Dr Kilroy Napisano 18 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2010 jdas: Dzięki. Co do Twojego zdjęcia, to też jest dobre, strój tej Pani też jest ciekawy. Krakus: muszę obejrzeć tego Człowieka z tatuażem, są tam też jakieś inne ciekawe stroje? Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 18 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2010 Niespecjalnie. Scena o której mówię to ostatnie kilka minut filmu (jeśli tylko to chciałbyś ogl. ) Jest jeszcze jedna postać nieco odbiegająca strojem od epoki, też pojawiająca się w ostatniej scenie (więcej nie zdradzam, bo może chciałbyś ogl cały film - choć to prosta komedyjka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 18 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2010 Ja ogólnie lubię de Funesa, zbieram całą kolekcję filmów z nim. Najbardziej chyba jednak lubię "Małego Pływaka". Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 13 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 Dzisiaj po dłuższym czasie ponownie trafiłem na stronę BUW-u poświęconą modzie męskiej XIX i początku XXwieku na podstawie czasopism ze zbiorów Biblioteki Uniwersyteckiej w Warszawie.Chciałbym ją polecić Panów (i Pań) uwadze. http://www.buw.uw.edu.pl/wystawy/modameska/spis_tresci.html. Strona jest bardzo obszerna i z wieloma ilustracjami, podzielona na rozdziały: - Wstęp - Świat mody męskiej, czyli krótki rys historyczny - Przechadzka po królestwie mody, czyli stroje męskie sposobem dykcyonarza ułożone - Mężczyzna od stóp do głów, czyli dopełnienie męskiego ubioru - Krawiectwo i rynek mody - Polski ubiór narodowy i mundurowy - Ubrania dla chłopców, czyli z dziecięcia młodzieniec - Kronika mody męskiej roku 1845 z „Dziennika Mód Paryskich” zaczerpnięta - Słownik materiałów i technik zdobniczych A także streszczenie po angielsku i bibliografia. Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 13 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 Ale narobisz smaku Killroy'owi (o ile jeszcze nie znał tej strony). Swoją drogą bardzo ciekawy link, a motyw z odpinanymi mankietami koszuli jest niesamowicie surrealistyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 13 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 Przyznam, że miałem (między innymi) taki plan Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 13 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 właśnie nabyłem książkę kilka dni temu - Panowie powiem jedno spis treści to pikuś - zawartość robi wrażenie. Jak znajdę jutro, pojutrze czas to wrzucę kilka zdjęć .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 13 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 ... z pobieżnego porównania = w książce jest więcej treści, obrazków i jeden rozdział więcej pt. "moda aktualna" pozdrawiam d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 13 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 Gdzie ją dostałeś, jakiś antykwariat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 13 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 książka jest jeszcze do kupienia. Trafiłem przypadkiem jakimś dziwnym bo książka nie jest rozreklamowana .. najtaniej znalazłem w wysylkowa.pl http://wysylkowa.pl/ks1047157.html pozdrawiam d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 Faktycznie widać ewolucję, żeby nie powiedzieć upadek, wizerunku mężczyzny, przynajmniej w sztuce plakatu... Poniżej zdjęć. Znalazłem jeszcze krótką zapowiedź w "Rzepie" http://www.rp.pl/artykul/9131,555184-Wy ... akatu.html Warto planując wyjście na wystawę zwrócić uwagę na hardcorowe godziny otwarcia muzeum: Muzeum Plakatu, ul. Stanisława Kostki-Potockiego 10/16 do 31.12, poniedziałek, godz. 12 – 16, wtorek – niedziela, godz. 10 – 16 bilety: 10 zł Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 Cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 Ale narobisz smaku Killroy'owi (o ile jeszcze nie znał tej strony). Przyznam, że miałem (między innymi) taki plan Oczywiście widziałem tę książkę i część jej przeczytałem. Zwłaszcza stroje wieczorowe są tam ładne, no i tużurki. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 18 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2011 książka jest jeszcze do kupienia. Trafiłem przypadkiem jakimś dziwnym bo książka nie jest rozreklamowana .. najtaniej znalazłem w wysylkowa.pl http://wysylkowa.pl/ks1047157.html pozdrawiam d W opisie na stronie znalazłem informacje, że książka jest porównywana do klasycznych już publikacji Stelli Blum, jednego z najwybitniejszych kostiumologów amerykańskich. I znalazłem w Amazonie dwie książki Pani Stelli: "Everyday Fashions of the Thirties As Pictured in Sears Catalogs" http://www.stylehive.com/bookmark/amazoncom-everyday-fashions-of-the-thirties-as-pictured-in-sears-catalogs-dover-books-on-costume-textiles-stella-blum-books-628405 oraz "Everyday Fashions of the Twenties as Pictured in Sears and Other Catalogs" http://www.stylehive.com/bookmark/amazoncom-everyday-fashions-of-the-twenties-as-pictured-in-sears-and-other-catalogs-sears-catalogs-stella-blum-books-628409 Czy już może znacie te książki? Zastanawiam się czy proporcje liczby męskich ubrań do żeńskich są w nich takie jak na okładkach? Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 mógłbym się założyć, że damskich jest więcej Zaraz coś wrzucę ciekawego w "literaturze" - niestety też z przewagą damskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 19 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 Damskie też przecież są ciekawe. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 na serio też tak uważam pozdrawiam Damiance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 19 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 właśnie nabyłem książkę kilka dni temu - Panowie powiem jedno spis treści to pikuś - zawartość robi wrażenie. Jak znajdę jutro, pojutrze czas to wrzucę kilka zdjęć .. Przypomnę nieśmiało o obiecanych zdjęciach Może z tej części, której nie ma na stronie BUW-u? Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Nie wiem czy pasuje tu,ale na pewno jest to podróż w czasie. Niesamowite http://www.laboiteverte.fr/portraits-de ... nees-1920/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Pasuje. Robi wrażenie Zwróćcie uwagę że już wtedy część panów miała problem z odpowiednim dopasowaniem, a i ten nieszczęsny ostatni guzik od kamizelki zawsze jest zapięty. Mankiety koszuli też nie wystają zza rękawa marynarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Po pierwsze to raczej mało prowdopodobne, żeby to była elita ubierająca się u najlepszych krawców co sugerują choćby zużyte i wymięte ubrania. Rozpięty guzik kamizelki to stosunkowo młoda moda i przede wszystkim angielska. Zresztą i dziś, chociaż to klasyk już to niewielu panów o tym pamięta/wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Na wszystkich zdjęciach oprócz 2-go znajdują się przedstawiciele klasy robotniczej. Zdjęcia zrobiono odpowiednio w 1900 roku, 1920 roku, w latach 20-ch, oraz 30-ch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 8 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Po pierwsze to raczej mało prowdopodobne, żeby to była elita ubierająca się u najlepszych krawców co sugerują choćby zużyte i wymięte ubrania. Rozpięty guzik kamizelki to stosunkowo młoda moda i przede wszystkim angielska. Zresztą i dziś, chociaż to klasyk już to niewielu panów o tym pamięta/wie. to są zdjęcia policyjne więc te panie i panowie do elity raczej nie należą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 8 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 właśnie nabyłem książkę kilka dni temu - Panowie powiem jedno spis treści to pikuś - zawartość robi wrażenie. Jak znajdę jutro, pojutrze czas to wrzucę kilka zdjęć .. Przypomnę nieśmiało o obiecanych zdjęciach Może z tej części, której nie ma na stronie BUW-u? Pozdr, wojvv wiem, pamiętam, przepraszam za opóźnienie. Nadrobię D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 9 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2011 To jest super. Muszę sobie go wstawić do avatara. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi