Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie do mnie pytanie - ale myślę, że kolega się nie obrazi jak podpowiem, że nie w Polsce :)

Ciekawostką w Nomosach (choć nie we wszystkich) jest pasek wykonany ze skóry Cordovan - akurat kolega Szamil ma szczęście posiadać taki w swym egzemplarzu.

Ogólnie bardzo udany model Nomosa z lekko sportowymi akcentami. Jak wrażenia z użytkowania?

Opublikowano

To mój pierwszy zegarek mechaniczny, więc ciężko mi go do czegokolwiek porównać.

Uczucie pewnej "wyjątkowości", gdy mam go na ręku, oraz fascynacji kiedy obserwuję mechanizm przez przeszklony dekiel - skłania mnie ku stwierdzeniu, że to dopiero początek przygody z zegarkami :)

Tak jak zauważył kolega eye_lip, zegarek ma cechy sportowe, przez co doskonale zgrywa się z preferowanymi przeze mnie zestawami smart casual.

Jednak oczywiście chodzi mi już po głowie myśl o typowym "garniturowcu" :).

Opublikowano

Zegarek, zegarkiem, ale zdjęcia ze względu na kompozycję nadają się na konkurs fotograficzny :)

może zrobimy kalendarz forumowy? Filip ma wprawę w takich ventures, mógłby zostać kierownikiem projektu :)

Opublikowano

Filip już nieraz pokazał, że świetnie sobie radzi aparatem, natomiast pasek jest przepiękny! Smaczki w postaci łączenia na śruby i tłoczenia przy krawędzi powodują, że wg mnie to najlepszych z dotychczas pokazywanych pasków.

Aż zastanawiam się nad kupnem zegarka, który pasowałby do takiego paska (a chyba powinno być odwrotnie:).

Brawo, moje pełne uznanie. Filip - wyślij takie zdjęcia do któregoś producenta zegarków - to może dać legendarny początek słynnej za kilka lat manufaktury ręcznie wyrabianych pasków.

Opublikowano

22mm. Zegarek to Chronoswiss Timemaster 24h na zmodyfikowanym Unitasie z dołożoną centralną sekundą - widać po dodatkowym małym mostku i kole zębatym widocznym powyżej płaszczyzny mostków.

A fotki - słabe są i robione na szybko rano, więc nie przyjmuję pozytywnych komentarzy. Ważne żeby pasek się podobał.

Opublikowano

To jest właśnie moc zdjęć. Poprosiłem eye_lip o zrobienie dobrego zdjęcia bo zegarek wciąż nie znalazł nowego właściciela. To był jego pomysł ta obuwnicza inspiracja którą jestem przyjemnie zaskoczony :)

Podejrzewam że z takimi fotami znajdzie się chętny na allegro (wystawię za tydzień po powrocie z nart) nawet może za większą kwotę niż proponowałem na forum. To ten sam co tutaj

viewtopic.php?f=3&t=341

Lata 50-te, może późne 40-te. W pełni sprawny i serwisowany. Dla mnie tarcza 30 mm jest zbyt mała. 35mm to dla mnie optimum.

Opublikowano

chyba jeszcze nie było, tak w biegu dzisiaj pstryknąłem telefonem (data nie przestawiona, bo zegarek od tygodnia bujał się w rotomacie i nie zauważyłem, że z końcem lutego korekta potrzebna :) )

Dołączona grafika

Opublikowano

chyba jeszcze nie było, tak w biegu dzisiaj pstryknąłem telefonem (data nie przestawiona, bo zegarek od tygodnia bujał się w rotomacie i nie zauważyłem, że z końcem lutego korekta potrzebna :) )

Super, bardzo lubię takie proste (minimalistyczne) tarcze, z tego co widziałem Stowa zazwyczaj takie robi.

Opublikowano

cześć!

to forumowa?

pozdr

damian

Opublikowano

to forumowa?

12/55 :)

fajnie, ja się nie załapałem bo byłem > 55 :)

myślałem też aby w Stowie zakupić, ale terminy realizacji mnie zniechęciły. Ostatecznie kupiłem sikorę od "spółki" Maraasa & Marcina_LL ... i po budżecie :)