Zajac Poziomka Napisano 24 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2020 CT nie ma konstrukcji na płótnie, tylko half-canvas. „Canvas chest piece construction” to nie to samo co full canvas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 Polećcie proszę jakiś płaszcz dla początkującego. Nie mam żadnego płaszcza. Szukam czegoś do kolan, absolutnie nie czarnego i najlepiej nie granatowego. Najczęściej noszę się nieformalnie, dżinsy/chino, koszula, czasem marynarka. Płaszcze dwurzędowe mi się podobają. Co kupić, mając do wydania ≤1000 PLN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 Ja ostatnio kupiłem ładny płaszcz w Lavardzie... zielony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 @eye_lip, poka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 Jak zrobe, to pokaże! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrAeonam Napisano 25 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2020 Panowie, co myślicie o płaszczu: https://www.lancerto.com/pl/plaszcz-granatowy-regent-ku112218000002-granat.html Taka niby klasyczna dyplomatka, chociaż trochę krótka. Zastanawiam się czy aby nie zamówić rozmiaru na wzrost 188-194 i skrócić rękawy. Kusi cena i skład (100% merino). Myslicie, że warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 25 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2020 Lepiej kup właściwy rozmiar, zanieś do krawca do skrócenia i będziesz miał marynarkę dobrej długości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 4 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2020 Czy ma ktoś płaszcz zimowy marki Belvest? Potrzebuję porady odnośnie rozmiaru w stosunku do rozmiaru noszonej marynarki - płaszcz ma być noszony na garnitur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 4 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2020 Ja miałem przejściowo, bo okazał się za mały, poszedł w ręce forumowicza, który może się odezwie . Generalnie jak to włoskie na ogół - raczej dopasowane, czyli run small. Nie jestem dobrym benchmarkiem, bo nie mam nic z SuSu (nie pasują na mnie). Mogę odnieść się do Bytomia - Belvest próbowałbym rozmiar większy niż Bytom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 4 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2020 Odzywam się To było dawno temu, płaszcz sprzedałem i tym samym wyzywam;-) kolejnego forumowicza. O ile pamiętam, była to 50-tka, realnie 48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 4 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2020 @Kyle @lubo69 - dzięki. A drop pamiętacie? Ja problem mam tego rodzaju, że raz spróbowałem kupić na super okazji na eBayu jednorzędowy płaszcz kaszmirowy Belvest rozmiaru 52 drop 7 (takie mam wszystkie marynarki), a wyglądam w nim jakby był 56 i na wzrost 200cm+. Z kolei teraz mam okazję kupić płaszcz typu Ulster i przy rozmiarze 54 drop 7 ma wymiary w ramionach i klatce kompletnie pasujące do moich na marynarkę. Chyba zaryzykuję drugi raz i najwyżej wystawię na bazarku przed zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 4 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2020 Drop 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 4 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2020 8 minut temu, lubo69 napisał: Drop 6. To jeszcze ciekawsze, bo drop 6 jest najmniej wycięty w talii w stosunku do klatki, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 4 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2020 Prawda to. Im większy drop, tym większe taliowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 10 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2020 Kupiłem płaszcz Belvest tylko na podstawie tego zdjęcia i Waszych podpowiedzi odnośnie rozmiaru. Okazuje się, że płaszcz oznaczony przez sprzedawcę jako lekko używany ma wszystkie metki, nici na ramionach i zaszyte kieszenie. Cena - około 5% tej z metki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2020 @Żorż Ponimirski nie napisałeś najważniejszego - czy Ci 'fituje'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 10 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2020 7 minut temu, Koval napisał: @Żorż Ponimirski nie napisałeś najważniejszego - czy Ci 'fituje'? Nie zdołałem wdziać na siebie pełnego garnituru, bo takie ma też być zastosowanie tego płaszcza, ale nawet na sam t-shirt widzę, że będzie OK. Jak się zrobi mniej duszno to wrzucę jakieś zdjęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 10 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2020 2 godziny temu, Żorż Ponimirski napisał: Okazuje się, że płaszcz oznaczony przez sprzedawcę jako lekko używany ma wszystkie metki, nici na ramionach i zaszyte kieszenie. czyli sprzedawcą musiał być polak, skoro zostawił nici na ramionach. a metki chociaż prosto wszyte, czy jak u Macaroniego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 10 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2020 14 minut temu, Krzysiek_W napisał: a metki chociaż prosto wszyte, czy jak u Macaroniego? Pierwyj sort. Gdyby to był Polak to by pochodził ze trzy sezony i wszył metki z powrotem A tak serio to płaszcz jest nówka, chyba pod względem cena/wartość księgowa to mój najlepszy strzał na eBayu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 10 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2020 To jakiś prywatny sprzedawca, czy sklepik/firemka, która handluje na ebayu? Dałbyś namiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 10 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2020 Godzinę temu, Nawrot napisał: To jakiś prywatny sprzedawca, czy sklepik/firemka, która handluje na ebayu? Dałbyś namiar? Osoba prywatna. Brzmiało to dość ciekawie jak się dowiedziałem, że płaszcz dostała "w spadku". Po upewnieniu się, że nie zdarła go ze świętej pamięci dziadka przystąpiłem do transakcji Mam za to na oku ciekawy sklepik z Hamburga, który wyprzedaje C&J handgrade i Carmina za około 250-300€, mogę wrzucić namiary ale nie wiem czy wysyłają do Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 10 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2020 Płaszcz tak się prezentuje na koszulę i cienką marynarkę. Bardziej zimowe zestawy mam niestety spakowane. Żona twierdzi, że wygląda dość szeroko w barkach, ale to chyba wrażenie, bo bez szalika, czapki, rękawic, cięższych butów i z ogoloną głową cała reszta trochę niknie. Mój zamysł to poważny płaszcz na poważne mrozy zakładany na marynarkę/garnitur i wydaje mi się, że będzie to dobrze pasowało. 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 11 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2020 16 godzin temu, Żorż Ponimirski napisał: Osoba prywatna. Brzmiało to dość ciekawie jak się dowiedziałem, że płaszcz dostała "w spadku". Po upewnieniu się, że nie zdarła go ze świętej pamięci dziadka przystąpiłem do transakcji Mam za to na oku ciekawy sklepik z Hamburga, który wyprzedaje C&J handgrade i Carmina za około 250-300€, mogę wrzucić namiary ale nie wiem czy wysyłają do Polski. Dasz namiary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 11 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2020 seller:der_feine_hanseat 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 11 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2020 @Żorż Ponimirski, bardzo ładny płaszcz. Moim zdaniem jest jednak zbyt obszerny w plecach (pionowe marszczenia). Na zdjęciu od tyłu w pasie wygląda na dobrze dopasowany, ale na tym ujęciu masz ręce włożone w kieszenie, co optycznie ujmuje materiału w biodrach. Zdjęcie z opuszczonymi rękami lepiej pokazałoby, jak płaszcz naturalnie układa się na plecach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi