Simon Napisano 3 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2011 Ooo, cudeńko! Na pewno aż miło posłuchać, jak mówisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 3 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2011 Datownik z kanji wheel - nauczyłem się jużkażdego dnia tygodnia po japońsku, wersja tego zegarka dosyć rzadka i osiągająca wyższe kwoty - kupiłem jak jeszcze nikt w polsce nie kupował starych seikaczy na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 3 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2011 No to tylko pogratulować zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Bajer bez sensu, ale niektórych zapewne cieszy - opcja zatrzymania wskazówek. Design moim zdaniem całkiem całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Bajer bez sensu, ale niektórych zapewne cieszy - opcja zatrzymania wskazówek. Co masz na myśli? Hermes nie jest marką specjalnie lubioną przez zegarkomaniaków, ale kilka ich modeli podoba mi się np. Cape Cod czy poniższy: HERMÈS - Carré H, koperta w piaskowanym tytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 A kto dla nich robi te zegarki? Pisząc o bajerze chodzi mi o przycisk , który zatrzymuje ruch wskazówek, ale nie wstrzymuje pomiaru czasu. Po kolejnym naciśnięciu wskazówki przeskakują do miejsca, w którym powinny się były znaleźć gdyby użytkownik ich nie zatrzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Spoko Franck Muller też ma taki model. Jeśli chodzi o Hermesa to oni sami produkują: La Montre Hermès SA Erlenstrasse 31A Postfach 960 CH 2501 Bienne .. w Bienne, zagłębiu zegarkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2011 Nowy limitowany GS. Jak ktoś chce więcej poczytać to zapraszam.. np. ten artykuł który spłodziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 7 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2011 witam nie przeglądałem całego tematu - ale mam nadzieję, że nie było. sikor moich marzeń, nie noszę zegarków, ale ten mi się marzy http://static4.firstclasswatches.co.uk/imagemagic.php?img=nabLz8%2BmZuDWpJiql6ismdjcopvlx6lmaWxoZpqVn2VuoJKfpJw%3D&w=260&h=500&page=popup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 7 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2011 MaxBill Chronoscope to słuszna koncepcja, i nie kosztuje tyle, żeby zwykły cżłowiek nie mógł sobie na niego uzbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
espresso Napisano 7 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2011 Nosze ten zegarek juz od 8 lat wyglada ponadczasowo....tylko pasek wymieniam!!!! I to jeszcze: za rozsadna cene. d.s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 7 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2011 Fajny, choć dla mnie bardziej sportowy niż elegancki. Tylko pasek, czyli nie oddawałeś jeszcze do "przeglądu"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
espresso Napisano 7 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2011 Byl raz na service w www.pionttec.de, a raz u zaprzyjaznionego zegarmistrza,wypadlo kolo wachadlowe...zamierzalem sie od jakiegos czasu znowu go przegladnac.Bede musial szybklo to zrobic emerytowany UHRMACHER i nie wiem czy jeszcze zyje...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 7 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2011 eye_lip gratuluję posiadania Bell-Matic-a jest piękny. Najnowszy model Grand Seiko wspaniały, klasyka sama w sobie. Ciekawe jak z ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2011 Mam 2 pytania: Zdjecie nr 1 - Jakiej firmy jest ten zegarek? Cos mi swita, ale nie moge odkopac tego logo z pamieci. Zdjecie nr 2 - Czy to jest jakas podróbka Luminor Panerai? Dziekuje z gory za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 7 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2011 1.Heuer 2.Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2011 1.Heuer 2.Tak Dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 8 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Nie jestem milosnikiem zegarkow ... co nie oznacza, ze nie ma takich, ktore mi sie podobaja. Rolexy uwazam za - z reguly - brzydkie. I nagle ... calkierm przypadkowo znalazlem w internecie to zdjecie. Rolex. ktory bardzo mi sie podoba!!! Czy ktos wie, co to za zegarek i ile bankow nalezy okrasc, zeby go kupic? tutaj znalazlem to zdjecie http://tokyo-bleep.tumblr.com/post/3089331293 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 8 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2011 gccg mi też się dzisiejsza stylistyka Rolexów nie podoba, wielkie sportowe busole, fu! Rolex Cellini to jedyna linia garniturowców jaką mają w ofercie, są bardzo ładne i od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie kupno właśnie jego, mam też w głowie serie Grand Seiko. Ale znając siebie i moje skąpstwo pewnie będę się przykładał do zakupu jeszcze z 10 lat. Rolex na fotografii jest starej daty o czym zresztą wiesz, piękny, niestety nie wiem ile może kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 8 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Ostatni zakup z gmtforum Szczerze mówiąc długo się naszukałem zegarka w takiej stylistyce, czyli prostej, z ciemną kopertą, bez zbędnych bajerów i bzdetnych upiększeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 8 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 8 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Panowie planujęzakup zegarka, jednak mam pewien problem - nadgarstek. Ma on 15 cm obwodu. Na jaki duży zegarek mogę sobie pozwolić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 8 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Zależy tak naprawdę od tego w jaki sposób jest ukształtowana koperta - czy uszą są krótkie oraz czy schodzą w dół - musisz pomierzyć różne modele bo jest to bardzo istotne jak dany zegarek leży na nadgarstku. Odpowiadając ogólnikowo i z doświadczenia - myślę, że 37 - 40mm będzie w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 8 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Pytanie do zegarkowych ekspertów: co sądzicie o tym zegarku? Na ile np. pasowałby do smokingu? I pytanie off-topicowe do wszystkich (zagadka): jaki to film? Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 8 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Szczerze mówiąc to IMO nie pasuje do niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi