Sir Well Endowed Napisano 8 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2016 Rozmiar zamówiony i z metki 38 w kołnierzyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 8 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2016 W moich koszulach ten wymiar wynosi 38 cm. Ten sam rozmiar i krój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 8 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2016 Czyli wszyli zły kołnierzyk i rękawy, bo reszta koszuli po zmierzeniu odpowiada rozmiarowi z tabelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 8 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2016 W CT nie ma problemu z wymianą na ich koszt gdy błąd leży po stronie sklepu. Zgłoś im to i prawdopodobnie wyślą Ci inną koszulę zanim zdążysz odesłać starą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 8 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2016 Zaproponowali wymianę na ich koszt kurierem. Obecną koszulę mogę zatrzymać. Musiałem dopłacić do innej bowiem promocja się skończyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aszyn Napisano 9 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2016 Ja dzisiaj muszę pochwalić Marlon koszule - dawną Orchideę. Zamówiłem koszulę 29.05, dziś przyszedł kurier.Koszula idealnie dopasowana, z odpowiednią długością rękawów, idealnym kołnierzykiem, i wszystkimi bajerami o które prosiłem, takimi jak guziki na stopce. Materiał Royal Oxford (aktualnie uważam, że na lato trochę za gruby, bo niestety wyprzedał się ten o niższej gramaturze). Bałem się, że będą poprawki, że koszula będzie źle spasowana, ale polecam ich konfigurator ze strony internetowej. Wszystko dobrze ustawił. Jedynie zmniejszałem obwód bicepsa i poprawiałem obwód w nadgarstku.Całość przyjechała bardzo ładnie zabezpieczona i zapakowana. Dostałem informację o kolorowych kropkach - punktach odniesienia dla krawcowej, które mają zniknąć po pierwszym praniu (zobaczymy!).Całość na plus, choć jest jeden mankament - zamawiałem próbniki i materiał w próbnikach jest cieńszy i bardziej miękki. Mam nadzieję, że po pierwszym praniu koszula będzie bardziej miękka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 9 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2016 @Aszyn, jak wypada jakość i cena tych koszul? Nigdzie na forum nie znalazłem inf o nich. Opakowanie wygląda obiecująco, pytanie jak z jakością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 9 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2016 O Orchidea było sporo tematów na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 9 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2016 O Orchidea było sporo tematów na forum Pytanie czy po rebrandingu coś się zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qvist Napisano 9 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2016 Szanowni Panowie, Od miesiąca jestem w nowej pracy, gdzie obowiązuje dress code (business casual). O ile wcześniej ubierałem się elegancko "od święta", to teraz przy codziennym takim ubiorze i pracy biurowej dostrzegam bardzo irytujący problem związany z moją sylwetką i tym jak układa się w pasie koszula. Otóż jestem osobą szczupłą i niezwykle trudno jest mi kupić od razu dopasowaną koszulę. Zazwyczaj noszę ekstra/super slimy, ale nawet te ostatnio zaczynają się źle układać. Domyślam się, że powodem tego problemu, oprócz sylwetki, są spodnie o niskim stanie (zazwyczaj jakieś slimowe jeasny albo chinosy) oraz to, że dużo siedzę, co dodatkowo jeszcze wyciąga koszulę ze spodni. Rozważam następujące opcje: 1) Te super slimy jeszcze bardziej wyslimować. Czuje, że jest rezerwa, ale z drugiej strony czy to nie było by szaleństwem? 2) Zacząć nosić dziadkowe spodnie i szelki, może koszula nie będzie się tak wyciągać od siedzenia przy biurku. 3) Zainwestować w jakieś szalone urządzenia przytrzymujące koszule (takie szelki wiązane do łydki, czy coś podobnego). Próbowałem tego szukać w internecie, ale nawet za bardzo nie wiem jakich słów kluczowych używać. Zwracam się do osób z doświadczeniem w zapobieganiu temu negatywnego efektowi o podzielenie się swoimi spostrzeżeniami. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 9 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2016 Ja jestem adwokatem szelek i spodni z wysokim stanem. Jeśli chodzi o ,,shirt stays", czyli właśnie te rzeczy mocowane do koszuli i ud/skarpet, to ja znalazłem jeden sklep, który to oferuje - beastyler.pl A jeśli chodzi o dalsze zwężanie koszuli, to nie mam pojęcia, na ile pomoże, wydaje mi się, że z wyłażeniem ze spodni to ledwo co, ale lepsze dopasowanie nigdy chyba nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 9 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2016 Pytanie czy po rebrandingu coś się zmieniło Jakby co to mijam ich salon w zasadzie co drugi dzień po drodze z roboty. Z Orchidei zamawiałem i nie byłem specjalnie zadowolony, ale to też w dużym stopniu była moja wina - pierwsze MTM, brak świadomości czego się chce i jak to przekazać obsłudze. Do tego wybrałem fatalny materiał. Do Marlona wstąpiłem jak do tej pory raz z ciekawości - mają bardzo duży wybór materiałów, w tych również tych renomowanych producentów (w tym Albini). Aktualnie nie potrzebuje dodatkowych koszul, ale nie wykluczam przetestowania Marlona w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 10 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2016 Cześć, co sądzicie o koszulach M&S? Mam kilka sztuk i musze powiedzieć, że nie ustępują za bardzo np. Lambertowi. A cenowo, na wyprzedażach można trafić po ok. 50 zł za sztukę. Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzyDe Napisano 10 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2016 Cześć, co sądzicie o koszulach M&S? Mam kilka sztuk i musze powiedzieć, że nie ustępują za bardzo np. Lambertowi. A cenowo, na wyprzedażach można trafić po ok. 50 zł za sztukę. Dzięki za odpowiedź Są bardzo różne linie i nie da się uogólniać, ale można ustrzelić super sztuki, warto regularnie zaglądać. Na pewno na plus szeroka rozmiarówka i różne kroje, materiał zależy od konkretnego przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 10 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2016 Są bardzo różne linie i nie da się uogólniać, ale można ustrzelić super sztuki, warto regularnie zaglądać. Na pewno na plus szeroka rozmiarówka i różne kroje, materiał zależy od konkretnego przypadku.Ja mam kilka oxfordów, jedną popelinę i ze trzy twille z normalnej serii i są naprawdę bardzo w porządku. Ja bym jako jedyną wadę wymienił to, że większość "fajnych" koszul jest regular fit i bez przeróbek się nie obejdzie, a tailored fit w moim rozmiarze (39-40) ma za krótkie rękawy :/ Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 10 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2016 M&S Luxury / Sartorial to bardzo dobrej jakości koszule - według mnie znacznie lepsze od Lamberta. Te z linii podstawowych bywają różnej jakości pod względem tkanin. Ale za 50 zł to wiadomo, że nie żal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 10 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2016 https://kragelman.com/pl Czy ktoś zna markę Kragelman i może się wypowiedzieć na ich temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris_break Napisano 12 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2016 wlaśnie też chętnie się dowiem coś na temat tej marki, chyba to coś nowego - reklamują się jako świetna jakość ale każda marka tak robi - ktoś coś testował od nich? www.kragelman.com ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 Czy Wam koszule TRL również skurczyły się po pierwszym praniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 Moje TRL (chyba z 10 szt) trzymają rozmiar (poza lnianą). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 na szybko mam wrażenie, że straciła ok 3cm z długości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 Może inny niż moje materiał, inne nastawy prania (u mnie 40st, obroty 400, suszone na wieszakach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 zamawialiśmy w tym samym czasie jeśli dobrze pamiętam, jest prawdopodobieństwo, że te same.... Z ciekawości sprawdziłem teraz dokładniej wymiary, generalnie przesadziłem, większośc wymiarów podobna, natomiast tył trochę krótszy o te niecałe 3cm. Prałem w 30o, również suszyłem na wieszaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 Ja mam TRL z różnych zamówień, zarówno ze źródła UK, jak i z Indii. Moje koszule mają różny splot i gramaturę tkaniny. Wrzuć link do swojej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 http://www.thinredline.com/Broad-Bengal-stripe-Sky-slim-fit-shirt/ http://www.thinredline.com/sutton-stripe-sky-slim-fit-shirt/ abstrahując od powyższego, po pierwszym noszeniu muszę przyznać, że materiał przyjemny... p.s. ale średnio sie prasują.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi