Skalpel Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 Też jestem ciekawy jak z zakupami, electro jeżeli kupowałeś to napisz coś więcej, jak np. z cłem itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
electro Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 Kupuje się normalnie, nie ryzykowałem przesyłki do Polski i cła tylko przez osobę w USA, wielu już kupowało z Polski hobbystów w tym sklepie, serwis na miejscu mam zapewniony wiec mało mnie to obchodziło, zreszta można też wysłać do sklepu....trafiają się dobre okazje więc warto zagladać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 3 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2013 Jeden ze starszych moich zegarków Louis Erard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 3 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2013 ma coś w sobie z art deco:) bardzo ładny, jaka średnica tarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 3 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2013 Srednica-35mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 3 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2013 Srednica-35mmTo nie taka duża:) miałem wrażenie. że 42:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 3 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2013 Ale niektóre z tych Heritage są bardzo ładnie zrobione, lepiej wyglądają niż pierwszy z brzegu Zenith.Nie twierdzę, że nie są ładne ale jednak za takie pieniądze szukałbym czegoś więcej.Co byś znalazł znaffco więcej za 4000 pln niż tissot heritage anniversary, po rabacie do dostania za grubo poniżej 3.500 pln? pytanie zadaję bo już mnie trochę męczy dyskusja z kompletnym laikiem , która davosa? przed odpowiedzią pójdź sobie łaskawie do sklepu i zobacz jak jest wykonany ten tissot.... http://www.tissot.ch/?collections/products/964 Zalecam trening czytania ze zrozumieniem ... Srednica-35mmTo nie taka duża:) miałem wrażenie. że 42:) Robi wrażenie co najmniej 40mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 3 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2013 W katalogu średnicę koperty podają 40 mm,wiec pewnie źle zmierzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 3 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2013 A to najstarszy zegarek z mojej kolekcji,mam go ponad 20 lat .zakupiony w starej poczciwej Baltonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 3 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2013 35mm czy 38mm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 3 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2013 Przepraszam to do mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 3 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2013 Przepraszam to do mnie? Jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 3 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2013 Tak jak napisałem według katalogu 40 mm-Louis Erard 30 mm Cartier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 4 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2013 Na weekend: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek Napisano 4 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2013 Pochwalę się swoim . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 5 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2013 Dziurbillion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 5 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2013 Na weekend: u mnie w weekend vintage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 Mam nadzieję, że wybaczą mi Panowie mały off topic, ale na jednej ze stron polecanych dzisiaj w innym wątku przez +Immune+ znalazlem calkiem zabawną koszulę, która może być ciekawym prezentem dla miłośnika zegarków i męskiej elegancji. Z przodu wygląda jak zwykła koszula smokingowa a z tyłu, gdyby smoking zostal zdjęty: http://www.mycollarsandcuffs.com/watche ... shirt/p441 Jest także kilka innych wzorów - do wszystkich można dopasować muszki w deseń pleców i rękawów. Najbardziej podobają mi się puzzle i koniczynki. A kolegom? Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 7 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2013 Ciekawe. Submariner bez datownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 7 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2013 Dlaczego ciekawe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 7 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2013 Bo widziałem z datownikiem. Nie wiedziałem że są i takie i takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em3r Napisano 8 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2013 To i ja się pochwale I Poljat którego przejąłem od dziadka, po lekkiej renowacji Niestety jakość nienajlepsza z braku lepszego aparatu pod ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikel Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 Witam serdecznie! Wygląda na to, że mój pierwszy post na forum wypada właśnie w tym temacie Z przyjemnością przeczytałem wszystkie jego 158 stron, z rozmarzonym wzrokiem wpatrując się w niektóre - jakże nieosiągalne i piekne - zegarki Kto wie, może kiedyś... Jednakże - jak na razie, choć mam nadzieję, że relatywnie szybko się to zmieni! - reprezentuję klasę biednych studentów Toteż chciałbym prosić o radę w kwestii kupna pierwszego (a w zasadzie drugiego) 'porządnego zegarka z niskiej półki' - o ile nie brzmi to dla Was za bardzo jak oksymoron Na chwilę obecną posiadam Casio MTD-1067, z którego jestem bardzo zadowolony, a który wygląda dokładnie tak: (zdjęcie podkradzione z Amazona, ale czuję się usprawiedliwiony, bo tam też go kupiłem, zresztą w całkiem niezłej cenie ) Szukam jakiegoś garniturowca (czy też quasi-garniturowca, ot, do koszuli z krawatem i swetrem, jak i do garnituru per se), o względnie dużej kopercie, na skórzanym pasku (skłaniam się ku brązowemu). Koperta może być nawet i bardzo duża, szczególnie, że mam 195+ wzrostu, a szybki pomiar nadgarstka pokazał 20cm Skromny budżet nie pozwala wydać więcej niż 300-400 zł. Z wiedzy, którą zdążyłem dzięki Wam wchłonąć wynika, że powinienem przede wszystkim patrzeć na Lorusy/Seiko. Stąd też pytanie - polecacie jeszcze coś innego? Ew. coś konkretnego? Jakaś inna marka? Pozdrawiam serdecznie, Mikel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 Mikel, skoro przeczytałeś cały ten wątek, to nie powinieneś mieć problemu z dokonaniem wyboru. Parokrotnie już pojawiały się dylematy podobne do Twoich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikel Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 Owszem, owszem, ale zwykle półka cenowa była wyższa (500-600zł), choć marki pewnie jak mniemam te same - Lorus/Seiko, Casio, Timex? Czy może coś przegapiłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi