Simon Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Ooo, cudeńko! Na pewno aż miło posłuchać, jak mówisz. Cytuj
eye_lip Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Datownik z kanji wheel - nauczyłem się jużkażdego dnia tygodnia po japońsku, wersja tego zegarka dosyć rzadka i osiągająca wyższe kwoty - kupiłem jak jeszcze nikt w polsce nie kupował starych seikaczy na allegro. Cytuj
Simon Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 No to tylko pogratulować zakupu Cytuj
+Immune+ Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Bajer bez sensu, ale niektórych zapewne cieszy - opcja zatrzymania wskazówek. Design moim zdaniem całkiem całkiem. Cytuj
eye_lip Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Bajer bez sensu, ale niektórych zapewne cieszy - opcja zatrzymania wskazówek. Co masz na myśli? Hermes nie jest marką specjalnie lubioną przez zegarkomaniaków, ale kilka ich modeli podoba mi się np. Cape Cod czy poniższy: HERMÈS - Carré H, koperta w piaskowanym tytanie Cytuj
+Immune+ Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 A kto dla nich robi te zegarki? Pisząc o bajerze chodzi mi o przycisk , który zatrzymuje ruch wskazówek, ale nie wstrzymuje pomiaru czasu. Po kolejnym naciśnięciu wskazówki przeskakują do miejsca, w którym powinny się były znaleźć gdyby użytkownik ich nie zatrzymał. Cytuj
eye_lip Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Spoko Franck Muller też ma taki model. Jeśli chodzi o Hermesa to oni sami produkują: La Montre Hermès SA Erlenstrasse 31A Postfach 960 CH 2501 Bienne .. w Bienne, zagłębiu zegarkowym. Cytuj
eye_lip Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Nowy limitowany GS. Jak ktoś chce więcej poczytać to zapraszam.. np. ten artykuł który spłodziłem Cytuj
dawid Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 witam nie przeglądałem całego tematu - ale mam nadzieję, że nie było. sikor moich marzeń, nie noszę zegarków, ale ten mi się marzy http://static4.firstclasswatches.co.uk/imagemagic.php?img=nabLz8%2BmZuDWpJiql6ismdjcopvlx6lmaWxoZpqVn2VuoJKfpJw%3D&w=260&h=500&page=popup Cytuj
Kyle Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 MaxBill Chronoscope to słuszna koncepcja, i nie kosztuje tyle, żeby zwykły cżłowiek nie mógł sobie na niego uzbierać Cytuj
espresso Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Nosze ten zegarek juz od 8 lat wyglada ponadczasowo....tylko pasek wymieniam!!!! I to jeszcze: za rozsadna cene. d.s. Cytuj
Simon Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Fajny, choć dla mnie bardziej sportowy niż elegancki. Tylko pasek, czyli nie oddawałeś jeszcze do "przeglądu"? Cytuj
espresso Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Byl raz na service w www.pionttec.de, a raz u zaprzyjaznionego zegarmistrza,wypadlo kolo wachadlowe...zamierzalem sie od jakiegos czasu znowu go przegladnac.Bede musial szybklo to zrobic emerytowany UHRMACHER i nie wiem czy jeszcze zyje...?? Cytuj
Brzydalllo Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 eye_lip gratuluję posiadania Bell-Matic-a jest piękny. Najnowszy model Grand Seiko wspaniały, klasyka sama w sobie. Ciekawe jak z ceną. Cytuj
Jan Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Mam 2 pytania: Zdjecie nr 1 - Jakiej firmy jest ten zegarek? Cos mi swita, ale nie moge odkopac tego logo z pamieci. Zdjecie nr 2 - Czy to jest jakas podróbka Luminor Panerai? Dziekuje z gory za pomoc. Cytuj
Gość gccg Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Nie jestem milosnikiem zegarkow ... co nie oznacza, ze nie ma takich, ktore mi sie podobaja. Rolexy uwazam za - z reguly - brzydkie. I nagle ... calkierm przypadkowo znalazlem w internecie to zdjecie. Rolex. ktory bardzo mi sie podoba!!! Czy ktos wie, co to za zegarek i ile bankow nalezy okrasc, zeby go kupic? tutaj znalazlem to zdjecie http://tokyo-bleep.tumblr.com/post/3089331293 Cytuj
Brzydalllo Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 gccg mi też się dzisiejsza stylistyka Rolexów nie podoba, wielkie sportowe busole, fu! Rolex Cellini to jedyna linia garniturowców jaką mają w ofercie, są bardzo ładne i od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie kupno właśnie jego, mam też w głowie serie Grand Seiko. Ale znając siebie i moje skąpstwo pewnie będę się przykładał do zakupu jeszcze z 10 lat. Rolex na fotografii jest starej daty o czym zresztą wiesz, piękny, niestety nie wiem ile może kosztować. Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Ostatni zakup z gmtforum Szczerze mówiąc długo się naszukałem zegarka w takiej stylistyce, czyli prostej, z ciemną kopertą, bez zbędnych bajerów i bzdetnych upiększeń Cytuj
roland Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Panowie planujęzakup zegarka, jednak mam pewien problem - nadgarstek. Ma on 15 cm obwodu. Na jaki duży zegarek mogę sobie pozwolić? Cytuj
eye_lip Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zależy tak naprawdę od tego w jaki sposób jest ukształtowana koperta - czy uszą są krótkie oraz czy schodzą w dół - musisz pomierzyć różne modele bo jest to bardzo istotne jak dany zegarek leży na nadgarstku. Odpowiadając ogólnikowo i z doświadczenia - myślę, że 37 - 40mm będzie w sam raz. Cytuj
kamil Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Pytanie do zegarkowych ekspertów: co sądzicie o tym zegarku? Na ile np. pasowałby do smokingu? I pytanie off-topicowe do wszystkich (zagadka): jaki to film? Uploaded with ImageShack.us Cytuj
eye_lip Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Szczerze mówiąc to IMO nie pasuje do niczego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi