Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W przypadku takich zegarków z tej półki niestety taka rzecz jak kolor tarczy jest fundamentalną sprawą :) Jakby mnie było/będzie stać na taki zegarek, to po prostu go kupię, nie patrząc na cenę :) Póki co, wzdycham do .jpga :)

Opublikowano

Już lecę po kredyt :) W międzyczasie wymyślę sposób, żeby żona się nie skapnęła :)

Edit: przyznam się, że zegarek widziałem tylko na stronie Omegi od frontu.

Po tych linkach co mi podesłałeś zupełnie mi się nie podoba - jest za duży/za gruby. Odpada :)

Zaraz znajdę inny obiekt westchnień :D

Opublikowano

heheh - zawsze coś :P

Mi moja narzeczona odmówiła 3 razy zakupu motocykla i stąd 2 x ML i jeden TAG ;)

Zerknij na poprzednią stronę - wklejałem MILUSa - wejdź w link na stronę i powzdychaj, poklikaj, usłysz pozytywkę...

cena w okolicach zdaje się 25 k PLN, więc razem możemy powzdychać :D

Opublikowano

Spokojnie, nie ma się co denerwowac, dorośniesz jeszcze hehehe ;)

To raczej działa w odwrotną stronę - Ty dorośniesz do minimalizmu. ;)

BTW, kup motocykl zanim się ożenisz, bo później to już zupełnie po ptakach będzie. :)

NIe, ja wiem, co mi się podoba i zdania nie zmienię :)

O motocyklu była wczoraj znowu ostra dyskusja :)

Teraz ponoć w garażu się nie zmieści :D

Opublikowano

Też mówiłem, że wiem co mi się podoba, jakby mi ktoś rok teku powiedział, że kupię łososiową koszulę, to bym go wyśmiał. :)

Dobrze, że mojej dziewczynie się podobają choppery, nie będzie z tym problemu. Tylko prawko trzeba zrobić.

No wiesz, ponoć tylko krowa nie zmienia zdania :)

Mi tam się klasyki bardzo podobają, ale zegarki, które pokazują "coś więcej" jeszcze bardziej, dlatego będę miał i takie i takie :)

Na razie bardzo zaintersowało mnie SEIKO z poprzedniej strony, ale coś nie mogę znaleźć :)

A offtopicując to ja zaczynałem mając 16 lat od jawy 350, potem MZ 251, potem znowu jawa, potem brak, potem Yamaszka TDM 850, potem na miesiąc V-max, potem honda varadero, a od 4 lat brak, ale następny jaki chcę to Harley Davidson jakikolwiek z serii VRSA - przykładowo Night Rod...

http://www.harley-davidson.com/pl_PL/Content/Pages/2011-Motorcycles/night-rod-special.html

A tu znalazłem nawet takiego, który by mnie nie zabolał :)

http://www.bikemaster.pl/?mod=sm&mid=2731

Sorry za off topa :)

Opublikowano

antyteza zegarka eleganckiego :) - mój nowy zegarek wakacyjny, chwilę ponoszę żeby się rozruszał

Dołączona grafika

a tak normalnie to dzisiaj Jej Piękność Eterna (w sumie to taki zegarek nie wiadomo, czy sportowy, czy elegancki, więc jak dla mnie jedno i drugie)

Dołączona grafika

Opublikowano

Dzięki wielkie, nie mogłem go wyczaić... I już proces myślowy mi się włączył, bo chcę jakiegoś garniturowca, mam tylko 2 - jakiś prostąkątny i jakaś chińszczyzna, ale jak ją zobaczyłem to musiałem kupić, jest po prostu ładna i nie ma napisu ROLEX :D

Zobaczę premię po II kwartałach to się juz kilka cacek załapało do zakupu :D

Może zadam głupie pytanie - dlaczego takich modeli nie ma w Polsce w sklepach? Dlaczego tylko JMD?

Opublikowano

Może zadam głupie pytanie - dlaczego takich modeli nie ma w Polsce w sklepach? Dlaczego tylko JMD?

Jedna sprawa jest taka, że Seiko ma ogólnoświatową kolekcję np. Premier, Sportura, Velatura - na której reklamę idą spore nakłady finansowe - więc automatycznie skupiają się na sprzedaży tych produktów.

Druga - część zegarków z założenia jest na rynek wewnętrzny lokalny, więc nie ma ich u europejskich dystrybutorów, bo nie ma tak jakby pozwolenia z góry.

Trzecia sprawa jest taka, że polski dystrybutor Seiko jest wyjątkowo nieudaczny w swoich działaniach w stosunku do marki (polityka cenowa, działania reklamowe).

Opublikowano

haha, już widzę nawet kilku faworytów....

Baba mnie zeklnie, alebo zaczne ukrywać sikory po kątach, bo rotomat mam tylko na 4

Muszę tylko zobaczyć jak te 36mm wyglądają mi nas ręku, bo od 2 lat najmniejszy jaki noszę to 42 :(

PS

eye_lip: Może w końcu uda mi się trafić z moim ML w środę czwartek do złotych...

Opublikowano

Skoro już wstawiasz wartobyłoby coś napisac o nim np. że ma doganiającą wskazówkę, z jakich jest lat, na ile został wyceniony w antiquorum itp. - podejrzewam, że większość uczestników bespoke bez takich informacji nie zrozumie co jest fajnego w tym starym zegarku :)

Opublikowano

Skoro już wstawiasz wartobyłoby coś napisac o nim np. że ma doganiającą wskazówkę, z jakich jest lat, na ile został wyceniony w antiquorum itp. - podejrzewam, że większość uczestników bespoke bez takich informacji nie zrozumie co jest fajnego w tym starym zegarku :)

a proszę bardzo :D

Chronographe, Rattrapante Rolex 4113, Antimagnetique,

jest szczególnie cenny ze względu na mechanizm sekundowy, a wyprodukowano tylko 12 sztuk, z czego istnieje do dziś prawdopodobnie 8. od 1942 zostały rozdane czołowym kierowcom wyścigowym.

Jeśli ktoś chciałby go sobie sprawić - aukcja jest planowana już w maju:

http://www.christies.com/LotFinder/lot_details.aspx?from=searchresults&intObjectID=5430979&sid=3af23adb-00e6-4251-a9b7-97bed00b6ded

spodziewana cena ok. $ 1 200 000

jest ładny.