Syen Napisano 9 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2016 Hmm... chyba najpierw je podwinę na pożądaną długość, przyłapię lekko nitką i pochodzę w nich z pół dnia po domu. Zobaczymy co się stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukasDalton Napisano 13 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2016 Kolejny raz z tym samym problemem :/ Już wiem że to wina złego dopasowania w ramionach, byłem w 4 punktach krawieckich i powiedziano mi że się nie podejmą bo by musieli za bardzo ingerować w konstrukcję koszuli. Problem marszczenia (jak na zdjęciu) występuje po zapięciu 1 guzika i założeniu krawata. Denerwuje mnie juz co jakiś czas obciąganie koszuli do dołu albo dociskanie listwy do szyi. Zastanawiam się czy nie wszyć dodatkowego guzika po środku między pierwszym a druim guzikiem (tylko nie wiem czy to nie pogorszy efektu) Ale chyba zanim zainwestuje w poprawki krawieckie, które może będzie cięzko cofnąć to zinwestuje w te dziwne szeleczki, które obciagają.... koszulę do dołu. (jak zadziała to będzie 1 koszt a anie tyle ile koszul) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 13 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2016 A gdyby rozpruć koszulę przy kołnierzu i usunąć ten nadmiar materiału który tworzy to marszczenie? Nie pomogłoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukasDalton Napisano 14 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2016 W sumie to nie wiem ale chyba powiedzmy obniżenie przodu kołnierzyka nie pomoże aż tak bardzo bo jak widać na pierwszym zdjęciu załamanie ciągnie się do obojczyka. Nie marudziłbym gdyby 6 koszul z CT nie było prezentem a termin zwrotu tak na prawdę minął zanim je dostałem. Wymiarowo u nich na pewno lepiej nie będzie (kołnierzyk trochę za luźny ale reszta "ok" oczywiście poza tym nieszczęsnym problemem z budową ramion) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunatyk Napisano 18 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2016 Dam radę samodzielnie zwężyć dwie koszule w talii i rękawach? Dostałem 2, które są wprawdzie używane, ale dość dobrej jakości (STENSTRÖMS i Massimmo Dutti) Ile może kosztować taka przeróbka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 18 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2016 Jeśli potrafisz to daszz radę. U osiedlowej krawcowej zostawisz około 30/40 zł za sztukę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunatyk Napisano 18 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2016 Nigdy tego nie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 23 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2016 Stenstromsa na eksperymenty by mi było szkoda, genialne koszule. Jak masz jakieś obycie z maszyną to dasz radę, ale najlepiej najpierw poćwicz na jakiejś starej koszuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 8 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2016 Czy jest jakiś sposób aby koszule na spinkę zwęzić w mankiecie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 chyba zależy jak duże zwężenie, czy wystarczy np odpruć mankiet i odciąć jedną stronę z dziurkami zastępując ją nowymi jeśli zapasu jest dużo czy też mało profesjonalne (i chyba mało estetyczne) poszerzenie dziurki i zaszycie od drugiej strony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 7 minut temu, djmakus napisał: chyba zależy jak duże zwężenie, czy wystarczy np odpruć mankiet i odciąć jedną stronę z dziurkami zastępując ją nowymi jeśli zapasu jest dużo czy też mało profesjonalne (i chyba mało estetyczne) poszerzenie dziurki i zaszycie od drugiej strony Dokładnie, albo sporo (pozbywając się całej starej dziurki) albo wcale. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 Można też (jeśli potrzebne jest niewielkie zwężenie) podszyć same dziurki mankietów od strony krawędzi, ale wtedy odpada możliwość używania węzełków (bo się nie zmieszczą) i pozostaje używanie tylko spinek z wąską stopką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 Ostatnia opcja to przerobienie na mankiet na guziki - tak zrobiłem w jedynej koszuli z mankietem francuskim od CT, jaką kupiłem. Bez tego w ogóle bym jej nie nosił, bo mankiet po prostu gigantyczny, ale mimo wszystko nie kwalifikujący się na przeróbkę z odcięciem części z dziurkami, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 Mam pewien problem z garniturem od Vistuli, kupiony przez neta, więc zmierzyć mogłem dopiero w domu. Otóż, muszę ponarzekać, iż najwyraźniej brak im spodni dla mężczyzn w męskich garniturach, gdyż po prostu ledwo się mieszczę. W pasie jest ok, ale mi uda rozsadzają spodnie, więc czuję się jakby to rurki/leginsy/etc były. Ani przysiadu zrobić, ani pochylić się do przodu, a i ciężko usiąść. Dobierałem pod marynarkę w myśl zasady, iż spodnie łatwiej poprawić. Stąd albo zwrot albo wymiana na większy z poprawkami marynarki. 104/90 leży na mnie w porządku, ale ze względu na spodnie muszę zapewne sięgnąc po 108/94, gdzie ewidentnie marynarka będzie za duża. Zastanawiam się czy warto? Bo o poszerzeniu spodni to raczej mowy nie ma. Ewentualnie jakaś podpowiedź co do alternatyw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friq Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 Panowie, mam pytanie, a mianowicie: jaki jest orientacyjny koszt zwężania ramion w marynarce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 Bardzo orientacyjny 150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 4 godziny temu, BrotherM napisał: Bo o poszerzeniu spodni to raczej mowy nie ma. A dlaczego? Jeśli dobrze rozumiem, chodzi o kilka (4?) cm; nie wiem jak teraz, bo dawno nie kupowałem spodni w Vistuli, ale jakiś czas temu, pewien zapas materiału na szwie z 'tyłu' był zostawiany... Pokaż krawcowej, a oceni czy 'się da'. Wymiana na większy rozmiar i korygowanie wszystkich wymiarów marynarki uważam za nieracjonalne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 Godzinę temu, Koval napisał: A dlaczego? Jeśli dobrze rozumiem, chodzi o kilka (4?) cm; nie wiem jak teraz, bo dawno nie kupowałem spodni w Vistuli, ale jakiś czas temu, pewien zapas materiału na szwie z 'tyłu' był zostawiany... Pokaż krawcowej, a oceni czy 'się da'. Wymiana na większy rozmiar i korygowanie wszystkich wymiarów marynarki uważam za nieracjonalne. Tak, pewnie około 4 cm załatwi sprawę. Specjalistą nie jestem, ale wydaje mi się po oględzinach, że jednak mało tego materiału do przeróbki jest. W każdym razie wybieram się do krawcowej omówić ową kwestię, ale dopiero w piątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friq Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 @lubo69 ostatecznie wyszło 30 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 No co ja poradzę, instytucje charytatywne także istnieją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 Na razie wiesz tylko 'ile' Cię to będzie kosztowało; czy/jak 'wyszło' to się dowiesz, kiedy odbierzesz marynarkę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 "Będzie pan zadowolony". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2016 U mojej krwcowej to tez jest nizszy koszt, typu 50-60 zl (nie wiem, ile dokladnie). Ale rozny jest poziom obslugi. Krawiec z prawdziwego zdarzenia nie tylko zwezi, ale tez skoryguje grubosc poduszek, byc moze dostosuje wszycie, zrobi dodatkowa przymiarke - tak, aby calosc prezentowala sie dobrze. Tak to sobie przynajmniej wyobrazam, ale tez wnioskuje z korespondencji w sprawie przerobki, ktora w koncu nie doszla do skutku. "Zwykla" krawcowa po prostu orientacyjnie zaznaczy, a nastepnie utnie poduszki i ponownie wszyje rekaw. Moze to wystarczyc lub nie. [przepraszam za brak polskich liter] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 18 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2016 Krawiec u którego oddaję marynarki do poprawek liczy sobie 80zł za taką operacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 22 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2016 Panowie - czy wg was marynarka należy jeszcze wytaliowac czy jest okej? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi