Bartek Napisano 3 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2012 Z innej beczki. Piękny Heuer Monza należący do znajomego wpadł mi w obiektyw: Domyślam się, zę skoro to Monza, to barwy Gulf nie są tu przypadkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 3 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2012 To prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 3 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2012 Też się już zasadziłem na M20, teraz zaczynam się poważnie obawiać czy w ogóle będą dostępne jakieś sztuki jeszcze w dniu premiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redfacet Napisano 4 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2012 M20 to prawdziwy hit. Sprzedaliśmy całe zamówienie dla salonu (15szt) w preorderze w kilka dni. Z innej beczki. Piękny Heuer Monza należący do znajomego wpadł mi w obiektyw: (ciach...) Możesz zdradzić cenę tego cacka? Pozdrawiam, Red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 4 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2012 M20? 1400zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redfacet Napisano 4 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2012 M20? 1400zl Chodziło mi o ten drugi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 4 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2012 To już musisz zobaczyc na chrono24 ile kosztują używki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 5 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2012 Fredek na własnym mechaniźmie z krzemowym kołem wychwytowym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 5 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2012 Takie pytanie: Spodobał mi się poniższy model Seiko: źródło: http://www.amazon.co.uk/dp/B007554W7A/?smid=ADNYHCREP2PRE&tag=idealocouk-mp-21&linkCode=asn&creative=6742&camp=1638&creativeASIN=B007554W7A Proszę ekspertów o poradę: czy warto go kupić za niecałe 1100 zł, bo z taką ceną się spotkałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 5 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2012 Warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 5 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2012 Warto. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rdk Napisano 6 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2012 Chcę kupić przyzwoitej jakości nato strap. Można coś dobrego znaleźć w Polsce (Warszawie) lub w polskim internecie, czy jestem skazany na zachodnie sklepy? http://www.steveandco.com/en/c/22/Straps.html Jakiej szerokości pasek wybrać do Omegi Seamaster (nowszej), na szczupłą rękę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 6 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2012 Szerokość paska nie jest uzależniona od daty produkcji zegarka, ale od rozstawu 'uszu' danego modelu. Najprościej jest zmierzyć ten pasek/branzoletę, który aktualnie jest przy zegarku, ewentualnie sprawdzić na stronie producenta - Omega na pewno podaje rozstawy dla poszczególnych modeli. Pasek (dotyczy to również Strapów) nie powinien być węższy niż rzeczona przestrzeń między tzw. 'uszami'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 18 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2012 Panowie pojawiła się już firma Aerowatch na naszym forum (niestety tylko zdjęcia), Ja chciałbym zasięgnąć opinii jak jest z ich jakością i wykonaniem? Na zdjęciach wygląda bardzo dobrze, jednak to tylko zdjęcia. Czy ktoś z Was jest w stanie np znaleźć tej marce miejsce na półce pomiędzy innymi znanymi brandami zegarków? Np: "Aerowatch to mniej więcej półka Tissota czy Doxy, czy Seiko." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 18 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2012 ciężka grupę porównawczą wybrałeś Tissot - marka z bogatą przeszłością, ale obecnie to mainstream z galerii handlowej Doxa - niska półka, zegarki znane w Polsce od ho-ho i jeszcze trochę, ale to marka jeszcze niżej stojąca niż Tissot Seiko - zegarki za "kilka stów" jak i za 20.000. mechanizmy kwarcowe jaki i mechaniczne własnej produkcji. Modele sportowe i klasyczne. Aerowatch - bogata oferta klasyków o pięknym wzornictwie. Ponad 100 lat historii, ale według mojej wiedzy nie robią mechanizmów in-house. Wewnątrz mechanizmy z grupy Swatch, również poprzerabiane ... Niektóre modele zdecydowanie > 20.000. Aerowatch inaczej się pozycjonuje niż Seiko i średnia cena sprzedawanego zegarka jest wyższa, ale Seiko to gigant o jeszcze bogatszej historii i znaczeniu w branży. Jeszcze raz podkreślę, że design zegarków jest nieporównywalny, ale lepszy stosunek ceny do jakości daje Seiko. edit: lubię takie wczesne rokokoko ANNIVERSARY SKELETON CHRONOGRAPH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 Ponad 100 lat historiiJesteś pewien? Chętnie zobaczę jakieś ich zegarki które powstały w tzw "przerwie" Doxa - marka bardzo wysoko pozycjonowana wśród miłośników zegarków nurkowych, zegarki kultowe i stosowane w prawdziwym nurkowaniu za czasów J.Cousteau. Wszelkie modele nurkowe typu Sub to klasyka i bardzo dobra inwestycja, świetnie trzymają cenę na rynku wtórnym, historyczne egzemplarze tym bardziej. Dywizja zegarków nurkowych Doxy dostępna w USA i online, jest to tak jakby drugi brand niemający nic wspólnego z ofertą z centrum handlowego. Osobiście zamiast Aerowatch wolałbym kupić Tissota, nie wspominając o Seiko które ma nieprzebijalny stosunek jakości do ceny i bardzo ładne klasyczne modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 fakt o nurkowych zapomniałem - pewnie dla tego że ich u nas nie ma. A przerw w historii to żadna marka nie liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 No pewnie, że nie liczy, tylko historia tutaj składa się głównie z przerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 Doxa przed laty była w ogóle jedną z kilku marek szczytowych, tylko że już wiele lat temu z jakichś powodów (zmiany własnościowe?) zaczęła robić tanie pędzidłą kwarcowe niczym nie różniące sie (także zewnętrznie) od no name z bazaru. Od tego czasu Doxy zajmowały najdalsze kąty w sklepach z zegarkami. Kilka lat temu coś zaczęło się zmieniać i Doxa wróciła do zegarków mechanicznych, ale nie widać w tym jakiejś szczególnej koncepcji na moje oko. Mam w szufladzie automatyczną Doxę California z tego nowego okresu, mechanizm prawdopodobnie chiński (zegarek poniżej 2000 pln) i mam nadzieję, że jest to chociaż Seagull. Natomiast linia automatycznych zegarków nurkowych (właściwie jeden zegarek w paru wariantach, pomarańczowa tarcza) wciąż cieszy się wysokim prestiżem. Kto czytał książki o przygodach Dirka Pitta, to wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 Doxa California jest na Ecie 2824. Firma nie używa chińskich mechanizmów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 No cóż, prestiżowo to niby lepiej. Zegarek jest ok, dość elegancki, giloszowana tarcza itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 Pewnie to rubieże, ale co tam zawsze chciałem taki mieć i Mikołaj wysłuchał w tym roku moich próśb. Jak udaje wam się ustawić ostrość, żeby sfotografować zegarek na ręce mi wszystkie zdjęcia wyszły nieostre. Nie mówiąc ile razy nie trafiłem we właściwe miejsce, jeśli oddaliłem aparat od ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 Dziękuję wam bardzo za odpowiedzi w sprawie Aerowatch. Jednak nie chodziło mi o porównanie z wymienionymi przeze mnie markami, to był tylko przykład. Chciałem wiedziec na jakiej półce postawili by ten brand "ludzie siedzący w temacie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 Miałem te zegarki w ręku, wykonanie jak wiele zegarków szwajcarskich w tej cenie. Sama marka nie leży w kręgu moich zainteresowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 20 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2012 Dziękuję wam bardzo za odpowiedzi w sprawie Aerowatch. Jednak nie chodziło mi o porównanie z wymienionymi przeze mnie markami, to był tylko przykład. Chciałem wiedziec na jakiej półce postawili by ten brand "ludzie siedzący w temacie" Masz na myśli jakiś konkretny model Aerowatch ? Mają kilka modeli wartych uwagi, sam rozważałem jakiś czas temu zakup ale ostatecznie zdecydowałem się na coś ze stajni Davosa. Odnośnie Tissota mogę napisać tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi