tomek Napisano 16 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2011 Jasnobrązowe angielki od p. Januszkiewicza: Wiek około 6 lat, ostatnio wymieniona cała podeszwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 16 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2011 Czarne oksfordy z nakładanymi noskami od p. Januszkiewicza: Wiek około 6 lat, wymieniany czubek podeszwy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 16 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2011 Czekoladowe golfy od p. Januszkiewicza: Buty są prawie nowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 16 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2011 Mam nadzieję, że powyższe zdjęcia butów - choć amatorskie - przekonają niektórych do tego, że warto zamawiać u polskich szewców 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 16 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2011 Zamówiłem dziś u Januszkiewicza lotniki z wiśniowobordowej skóry. Szew z tyłu przykryty paskiem, nie za duży rant, podwójne przeszycie, zwężona podeszwa na wysokości glanka (właściwie nie tyle zwężona, co zaokrąglona, co ma dać iluzję, że jest węższa w tym miejscu). Dodatkowo, zainspirowany butami, który kolega uszył sobie u Kielmana, zażyczyłem sobie wypustek (? nie wiem jak to nazwać) biegnących po obu stronach buta, równolegle do dziurek. To jest bodajże sznurek/wałek, który wpuszcza się pod skórę cholewki. Końcowy efekt wypustek ma być podobny jak na tym zdjęciu, tylko bez przeszycia na końcu wypustek: http://kielman.pl/galeria/index.php?id=132&all=141 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2011 Tomek - wszystkie buty wyglądają świetnie. Piękne wykonanie detali. Kamil - moim zdaniem to przeszycie sprawia, że zakończenie wybrzuszenia jest bardziej harmonijne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 16 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2011 Kamil - moim zdaniem to przeszycie sprawia, że zakończenie wybrzuszenia jest bardziej harmonijne Widziałem na żywo wybrzuszenie bez przeszycia i wyglądało pięknie, stopniowo wtapiało się w cholewkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falk Napisano 16 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2011 Tomek, zabrakło mi słów. Coś wspaniałego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 16 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2011 to prawda. Tomek wszystkie modele są piękne. Urzeka ich świetny wygląd pomimo upływu lat używania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 16 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2011 Idealne. Mnie szczególnie urzekły angielki. Czy akcja pod tytułem "Uczeń dla Pana Januszkiewicza" zakończyła się powodzeniem? Bo temat gdzieś mi umknął, a ciekaw jestem czy Mistrz komuś przekaże, choć część swojej wiedzy i umiejętności? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość treindl Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 niedawno zamówiłem u p. Tadeusza czarne wiedenki. Cena 1900zł, czas oczekiwania 5 tygodni. Mistrz jest uroczym człowiekiem. Nie mogę się już doczekać odbioru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 1 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2011 P. Januszkiewicz niedawno mi napomknął, że ma b. duży ruch - otrzymuje średnio jedno nowe zamówienie dziennie (jak na jego mały warsztat, to dużo). W tym kontekście 5 tygodni to jeszcze nie tak długo. To, plus nieprzyjmowanie zamówień przez p. Wielądka (z powodu nadmiaru zamówień), świadczy o sporej modzie na buty szyte w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 1 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2011 P. Januszkiewicz niedawno mi napomknął, że ma b. duży ruch - otrzymuje średnio jedno nowe zamówienie dziennie (jak na jego mały warsztat, to dużo). W tym kontekście 5 tygodni to jeszcze nie tak długo. To, plus nieprzyjmowanie zamówień przez p. Wielądka (z powodu nadmiaru zamówień), świadczy o sporej modzie na buty szyte w Warszawie. To kolejny polski fenomen. Wszyscy narzekają jak jest źle i biednie, nikt nie ma na nic pieniędzy, a buty za 1900 zł idą jak świeże bułeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 1 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2011 Niby tak, ale jak ograniczona jest podaż, porównując chociażby samo zaludnienie Warszawy z ilością działających szewców ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 1 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2011 P. Januszkiewicz niedawno mi napomknął, że ma b. duży ruch - otrzymuje średnio jedno nowe zamówienie dziennie (jak na jego mały warsztat, to dużo). W tym kontekście 5 tygodni to jeszcze nie tak długo. To, plus nieprzyjmowanie zamówień przez p. Wielądka (z powodu nadmiaru zamówień), świadczy o sporej modzie na buty szyte w Warszawie. To kolejny polski fenomen. Wszyscy narzekają jak jest źle i biednie, nikt nie ma na nic pieniędzy, a buty za 1900 zł idą jak świeże bułeczki Tyle, że w skali kraju zamówienia u kilku szewców czy krawców wyrobów za duże sumy statystycznie są bez najmniejszego znaczenia i niewiele się ma do zamożności społeczeństwa jako takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 1 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2011 w anglii mają paru szewców więcej, a Lobb bespoke wymaga min. 8 miesięcy oczekiwania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Kozlow Napisano 1 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2011 Lepiej ten paradoks widać po autach... Range Rovery, Cayenne, Bentleye... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 1 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2011 Ten paradoks dotyczy całego segmentu dóbr luksusowych. Cytat z jakiegoś wykładu o ekonomii: "Rynek artykułów luksusowych to rynek, który diametralnie różni się od wszelkich innych rynków. Z natury swojej przynależne do niego dobra przeznaczone są jedynie dla nielicznych odbiorców i tym samym nie podlegają prawom ekonomii masowej. Mówiąc inaczej nawet największy kryzys rzadko dotyka najbogatszych i tym samym, kiedy spada popyt na drogie, zbędne artykuły to zwykle są to artykuły drogie i zbędne dla klasy średniej, lecz nie dla zamożnych. Ich drogie i zbędne artykuły wbrew wszystkiemu dalej będą się bardzo dobrze sprzedawać". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 1 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2011 Sadzac po tytule i tresci artykulu w Financial Times juz niebawem pojawia sie najwieksi gracze na rynku dobr luksusowych w Polsce. http://blogs.ft.com/material-world/2011 ... ised-land/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 1 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2011 Sadzac po tytule i tresci artykulu w Financial Times juz niebawem pojawia sie najwieksi gracze na rynku dobr luksusowych w Polsce. http://blogs.ft.com/material-world/2011 ... ised-land/ Pod warunkiem, że prezes Mazgaj im pozwoli '- the average income growth of the richest 10 per cent of Polish households outpaced that of all other income levels' - to oznacza nie tyle wzrost zamożności co polaryzację społeczeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość treindl Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 odebrałem czarne wiedenki od p. Januszkiewicza Perfekcja ! Wygoda nieporównywalna z żadnymi butami, jakie kiedykolwiek miałem na nogach. Cieszę się, że nie wywaliłem tej samej sumy na Crockett & Jonesy. Następne zamówię brązowe golfy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Kocham polskie skóry. I nie jest to wcale wypowiedź ironiczna. Moim zdaniem to właśnie in plus wyróżnia większość butów od Januszkiewicza. Pozostali mistrzowie czyli tzw. grupa K.K.K. to już nie to samo jeżeli chodzi o rozpoznawalność na ulicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Piękne. Bardzo podoba mi się kopyto (kopyta) którego używa Januszkiewicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Kwintesencja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falk Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Przepiękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi