Boruta Napisano 25 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 Panowie kupiłbym koszulę ale internet nie chce mi pomóc. Na ślub - biała, do muchy, koniecznie kryta listwa guzikowa, spinki, najlepiej taliowana. Budżet to do 400 zł, 500 razem z poprawkami u dobrego krawca. Jakieś pomysły? Przeglądnąłem polecane sklepy (głównie brytyjskie) i niestety nie ma takich z krytymi guzikami ;/ Wrzuciłem już ten link w temacie, gdzie pytasz o garnitur: http://vistula.pl/koszule/koszula,id-65979 , dorzucę drugi: http://bytom.com.pl/kolekcja-caloroczna,koszula-london-4-124-k-1338-8387-p . Skoro masz ograniczony budżet, to lepiej dołóż do butów, a nie szalej z cenami koszul. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrejos Napisano 3 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2014 Muszę dziś pochwalić koszulę marki trashness. Dokładnie ten model http://www.trashness.com/product/ocbd-striped-pink. W moim odczuciu materiał jest nawet lepszy niż w jednej z moich koszul Osovkiego z tkaniny Thomas Mason. Jednak jest to subiektywna opinia. Na pewno materiał jest trochę grubszy i przyjemniejszy w dotyku. Ponadto, jeśli ktoś szuka koszuli slim fit to koszule marki trashness rzeczywiście takie właśnie są. Slim fity polskich marek są przy niej jak regular fit (w porównaniu do OSOVSKI, Lambert, Vistula). Ze swojej strony mogę je szczerze polecić. Mam nadzieje, że reszta koszul z ich oferty prezentuje podobną jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangoup Napisano 3 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2014 Bo to jest materiał oxford i tylko do takich samych materiałów trzeba porównywać. Jest to całkiem inny splot niż w Osovskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 12 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2014 Czy 2 koszule Sea Island za 80 gbp (w sumie teraz, kiedy jest 10% obniżka to za 72 gbp) w CT to dobra oferta? Mam kilka ich koszul casualowych i jestem z nich bardzo zadowolony. Z kolei z koszul formalnych z oferty 4 za 100 gbp już mniej i raczej nie planuję zakupu kolejnych. Niestety nie uzyskałem odpowiedzi, ale zamówiłem te koszule, żeby się przekonać samemu. Pozwolę sobie zatem odpowiedzieć samemu na moje pytanie, może komuś się przyda. Zamówiłem te dwie koszule: http://www.ctshirts.co.uk/White--twill--Sea--Island--luxury--slim--fit?q=gbpdefault|FQ095WHT|fq095wht||||||||||||| i http://www.ctshirts.co.uk/Sky-twill-Sea-Island-luxury-slim-fit?q=gbpdefault||FQ096Sky||||||||||||| . Materiał jest bardzo przyjemny w dotyku, gładki i dosyć błyszczący, koszule do mocno casualowych zestawów raczej się nie nadadzą. W recenzjach na stronie CT można przeczytać, że koszule bardzo łatwo się gną i nie sposób ich doprasować, ale nie jest to prawda. Po prostu nie są to koszule non-iron, ale nie gną się też jakoś wyjątkowo. Nie wiem jak będzie z trwałością, bo koszule są bardzo cienkie i sprawiają wrażenie bardzo delikatnych.Trochę się obawiam że szybko zaczną się przecierać. Za krótko je mam żeby się na ten temat wypowiedzieć, póki co po kilku pierwszych praniach jest OK. Ogólnie wrażenia jeżeli chodzi o bawełnę na plus. Nie podobają mi się natomiast guziki - mają dużą średnicę i są bardzo cienkie. Lubię wysokie guziki o nieco mniejszej średnicy ( z polskich firm takie guziki mają np. koszule O. Hauptmann czy E. Berg), ale to już kwestia gustu. O ile materiał nie zużyje się szybko, to jak dla mnie 200 złotych za sztukę jest uczciwą ceną i za tyle mogę te koszule polecić. Jakość jest na pewno wyższa od "zwykłych" koszul CT, które kupowałem. Równocześnie cena nie wydaje mi się jakąś niesamowitą okazją i na pewno koszule nie są warte tyle ile wynosi ich cena pierwotna (ale tak jest chyba ze wszystkim w CT ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 12 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2014 Skoro już jesteśmy przy CT... Ja będę teraz zwracał koszulę RE006WHT, w której rogi kołnierzyka wyglądają tak jak na zdjęciu, : Z pozytywów natomiast: 1. Kosztowała tylko 20 lub 25 funtów (nie pamiętam), 2. Prasuje się bardzo dobrze, 3. CT od razu po przesłaniu zdjęcia zaproponował wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 12 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2014 Ktoś miał do czynienia z koszulami Seidensticker Uno Pro Slim i Manguun (obie znalezione w Galerii Kaufhof w Niemczech) ? Pasuje mi jeszcze Olymp rozmiarowo chociaż przeczytałem mało pozytywne komentarze na temat tej marki stąd na razie odpuściłem. Chciałem zamówić z Hawes and Curtis ale tak są przebrane koszule że masakra, zostały same 38 z rękawami 84cm albo jakieś mocne kolory, nie wiecie co mniej więcej ile uzupełniają magazyn ? Wysłałem im maila ale cisza, już dwa tygodnie minęły. Do tej pory chodziłem zazwyczaj w koszulach Wółczanki 37/38 ale zaczyna mnie denerwować materiał, większa część mocno się gniecie podczas dnia więc szukam czegoś nowego. Jakby ktoś chciał to w CT są teraz koszule 4 sztuki za 100 funtów i można wykorzystać kod rabatowy -20% także cena myślę bardzo fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 12 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2014 Jaki to kod rabatowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 12 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2014 VCUK20 -20% QWYG -10 funtów Nie lubię lenistwa, google.pl "charles tyrwhitt promotion code" poproszę następnym razem samemu poszukać (pierwsze wyniki z góry). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 12 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2014 Wystarczy nawet ct promo code. Większość angielskich sklepów internetowych ma taką politykę (oprócz CT również przykładowo ASOS i TML) - polecam zawsze sprawdzać przed zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcines Napisano 12 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2014 Ja mam 2 koszule Seidensticker, niestety nie wiem co to za linia, kupione w Royal Collection w Poznaniu. Są to koszule slim fit, nie są bardzo mocno wyszczuplone, ale też daleko im do szerokich fasonów niektórych marek. Bardzo wygodnie się je prasuje i nosi, polecam! Dodam też że są to często koszule raczej casualowe ze względu na kontrastujące elementy typu kolorowe guziki czy kontrastujące wewnętrzne strony mankietów i kołnierzyka, z drugiej strony jest to jedyna firma jaką znam, która praktykuje takie rzeczy i nie robi tego w nachalny sposób, żadnych podwójnych kołnierzyków, dziwnego położenia guzików czy kontrastującej plisy z przodu. Biała koszula z czarnymi guzikami to moja ulubiona jeśli chodzi o zestawy casualowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 12 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2014 Zgadzam się, właśnie wpadło mi w oko że np. nitka do guzików była kontrastująca. Dzisiaj doceniłem Wółczankę w której slim 37/38 ma w klatce 100, a wcześniej wspomniany "Uno Super Slim" 104 ! I o dziwo to był najmniejszy wymiar jaki znalazłem w tutejszym sklepie w stylu Van Graaf'a. Cóż zostaje mi TM Lewin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wi999 Napisano 13 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2014 Witam! Przymierzam się do pierwszego zakupu w CT i jak często w tym przypadku mam problem z rozmiarówką, konkretniej mam na myśli koszule casual. szyja 38cm klatka 96cm pas 83cm dł rękawów liczona wg ich wskazan ok 84cm wzrost 175cm wydaje mi się że extra slim bd nieźle leżeć, tylko nie wiem czy brać S czy M. Może ktoś o podobnych "gabarytach" czy po prostu doświadczony w kwestii zakupów w CT doradzi. Do tej pory nosiłem głównie Wólczanki slimfit 172-176Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 13 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2014 Kilka razy w CT kupowałem, w tym koszule casual, i zdecydowanie doradzam dla takich wwymiarów rozmiar S. Co ciekawe - polo S to, tak naprawdę, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 13 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2014 Wszystkie wymiary podane przez wi999 mam nieco większe i koszule CT casual rozmiar M są trochę za duże. Też doradzam S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wi999 Napisano 14 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2014 Dzięki wielkie za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 20 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2014 Panowie, ma ktoś może kod rabatowy na koszule CT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 23 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2014 VCUK20 -20% QWYG -10 funtów Nie lubię lenistwa, google.pl "charles tyrwhitt promotion code" poproszę następnym razem samemu poszukać (pierwsze wyniki z góry). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 4 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2014 Gdyby ktoś szukał białej koszuli z kołnierzykiem na szpilkę to widziałem dziś takowe w Marks&Spencer w Złotych Tarasach w rozsądnej cenie (bodaj 119 zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 8 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2014 Panowie, CT przesłał mi na wymianę koszulę, w której jednak po pierwszym złożeniu mam ten sam problem jaki pokazałem 1-2 strony wcześniej - strasznie wyginają się rogi kołnierzyka, fatalnie to wygląda. Mieliście takie problemy z tą firmą? Zastanawiam się czy to ten konkretny model... Mam ponad 20 koszul innych firm i z żadną nie ma takich problemów, pamiętam, że tylko raz wcześniej zdarzyło mi się to samo z koszulą Vistuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 9 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2014 Kilka razy w CT kupowałem, w tym koszule casual, i zdecydowanie doradzam dla takich wwymiarów rozmiar S. Co ciekawe - polo S to, tak naprawdę, M. Podepnę się pod temat - 186cm wzrostu, 96 w klatce, kołnierzyk 41 - jaki rozmiar brać w CT? Jeśli chodzi o wymiar w klatce piersiowej, to tabela sugerowałaby S (sic!), jednak pozostałe wymiary przemawiają jednoznacznie za M. Jak to jest z koszulami CT? W ogóle dziwną mają rozmiarówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skr Napisano 9 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2014 Wydaje mi się, że rozmiarówkę mają dosyć standardową. Mam podobne wymiary do twoich, lecz w szyi 39 i często mam problem, gdyż w klatce jest za dużo materiału. Moim zdaniem masz dosyć problematyczne wymiary, gdyż zazwyczaj w koszulach, przy kołnierzyku 41 w klatce jest ok. 110cm. Co do rozmiaru, to byś musiał brać M, ze względu na kołnierzyk, a wymiary w klatce ew. poprawić u krawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 15 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2014 Pozwolę sobie powiedzieć i ja parę słów na temat marek koszul. Na codzień- tommy h. najciekawsze wzory, bardzo dobra jakość wykonania, niestety dotyczy to tylko koszul kupowanych za granicą czy w renomowanych sklepach typu van graaf. Absolutnie nie polecam outletów jakość fatalna, koszule i swetry dosłownie w rękach rozpadały się. Z innych marek gant, ben shermann świetna bawełna i trwałość, diesel - hm za design chyba pepe jeans (chociaż ludzie 25 plus raczej nic tu dla siebie nie znajdą). Z marek budżetowych h&m, jedyny problem, że nie da się ich uprasować. Massimo dutti - naprawdę lepiej wyrzucić pieniądze w błoto, przynajmniej korporacja się wzbogaci się. Wizytowe - osovskim warto kupić zwłaszcza na wyprzedaży, najlepsza polska marka koszulowa chyba, vistula, wółczanka, wilsoor - jakość fatalna, szyte przez niewidome dzieci w Tajlandii prawdopodobnie z plastiku, ale cena zwłaszcza na licznychbwyprzedażach do zaakceptowania. Calvin Klein - koszule godne polecenia, tylko lepiej uważać na slim fit . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 15 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2014 Mam jedną koszulę Tommy H z outletu i nie rozpadła się przez kilka lat (4-5), nie straciła kolorów, nie powycierałą się, wygląda praktycznie jak nowa... Massimo Dutti podobnie - jedna koszula od ok 2 lat, zero problemów, jak za cenę 100 zł materiał OK. Nie zgadzam się też z oceną wilsoor, mam dwie ich koszule od kilku lat, jeśli tak szyją niewidome dzieci to jestem pod wrażeniem... Jedna z nich faktycznie ma dziwny materiał, bawełna ale jakas taka dziwnie szeleszcząca, wg mnie jest tam jakiś dodatek, chociaż metka twierdzi co innego.. Nie sa to zbyt wysokiej jakości koszule (najsłabsze jakie mam) ale moim zdaniem Twoja ocena nie jest adekwatna. Miałęm też inną ich koszule, która się już przetarła w mankiecie i wyrzucilem ją ale z tej byłem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 15 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2014 Zgadzam się z Sekret, że koszule TH są przyzwoitej jakości. Użytkowałem intensywnie (nawet bardzo intensywnie) jakieś 2-3 lata i przetarła się na mankietach. Pomijając ten fakt, była bez zarzutu. Wilsoor też był przeze mnie użytkowany, bawałena taka sobie, ale zakup był na przecenie więc .... Vistula, seria Lambert (zakup po przecenie) - można trafić dobre materiały. Jakość szycia nie powalała ale wg. mnie trochę się to poprawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2014 (edytowane) Skąd ta opinia: "osovskim [...] najlepsza polska marka koszulowa chyba", najlepsza wg czego? Najdroższa - to się zgadza. Maximo (Massimo Dutti) - użytkuję 4 koszule, dokupiłem 2 każualowe; koszule jak koszule, ogólnie - przeciętne, ale za cenę z Allegro (60-100 zł, na pewno nie więcej) są przywoite. Raczej już nie kupię garniturowej, bo wolę lepsze, ale powyższa miażdżąca krytyta, biorąc pod uwagę cenę, jest mocno przesadzona. Edytowane 16 Październik 2014 przez mosze Rozwinięcie nazwy firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi