Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Datownik z kanji wheel - nauczyłem się jużkażdego dnia tygodnia po japońsku, wersja tego zegarka dosyć rzadka i osiągająca wyższe kwoty - kupiłem jak jeszcze nikt w polsce nie kupował starych seikaczy na allegro.

Opublikowano

Bajer bez sensu, ale niektórych zapewne cieszy - opcja zatrzymania wskazówek.

Co masz na myśli?

Hermes nie jest marką specjalnie lubioną przez zegarkomaniaków, ale kilka ich modeli podoba mi się np. Cape Cod czy poniższy:

HERMÈS - Carré H, koperta w piaskowanym tytanie

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano

A kto dla nich robi te zegarki?

Pisząc o bajerze chodzi mi o przycisk , który zatrzymuje ruch wskazówek, ale nie wstrzymuje pomiaru czasu. Po kolejnym naciśnięciu wskazówki przeskakują do miejsca, w którym powinny się były znaleźć gdyby użytkownik ich nie zatrzymał.

Opublikowano

Mam 2 pytania:

Zdjecie nr 1 - Jakiej firmy jest ten zegarek? Cos mi swita, ale nie moge odkopac tego logo z pamieci.

Zdjecie nr 2 - Czy to jest jakas podróbka Luminor Panerai?

Dziekuje z gory za pomoc.

post-270-1365891980341_thumb.jpg

post-270-13658919803681_thumb.jpg

Opublikowano

Nie jestem milosnikiem zegarkow ... co nie oznacza, ze nie ma takich, ktore mi sie podobaja. Rolexy uwazam za - z reguly - brzydkie. I nagle ... calkierm przypadkowo znalazlem w internecie to zdjecie. Rolex. ktory bardzo mi sie podoba!!!

Czy ktos wie, co to za zegarek i ile bankow nalezy okrasc, zeby go kupic?

Dołączona grafika

tutaj znalazlem to zdjecie http://tokyo-bleep.tumblr.com/post/3089331293

Opublikowano

gccg mi też się dzisiejsza stylistyka Rolexów nie podoba, wielkie sportowe busole, fu! Rolex Cellini to jedyna linia garniturowców jaką mają w ofercie, są bardzo ładne i od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie kupno właśnie jego, mam też w głowie serie Grand Seiko. Ale znając siebie i moje skąpstwo pewnie będę się przykładał do zakupu jeszcze z 10 lat.

Rolex na fotografii jest starej daty o czym zresztą wiesz, piękny, niestety nie wiem ile może kosztować.

Opublikowano

Zależy tak naprawdę od tego w jaki sposób jest ukształtowana koperta - czy uszą są krótkie oraz czy schodzą w dół - musisz pomierzyć różne modele bo jest to bardzo istotne jak dany zegarek leży na nadgarstku.

Odpowiadając ogólnikowo i z doświadczenia - myślę, że 37 - 40mm będzie w sam raz.