. Myślę, że w wypadku podkolanówek zapewniają większy poślizg i blokowanie nogawki będzie mniej uciążliwe. Ale takich jeszcze nie znalazłem. Obejrzyj te które proponuje Patine.pl - fajnie się trzymają, spodnie się "ślizgają" no i są dość cienkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 25 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2017 Mogę potwierdzić dobre opinie o podkolanówkach Bresciani mam 3 pary i co prawda muszę pomóc trochę spodniom żeby opadły, ale podkolanówki nawet o 1 cm się nie zsuwają. Podkolanówki Calzedonii też są ok zwłaszcza jednolite czarne z dłuższymi ściągaczami. Mam jeszcze bawełniane Benettona, ale są tak grube, że używam ich tylko jak w domu wysiądzie ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marxik Napisano 4 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2017 Panowe, coś takiego znalazłem na KIckstarterze przeczesując internet: Może się to okazać ciekawą alternatywą dla podkolanówek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 4 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2017 Dziewczynie lub żonie można kupić co najwyżej jak ktoś lubi takie fetysze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 10 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2017 Z cyklu problemy pierwszego świata... Wie ktoś gdzie można dostać skarpetki, które są w pół drogi pomiędzy stopkami, które wystają dość mocno z butów, a stopkami, które zazwyczaj nosi się do mokasynów? Chodzi mi o sytuację, w której chce założyć półbuty/trampki/sneakersy, a niewidzialne stopki obejmują zbyt mało stopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2017 H&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Izaar Napisano 11 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2017 Może coś takiego? http://skarpeciarnia.pl/glowna/21-stopka-purista-damska.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 15 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2017 Sprawdź na stronie Kazara. Ich stopki są o tyle fajne, że na pięcie mają silikonowe wstawki które utrudniają ześlizgiwanie się ich właśnie z pięty. I maja dwa rodzaje "zabudowania" wiec może Ci podpisują.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 16 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2017 Przedwczoraj przyszły do mnie skarpety z tego linka http://skarpeciarnia.pl/glowna/21-stopka-purista-damska.html. Dobra jakość, niska cena, wyprodukowane w Polsce, w sneakersach chowają się ladnie całe, w półbutach i trampkach niestety nie, także szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurov Napisano 26 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2017 Panowie, ma może ktoś skarpety, w których składzie jest 95% lenpur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hinderyt Napisano 31 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2017 Tu też są pantherella https://shopmiler.com/pl/akcesoria/skarpety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 7 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2017 W moim przypadku są ok . Stopa około 28 cm . Rozmiar 42-43 idealny . Najwyraźniej kupiłeś za duże . Ja jeśli mam wątpliwości kupuje raczej minimalnie mniejsze niż większe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krzysiek_W Napisano 6 Październik 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2017 Dzisiaj dotarła do mnie paczka z Portugali z firmy Pedemeia. Za namową @Zajac Poziomka skusiłem się na zakup, licząc że jakość będzie równie wysoka, jak dobra była opinia naszego Zajączka. Dawno nie byłem aż tak zaskoczony formą przesyłki - w pudełku do przesyłek, było drugie, ładniejsze. Po jego otwarciu, najpierw poczułem wyraźny zapach lawendy.Okazało się, że skarpety zostało zapakowanych w ozdobny, biały papier pakowy, a na samej górze, oprócz naklejki z odręcznie wpisaną nazwą firmy była przyklejona gałązka zasuszonej gałązki z kwiatem lawendy Wewnątrz, oprócz przedmiotu zamówienia, była jeszcze umieszczona kartka z kilkoma zdaniami po angielsku, oraz zwrotem w prawidłowej formie po polsku z podziękowaniami.Takich liścików to nawet @saphir.pl nie ma Jakość rzeczywiście super - cienkie, odpowiednio wysokie, ładnie wykończone. Jak się sprawują po kilku praniach dopiero ocenię, ale na ten moment zdecydowany jestem na zakup kolejnych. Zwłaszcza że cenowo wychodzą lepiej niż średniej jakości Happy Sock. Zdecydowanie polecam! Poniżej dwie fotki, niestety mój telefon wieczorem robi zdjęcie z głębokim ziarnem jutro wrzucę lepsze edit: dodatkowe zdjęcie w normalnym świetle - ten różowy tak na prawdę jest malinowy 6 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 6 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2017 @Krzysiek_W, ktore to dokladnie skarpety ze strony? Mozesz podac link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 7 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2017 U mnie sprawa z przesyłką wyglądała podobnie, więc to raczej standard dla firmy, a przynajmniej standard dla zamawiających spoza kraju Bardzo miły dodatek z ich strony. Skusiłem się na dwa modele: https://pedemeia.pt/en/shop/men/men-basics/2211-meia-canelada-homem-100-algodao-mercerizado-fil-decosse/?attribute_pa_color=lilac oraz https://pedemeia.pt/en/shop/men/men-basics/d494-men-rib-wool-sock/?attribute_pa_color=burgundyZ obu modeli jestem zadowolony, z tych wełnianych - bardzo. Cienki merynos, na mrozy raczej się nie nada, ale są szalenie miłe w dotyku i miękkie, świetnie wygląda też bardzo głęboki, burgundowy kolor. Dużo ładniejszy niż bawełniany odpowiednik tego koloru - te 100% bawełna są trochę jaśniejsze i mają mniejszą "głębię" barwy. Natomiast wybór kolorystyczny jest jak dla mnie na 6+, dokładnie to czego szukałem. Przy czym bawełna bez elastanu układa się zupełnie inaczej niż ta z i może to powodować dyskomfort jeśli się wcześniej takich nie nosiło. Chociażby mają tendencję by opadać. Na razie uważam że są warte swojej ceny. Circa 18 PLN za bawełnę i 28 za wełnę nie brzmi źle przy tym wzornictwie. W Calzedonii jeszcze nie udało mi się ani razu dostać modeli z żebrowaniem, stąd też brak porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 7 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2017 2 godziny temu, Xune napisał: U mnie sprawa z przesyłką wyglądała podobnie, więc to raczej standard dla firmy, a przynajmniej standard dla zamawiających spoza kraju Bardzo miły dodatek z ich strony. Skusiłem się na dwa modele: https://pedemeia.pt/en/shop/men/men-basics/2211-meia-canelada-homem-100-algodao-mercerizado-fil-decosse/?attribute_pa_color=lilac oraz https://pedemeia.pt/en/shop/men/men-basics/d494-men-rib-wool-sock/?attribute_pa_color=burgundyZ obu modeli jestem zadowolony, z tych wełnianych - bardzo. Cienki merynos, na mrozy raczej się nie nada, ale są szalenie miłe w dotyku i miękkie, świetnie wygląda też bardzo głęboki, burgundowy kolor. Dużo ładniejszy niż bawełniany odpowiednik tego koloru - te 100% bawełna są trochę jaśniejsze i mają mniejszą "głębię" barwy. Natomiast wybór kolorystyczny jest jak dla mnie na 6+, dokładnie to czego szukałem. Przy czym bawełna bez elastanu układa się zupełnie inaczej niż ta z i może to powodować dyskomfort jeśli się wcześniej takich nie nosiło. Chociażby mają tendencję by opadać. Na razie uważam że są warte swojej ceny. Circa 18 PLN za bawełnę i 28 za wełnę nie brzmi źle przy tym wzornictwie. W Calzedonii jeszcze nie udało mi się ani razu dostać modeli z żebrowaniem, stąd też brak porównania. a jak się rozmiarowo mają te skarpety? należą do luźniejszych czy ciaśniejszych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 7 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2017 Będąc ostatnio w Portugalii, też postanowiłem wypróbować Pedemeię - i nie żałuję. Mogę śmiało stwierdzić, że prawdopodobnie kupiłem skarpetki o najlepszym stosunku cena/jakość ze wszystkich, które do tej pory miałem, szczególnie że trafiłem na promocję - trójpak żebrowanych, bawełnianych skarpetek (wziąłem ciemny brąz i granat, klasycznie) kosztował 3,5 euro, a gładkie, pozbawione żebrowań skarpetki w różnych kolorach - 1 euro za parę. Ogólnie zapłaciłem 9 euro za 8 par skarpetek, których jakość jak na razie oceniam wyżej, niż tych z Calzedonii - jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 7 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2017 1 godzinę temu, spiryt napisał: a jak się rozmiarowo mają te skarpety? należą do luźniejszych czy ciaśniejszych? rozmiarowo normalne. Yanko noszę 9,5, Pedemeia 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi