JDC Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Odwiedziłem Twojego bloga, przekraczasz wszelkie granice: "skarpety (od lewej) - (bordowe) Cropp i ( brązowe) noname z secondhandu" Nie wiem co jest złego w zakupach z secondhandu. Higiena? Skarpety były nowe. Że "noname"? A co wszystko musi być od projektantów albo z górnej półki? chyba najlepszym przykładem jest Secondhand Dandy... I te buty na drewnianej podeszwie... http://jacobsdresscode.blogspot.com/2014/01/buty-na-dzis-mango.html Cóż butów nie widziałem na żywo i nie wiem co chodzi z tą "drewnianą" podeszwą, ale kształt kopyta jest bardzo zgrabny, dlatego zwróciły moją uwagę. Cytuj
eye_lip Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Cóż butów nie widziałem na żywo i nie wiem co chodzi z tą "drewnianą" podeszwą, Nie wiesz co sam wypisujesz na swojej stronie? Cytuj
Pierogiruskie Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Panowie, nie ma sensu chyba atakować kolegi, moim zdaniem fajnie, że stara się różnych rzeczy dowiedzieć na tym forum. Ale faktem jest, że z blogiem chyba się pośpieszyłeś. Musisz sobie zdawać sprawę, że tego typu blogi są często odbierane jako wykładnia przez ludzi, którzy dopiero się uczą stylu w doborze garderoby. Skoro sam nie jesteś pewien tego co proponujesz, zachowałbym dużą ostrożność o tym pisząc, bo zamiast pomagać ludziom, możesz im szkodzić... 2 Cytuj
Beere Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Cóż butów nie widziałem na żywo i nie wiem co chodzi z tą "drewnianą" podeszwą, ale kształt kopyta jest bardzo zgrabny, dlatego zwróciły moją uwagę Koledze chodziło o to, że podeszwy nie są zrobione z drewna, jak napisałeś na blogu, a z kruponu podeszwowego, gumy, czasem skóry i pewnie czegoś jeszcze (o czym pewnie inni koledzy potrafią powiedzieć więcej). Warto sprawdzić przed postem, mniej osób się przyczepi/zostanie wprowadzone w błąd. Pozdrawiam Cytuj
JDC Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Koledze chodziło o to, że podeszwy nie są zrobione z drewna, jak napisałeś na blogu, a z kruponu podeszwowego, gumy, czasem skóry i pewnie czegoś jeszcze (o czym pewnie inni koledzy potrafią powiedzieć więcej). Warto sprawdzić przed postem, mniej osób się przyczepi/zostanie wprowadzone w błąd. Pozdrawiam Dzięki za sprostowanie. Faktycznie może z tym drewnem to przesada, aczkolwiek taka informacja widniała na stronie producenta, co dla mnie też było podejrzane i dziwne. Teraz już to zmienili. Na przyszłość, jak już pisałem, postaram się dokładnie wszystko posprawdzać. Przepraszam, że wywołałem falę hejtów i zawiązała się niemiła dyskusja. A teraz żeby nie było offtopowania, wrzucam co miałem dziś na nogach. Cytuj
Jarek Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgadza się. Ładne, ten model można jeszcze dostać? Cytuj
Orphan Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Ładne, ten model można jeszcze dostać? Na pierwszy rzut oka ładne - niestety jakość poniżej jakiejkolwiek krytyki. Nie polecam nikomu. Cytuj
Luca Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgadza się.Nie zgadlbym a jaka jest jakość skóry jak na takie buty?Edit: odp wyżej Cytuj
kubus004 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Nie ma tragedii, buty mocno budżetowe, wymagają dbania i pielęgnacji bo kolor dosyć szybko schodzi. No, ale na woły robocze, w małym budżecie, tragedii nie ma. Przy anatomii mojej stopy są wygodne, z trwałością również nie jest źle, więc nie ma czego hejtować. Na pewno nie aspirują nawet do półki średniej, ale nie ma tragedii jak za tą cenę Cytuj
JDC Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Ogólne wrażenia są ok. Skóra twarda i na początku ociera jak diabli. Ale kupiłem je w przecenie 40% więc chyba nie najgorzej. A jest to model z jesieni, więc zostały tylko pojedyncze modele w wybranych salonach. Cytuj
Pan Matty Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 W jaki sposób zawiązałeś te buty tak a nie inaczej? Proszę o grafikę, jeśli to możliwe, bo nie wiem, czy ja uzyskując taki sam efekt nie kręcę czegoś w tym wiązaniu. Cytuj
wally Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 http://www.fieggen.com/shoelace/straightbarlacing.htm Z drobną modyfikacją pomiędzy rzędem 3 i 4 Edit: albo http://www.fieggen.com/shoelace/sawtoothlacing.htm , nie widzę dokładnie. Cytuj
Jarek Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 U mnie na nogach coś takiego dziś:Nord wiosenno-jesienny Cytuj
Awopiotr Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 nie W jaki sposób zawiązałeś te buty tak a nie inaczej? Proszę o grafikę, jeśli to możliwe, bo nie wiem, czy ja uzyskując taki sam efekt nie kręcę czegoś w tym wiązaniu. W najprostszy sposób wg mnie czyli opisany na stronie Iana jako Shoe Shop: http://www.fieggen.com/shoelace/shoeshoplacing.htm Cytuj
MonsieurMouchoir Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Alden Cordovan 4 Cytuj
narcissism Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Jakość będzie musieli mi wybaczyć. Wszystko inne - PROSZĘ! Wybaczcie mi. Moje pierwsze zdjęcia i moje pierwsze "takie" buty. Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Jest post więc postanowiłem odbyć "pokutę" - zamówiłem Gordony z Zalando. Niestety są dobre, nie gniotą, nie cisną, nie zalewają się krwią, mają te same wymiary (sprawdziłem suwmiarką). Cały plan pokutowania psu na budę. Odsyłać i czekać na kolejną parę? 3 Cytuj
Tadam Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Sorry za offtop,Nowaluc jakie spodnie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi