Marcous Napisano 9 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2017 zostawiłby go np córce ale dobrze by było by mogła słuchać nagrań mp3 z telefonu - czy da się do tego wzmacniacza podłaczyć coś co czyta mp3 z komórki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 9 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2017 Mam świadomość, że ciężko jest doradzić. Mam naprawdę dylemat z tymi AM Silver. Odnośnie amplitunera to oczywiście nie kupię w pełnej cenie. W chwili obecnej mam takie mozliwości za nowy sprzęt: Cambridge 120 za 4200 PLN, Anthem 310 za 3800 PLN, Marantz 6011 za 3300 PLN i Denon X3300W za 2500 PLN. Zupełnie różny budget i inne sprzęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2017 Zależy od telefonu, ale powinno się to udać za pomocą gniazda aux in, w które ten model jest wyposażony (szukaj z tyłu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2017 @fan_dobrego_buta, bardzo dobre ceny. Brałbym CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 9 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2017 Dzękuję za porady. Ostatecznie kupiłem CA120 w atrakcyjnej cenie, oraz z Richard Sounds MA Silver 6 za 475 GBP za parę. Cena gdyż była to ostatnia para w sklepie bez jednej osłonki. @Lubo69 - dziękuję za info o RS, gdyż nie miałem pojecia o tej sieci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakistanek Napisano 9 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2017 5 godzin temu, Marcous napisał: zostawiłby go np córce ale dobrze by było by mogła słuchać nagrań mp3 z telefonu - czy da się do tego wzmacniacza podłaczyć coś co czyta mp3 z komórki ? Sprawdź czy Google Chromecast Audio nie załatwiłby sprawy. Można dzięki niemu streamować muzykę z komputera czy telefonu (Spotify) do zestawu audio, wystarczy go podpiąć pod gniazo AUX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 10 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2017 23 godziny temu, pakistanek napisał: Sprawdź czy Google Chromecast Audio nie załatwiłby sprawy. Można dzięki niemu streamować muzykę z komputera czy telefonu (Spotify) do zestawu audio, wystarczy go podpiąć pod gniazo AUX. Wydaje się to bardzo fajne rozwiązanie , dziękuję za radę . Czy są jeszcze inne metody "stremowania " muzyki do takiego wzmacniacza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 10 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2017 Dowolny streamer, np Yamaha wxc-50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 31 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2017 Po kilku dniach testowania i porównywania MA Bx5 z SIlver 6 przy wzmocnieniu Cambridge, uważam, że decyzja o zmianie głośników oraz zakupie Cambridge 120 było bardzo dobra. Są to bardzo dobrze wydane ciężko zarobione pieniądze. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 17 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2017 Nie powinienem się wypowiadać, bo się nie znam na nowym, dobrym sprzęcie, ale... właśnie skompletowałem zestaw, dokładając brakujący element... Idealny zestaw na wieczór:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 23 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2017 Znaczy się siedzisz w fotelu, czytasz książkę, oglądasz film i jednocześnie słuchasz muzyki popijając piwo? Tylko Krecik tak potrafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 23 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2017 33 minuty temu, Ekscelencja napisał: Znaczy się siedzisz w fotelu, czytasz książkę, oglądasz film i jednocześnie słuchasz muzyki popijając piwo? Tylko Krecik tak potrafił Wszystko się zgadza, tylko bez filmu:) Skończyłem To (polecam!) i wziąłem się za Surfing (polecam po 3kroć, zasłużony Pulitzer), a to wszystko siedząc w fotelu, pijąc Rewolucje, słuchając Led Zeppelin, Black Sabbath etc., zerkając od czasu do czasu na poświatę Pioneera Sx 950... Brakuje tylko Bo Derek i Pam Gier z okresu produkcji Pioneera, leniwie przeciągających się na skórze z niedźwiedzia polarnego przy kominku. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 24 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2017 cześć, czy mógłby mi ktoś polecić słuchawki bezprzewodowe do słuchania muzyki nauszne budzet ok 200-300 zł , w tej cenie pewnie nic extra nie będzie ale może jakiś sprzęt o przyzwoitym dźwięku można znaleźć. Wybór jest duży ale nie znam się za bardzo na słuchawkach a potrzebuję wybrać je na prezent . Miałyby służyć głównie do słuchania w domu ale też czasem w podróży. Co myślicie o tych https://pl.jbl.com/JBL+T450BT.html (ok 220 zł) lub te https://www.philips.pl/c-p/SHB7150FB_00/sluchawki-bezprzewodowe-bluetooth (ok 280 zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 28 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2017 W dniu 24.11.2017 o 20:34, Marcous napisał: cześć, czy mógłby mi ktoś polecić słuchawki bezprzewodowe do słuchania muzyki nauszne budzet ok 200-300 zł , w tej cenie pewnie nic extra nie będzie ale może jakiś sprzęt o przyzwoitym dźwięku można znaleźć. Wybór jest duży ale nie znam się za bardzo na słuchawkach a potrzebuję wybrać je na prezent . Miałyby służyć głównie do słuchania w domu ale też czasem w podróży. Co myślicie o tych https://pl.jbl.com/JBL+T450BT.html (ok 220 zł) lub te https://www.philips.pl/c-p/SHB7150FB_00/sluchawki-bezprzewodowe-bluetooth (ok 280 zł) udało mi sie posłuchać w sklepie te jbl i kilka innych - nie zachwycily mnie ... obawiam sie ze w tej kategorii cenowej cieżko coś znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 29 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2017 W dniu 17.11.2017 o 13:23, Wuj napisał: Nie powinienem się wypowiadać, bo się nie znam na nowym, dobrym sprzęcie, ale... właśnie skompletowałem zestaw... Piękny zestaw :). U mnie tez vintagowo - uwielbiam słuchać PR2 na Sabie, rocznik 52. Znalazłem egzemplarz w idealnym stanie i cieszę się jakby to był przynajmniej accuphase 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 14 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2017 Szanowni, potrzeba nausznych słuchawek. Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 14 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2017 15 minut temu, Vit napisał: Szanowni, potrzeba nausznych słuchawek. Co polecacie? Łatwiej będzie doradzić jeśli zdradzisz ramy budżetowe, planowane zastosowanie (mobilne czy domowe) i co to ma napędzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 14 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2017 zastosowanie mobilne. Budżet - hmm sam nie wiem jakich różnic spodziewać się w słuchawkach do 500zł do 1tys i więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 14 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2017 Z tanich, klasycznym poleceniem pod względem jakości grania będą Koss Porta pro - delikatne, ale z ładną barwą. Z droższych, mobilnych używam aktywnych Bose Quietcomfort - i faktycznie są komfortowe. Dla rozwinięcia skrzydeł potrzebują z 300 godzin grania, ale później nie mają konkurencji, szczególnie w hałaśliwym otoczeniu. W tej cenie wiele słuchawek zagra lepiej, ale sam fakt, że można słuchać 2-3 razy ciszej powoduje, że słuchasz wiele godzin odpoczywając, nawet w środku miasta, pociągu czy samolocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 14 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2017 8 minut temu, Whitesnake napisał: Z tanich, klasycznym poleceniem pod względem jakości grania będą Koss Porta pro - delikatne, ale z ładną barwą. Z droższych, mobilnych używam aktywnych Bose Quietcomfort - i faktycznie są komfortowe. Dla rozwinięcia skrzydeł potrzebują z 300 godzin grania, ale później nie mają konkurencji, szczególnie w hałaśliwym otoczeniu. W tej cenie wiele słuchawek zagra lepiej, ale sam fakt, że można słuchać 2-3 razy ciszej powoduje, że słuchasz wiele godzin odpoczywając nawet w środku miasta, pociągu czy samolocie. Mogę zapytać o którym modelu Bose mowa? Portę odrzuciłem. Zastanawiam się między Audio-Technica, AKG, Sennheiser, Beats. Załóżmy budżet do 500, 1000 i powyżej 1500zł - co polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 14 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2017 15 minut temu, Vit napisał: Mogę zapytać o którym modelu Bose mowa? Portę odrzuciłem. Zastanawiam się między Audio-Technica, AKG, Sennheiser, Beats. Załóżmy budżet do 500, 1000 i powyżej 1500zł - co polecasz? Z Bose używam QC25. Gdybym nie miał słuchawek kupiłbym Sennheiser HD630. Tym bardziej, że jeszcze rok temu kosztowały 2,2 tyś pln, a dzisiaj już rozsądniej. Poniżej 1 tyś nie polecę, bo nie znalazłem tam niczego co nie powodowałoby bolesnych doznań. Próbowałem kiedyś szukać, ale bez powodzenia. Nie lubię też grania AT i AKG a Beats nawet nie znam. Czasem taniej można kupić B&W P5 (tak jak w linku) i te mogę polecić z czystym sumieniem, bo grają świetnie, ale one leżą na uszach a nie dookoła uszu, więc trzeba przymierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 14 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2017 1 minutę temu, Whitesnake napisał: Z Bose używam QC25. Gdybym nie miał słuchawek kupiłbym Sennheiser HD630. Tym bardziej, że jeszcze rok temu kosztowały 2,2 tyś pln, a dzisiaj już rozsądniej. Poniżej 1 tyś nie polecę, bo nie znalazłem tam niczego co nie powodowałoby bolesnych doznań. Próbowałem kiedyś szukać, ale bez powodzenia. Nie lubię też grania AT i AKG a Beats nawet nie znam. Czasem taniej można kupić B&W P5 (tak jak w linku) i te mogę polecić z czystym sumieniem, bo grają świetnie, ale one leżą na uszach a nie dookoła uszu, więc trzeba przymierzyć. dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2017 +1 dla B&W, a najlepiej nowość, model PX, do kupienia po drobnych targach za około 1500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abnegat Napisano 15 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2017 Jeśli ktoś szuka tanich słuchawek dousznych na bluetooth do sportu, to mogę polecić ten model: https://www.amazon.com/Bluetooth-Headphones-VAVA-Splashproof-Cancelling/dp/B071JDP15H Nie ma problemów z łącznością, bateria trzyma kilka godzin. O cechach audio w tej klasie sprzętowej chyba nie ma co się wypowiadać - do biegania, na siłownię itp. wystarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 18 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2017 Potrzebny sprzęt do biura/pokoju powierzchnia ok. 20 metrów kw. Budżet do 1500 zł. Potrzebuję amplituner + CD. Rozważam dwie opcje: 1. Vintage z lat 70 w rodzaju Rotel, Yamaha, Pioneer + odtwarzacz CD + kolumny. Najchętniej drewniana obudowa, aluminiowy front. Coś w tym stylu mi się podoba:http://allegro.pl/jak-nowa-yamaha-cr-600-vintage-gwarancja-6-mcy-i6732211212.htmlhttp://allegro.pl/amplituner-sanyo-jcx2100-vintage-i7079578815.htmlhttp://allegro.pl/amplituner-pioneer-sx-450-perfekcyjny-vintage-i7047295834.htmlhttp://allegro.pl/retrospekcja-vintage-audio-rotel-rx-203a-sansui-i7008687578.html 2. Yamaha Pianocraft z drugiej ręki. Coś takiego:http://allegro.pl/yamaha-pianocraft-mcr-e810-najw-model-yamaha-800-i7025080450.html Jakieś porady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi