Gość gccg Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Jakościowo nie istnieją, bo nie da się wytworzyć za mniejszą kasę takiej jakości jaką robi np. Rolex, Patek, etc. Zawsze będą to gorsze materiały, dbałość o szczegóły, etc. Cena takiego zegarka to po części faktycznie marka, ale także genialna jakość i niezawodność. Nie miałem na myśli tego, że chcesz kupić, tylko że nie mam nawet pojęcia gdzie coś takiego można nabyć. Na pewno nie na pchlim targu, bo tego typu podróby to już w ogóle masakra. eye_lip - wydawało mi się, że kolega pytał i o jeden zegarek i o drugi Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Jakiś czas temu słyszałem anegdotkę, być może nieprawdziwą, że Vacheron Constantin wprowadził jakiś rodzaj mikroskopijnych oznaczeń po tym, jak grupa firmowych ekspertów mająca odróżnić oryginalny zegarek od wysokiej klasy podróbki, wybrała ten drugi Niemniej owszem, da się stworzyć niezwykle wierną, a znacznie tańszą podróbkę. Będąc w Turcji odwiedziłem fabrykę biżuterii i zegarków. Oprowadzający nas pracownik opowiadał, że fabryka weszła w jakiś sposób w posiadanie projektu Rolexa. Jego angielski był daleki od doskonałości, więc nie do końca zrozumiałem jak Wyprodukowali więc serię zegarków opartych o ten projekt, z wielką dbałością o szczegóły (część fabryki odpowiedzialna za zegarki była już raczej manufakturą, i to całkiem profesjonalnie wyglądającą, choć nie jestem ekspertem ). Jednocześnie koszt takich zegarków stanowił około 1/4 ceny egzemplarza z logiem Rolexa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Chodzi zapewne o Vacheron Constantin Quai de l'ile. Z zabezpieczeniami (laserowe drukowanie jak w przypadku paszportów) faktycznie przesadzili, ale sam zegarek jest przecudny. Tutaj już jednak mamy do czynienia z ceną około 100 tys. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 nowości z targów w Bazylei Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 Łał, ten Eposik arcyciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 specyfikacja - zwłaszcza w kontekście wodoszczelności http://www.sinn.de/en/Modell/UX_GSG_9.htm z elegancją ma niezwykle luźny związek (tym bardziej że na bransolecie i mechanizm kwarcowy), ale dobrze mieć jest mieć jeden/dwa taki "tool watch" (chociaż niektóre modele Rolex-a też są tak określane i słusznie - niestety osobiście marka Rolex dziwnie mi się kojarzy w Polsce) na bardziej aktywne spędzanie czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 na tool watch polecam casio g-shock, niezniszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 Roland - tool watch to specyficzna kategoria zegarków, g-shocki się do niej raczej nie zaliczają (co nie oznacza, że nie są świetne w tym co reprezentują) - Sinn U1 to klasyczny przykład takiego zegarka, można jeszcze wymienić np. takie marki jak Damasko, Marathon, Precista - zresztą nawet nie trzeba klasyfikować kategorii do marek, bo wiele firm mających w swej ofercie klasyki, tworzy tego typu zegarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 a jakaś cena tego Eposa już jest znana? i dostępność? psiakość - podoba mi się bardzo - ostatnio zastanawiałem się nad jakimś niebieskim zegarkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 Około 6k PLN zapewne, patrząc po werku i linii - jak chcesz zapytam dystrybutora przy okazji za ile i kiedy będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 Pytaj, pytaj choć dzisiaj Polpora podesłała newsa z Mechaniczną pomarańczą, a to jest jeden z dwóch ulubionych przeze mnie kolorów:) pozdrawiam s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tgapl Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Doszedłem do wniosku, że akurat najbardziej interesują mnie zegarki z arabskimi cyframi, jakoś rzymskie mi nie podchodzą, czy mogę liczyć na jakieś sugestie (w cenie do 1500 zł)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Doszedłem do wniosku, że akurat najbardziej interesują mnie zegarki z arabskimi cyframi, jakoś rzymskie mi nie podchodzą, czy mogę liczyć na jakieś sugestie (w cenie do 1500 zł)? interesują Cię lekko używane? Jestem na etapie reorganizacji kolekcji (w kierunku zmniejszenia liczby, nie mam kiedy wszystkich nosić), tylko impulsu brak, ale może się zdecyduję zbyć Stowę albo Zeno, na pewno za mniej niż 1500 jeżeli nówki, to Tissot Visodate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tgapl Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Dziękuję za propozycję, zaskoczył mnie kolega, na razie jestem na etapie rozglądania się i zbierania funduszy , i dziękuję za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 poniekąd w temacie, ponieważ niektórzy - jak nie - uważają, że Rolexa Suba można założyć do garnituru nawet nie-sportowego, wklejam zdjęcia mojego poor man's Suba. Jeden z tych zegarków, które powinny kosztować więcej niż kosztują - Seiko SBDC001 (tzw. sumo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 a jakaś cena tego Eposa już jest znana? i dostępność? psiakość - podoba mi się bardzo - ostatnio zastanawiałem się nad jakimś niebieskim zegarkiem... info od dilera: "Emotion 3391 - ETA 2892 z modułem DD, kalendarz i fazy księżyca . Cena detaliczna 7000 PLN na pasku , 7400 na bransolecie. W promocji odpowiednio 5000 PLN oraz 5200 PLN" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 nowości z targów w Bazylei Epos nawet mnie sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 3 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2011 Nowe zegarki od Braun - piękne proporcje i minimalistyczny design. Czy ktoś w Polsce prowadzi ich sprzedaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 3 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2011 poszukując tych Braunów trafiłem na taką stronę: http://www.braunlcdwatches.com/ nie wiedziałem że są/ byli od lat aktywni i w tej branży ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 3 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2011 Nowe zegarki od Braun - piękne proporcje i minimalistyczny design. Czy ktoś w Polsce prowadzi ich sprzedaż? dodają do każdej lepszej szczoteczki do zębów ewentualnie do depilatora Silk-épil ... co mają wspólnego zegarki marki Braun z elegancją ??? są podobnie "eleganckie" jak CALVIN KLEIN, ARMANI i inne egzotyczne marki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 3 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2011 Nowe zegarki od Braun - piękne proporcje i minimalistyczny design. Czy ktoś w Polsce prowadzi ich sprzedaż? dodają do każdej lepszej szczoteczki do zębów ewentualnie do depilatora Silk-épil ... co mają wspólnego zegarki marki Braun z elegancją ??? są podobnie "eleganckie" jak CALVIN KLEIN, ARMANI i inne egzotyczne marki hehe, gdyby tak było to miałbym już kolekcję depilatorów w domu to że coś jest w przystępnej cenie nie oznacza, że nie jest eleganckie. a te zegarki mają pierwszorzędne wzornictwo. (oczywiście nie dla każdego). nie jestem biegły w znajomosci zegarkow Armaniego, ale raczej nie miał z nimi wiele wspólnego Dieter Rahms, jeden z najlepszych projektantów XX wieku, który pracuje dla Brauna od wielu lat i tworzy moim zdaniem bardzo eleganckie przedmioty rtv/agd. Tu jest krótki artykuł do przejrzenia dla zainteresowanych: http://designmuseum.org/design/dieter-rams Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 3 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2011 poszukując tych Braunów trafiłem na taką stronę: http://www.braunlcdwatches.com/ nie wiedziałem że są/ byli od lat aktywni i w tej branży ... jak na elektroniczne - świetne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MBWB Napisano 3 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2011 Tutaj strona duńskiej firmy Georg Jensen. Myślę, że jest kilka klasycznych wzorów http://www.georgjensen.com/europe/watches/man. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 3 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2011 Tutaj strona duńskiej firmy Georg Jensen. Myślę, że jest kilka klasycznych wzorów http://www.georgjensen.com/europe/watches/man. świetny przykład skandynawskiego stonowanego wzornictwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 3 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2011 Własnie na ręku. Seiko Bell-Matic z 1969r. Zegarek automatyczny z mechanicznym budzikiem.. brzęczy aż miło, fotka sprzed kilku minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi