123 Napisano 14 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2013 Szukam krawca w Warszawie, który podjąłby się skrócenia rękawów marynarki z odpinanymi guzikami. Nie ten dział http://forum.butwbutonierce.pl/forum/6-ogłoszenia/ http://forum.butwbutonierce.pl/forum/4-przewodnik-miejski/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LooQ Napisano 16 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2013 Rzeczywiście, mój błąd. Stworzyłem temat w odpowiednim dziale tym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krc Napisano 29 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2015 Hmm sprawa jest o tyle ciekawa ze Kolega nacieszyl sie marynarka raz, zakladam ze raz mial ja na grzbiecie. Owszem zdarzaja sie wypadki losowe ale marynarka to nie koszula czy majtki i po kazdym uzyciu nie trzeba jej prac. Para plus szczotka wystarcza na dlugo moim skromnym zdaniem. macie jakiś link jak czyścić w ten sposób marynarkę/spodnie? Mam stację parową, szczotki nie mam. Jestem zielony, mógłby ktoś mi rozjaśnić jak zadbać o garnitur/marynarki i jak często się powinno tak czyścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pooshek Napisano 26 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2015 Temat był już chyba poruszany, ale czy warto Waszym zdaniem kupować marynarkę lnianą z rękawami i częściową podszewką z poliestru ? Z jakich materiałów są robione elementy wewnętrzne porządnych letnich marynarek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcines Napisano 26 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2015 Najlepiej bez podszewki, ewentualnie z wiskozy albo jedwabiu (ale to raczej w bespoke). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shackleton Napisano 7 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2015 Czy mogliby mi Państwo polecić markę sprzedającą marynarki w stylu zbliżonym do poniższego?http://sklep.rageage.co.uk/pl/marynarki/2772-marynarka-mind-blowing-2-.htmlDomyślam się, że ma ona niewiele wspólnego z klasyczną elegancją, jednakże do mnie taki styl przemawia: mam tu na myśli zastosowany materiał ( sprana bawełna jak mniemam) i efekt znoszenia/podniszczenia/zabrudzenia. Chętnie sprawiłbym sobie taki vintage ciuch, ale na Rage Age zwyczajnie mnie nie stać. Tak więc proszę o sugestie, jeśli można z jak najmniejszą ilością złośliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 7 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2015 Można poeksperymentować z jednolitą marynarką. Takie rzeczy widuję bardzo rzadko, chyba jedną parę spodni w tikeju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 8 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2015 Kup "normalną" i popracuj w niej na budowie, albo przy malowaniu. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 8 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2015 ...a nawet bez ironii, zwintydżuj ją sobie sam przy pomocy, no nie wiem, farby, wapna, wybielacza? Jak miałem może z 13 lat to sobie biały T-shirt pokolorowałem tak w ten sposób, że zawiązany na supeł wrzuciłem do farby, potem zawiązałem inaczej i zanurzyłem w innej farbie itd. Nieźle wyszedł. Na moi osiedlu mieszka Pan Artysta, który nosi (cały czas, niestety) czarny smoking ze sprawnie wykonanymi śladami farby w różnych kolorach. Na pewno jest to oryginalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 2 tydodnie temu kupiłem w sklepie stacjonarnym taką marynarkę http://www.bytom.com.pl/marynarki,marynarka-roff-249-k-3346-16844-p w sklepie internetowym zakupiłem kolejną, która dziś do mnie doszła http://www.bytom.com.pl/marynarki,marynarka-be1-02-26a-177-k-3342-17765-p od razu wydała mi się krótsza, obie ten sam wymiar 176/182/108 wyszczuplone. Zmierzyłem i pierwsza ma 80 cm a druga 77 cm. Nie wydaj się to trochę dziwne? Ta sama linia, rozmiar, rok kolekcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 @flozbi: w przypadku Bytomia nie - od wielu lat uważam ich rozmiarówkę za przypadkową i bardzo nierówną (nawet pomiędzy wymiarami fizycznymi tych samych modeli - jak w Twoim przypadku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 15 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Dobrze, że przynajmniej obwód jest taki sam, bo jakby z 108 cm zrobili mniej i człowiek by się nie dopiął, to wtedy można się wkurzyć, a na długości wolę 2 cm więcej niż 1 cm za mało. Ogólnie jestem zadowolony, tylko mogli by popracować nad przyszyciem guzików, bo po 1 jednym dniu w obydwu już nitka wystaje, ale to drobnostka. Oby na przyszły sezon dodali jakąś kratę i więcej żywych kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 15 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Apetyt rośnie w miarę jedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 15 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Bardzo mi się podoba marynarka z kolekcji wiosna-lato 2015 https://www.facebook.com/BYTOM.garnitury/photos/a.361207440605804.80545.147987121927838/849110478482162/?type=3&theater Z ciekawości wysłałem zapytanie do firmy, czy może jest szansa żeby pokazała się w przyszłej kolekcji. Jak komuś z szanownych forumowiczów też się podoba, może coś "naskrobać" do Bytomia, w kupie siła (zabrzmiało bardzo elegancko;-) pardon). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Dostałem odpowiedź, że jest to dostępna marynarka http://www.bytom.com.pl/marynarki,marynarka-be1-02-16a-177-k-3338-16856-p troche niepodobna. Szkoda, że nie ma kroju wyszczuplonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Panowie, krótka piłka brać, czy odpuścić - http://vistula.pl/marynarki/marynarka,id-68809 ? Chodzi mi głownie o łaty... Poszukiwana granatowa marynarka sportowa do jeansów, chinosów - raczej mocno nieformalnie (bez krawata, ewentualnie knit) dla 21-latka. Kusi fajna tkanina, dobra cena (360zł), dobrze leży, tylko zastanawiam się jak te łaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Łaty to nic, marynarka ma fatalne proporcje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Tez mi się nie podoba, kieszeń prawie wchodzi na kieszeń, jeszcze to, że jest za krótka na modela pogarsza sytuację. Chyba, że długość teraz taka ma być, a mi się coś ubzdurało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Długość ze zdjęcia nie ma nic do rzeczy, po prostu model był szczupły i wysoki i tak wyszło. Na Tobie może być zupełnie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heidegger Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Co sądziecie o tej marynarce? http://allegro.pl/dwurzedowka-okazja-70-wool-welna-100-kurosawa-i5961532546.html 100% wełny w takiej cenie to chyba dobra oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Wygląda na bardzo krótką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heidegger Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Chyba na tym modelu wygląda na krótką, bo po porównaniu wymiarów to dla mnie będzie dobra lub prawie dobra na długość + rękawy do skrócenia + delikatna korekta rozstawienia guzików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Pewnie to nie jest dokładnie ta marynarka co na modelu. Długość 76cm na rozmiar 48 to i tak sporo, chyba, że błąd w opisie. Moje marynarki mają przeważnie ok. 78cm w rozm. 54 i nie są krótkie, bo takich nie lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Pewnie sprzedawca zmierzył z kołnierzem. Na zdjęciu dół marynarki jest na poziomie końców rękawów, a to nie wróży dobrze, chyba że dla kogoś rękawy byłyby za długie i w konsekwencji do skrócenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 tylko zastanawiam się jak te łaty Łatami niekoniecznie musisz się przejmować. Niedawno kupiłem marynarkę Lantiera, kolega Hargin doradził odprucie łat. Ostatecznie wygląda lepiej, a śladu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi