john220 Napisano 16 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2021 @pablocito A czy będzie miało znaczenie to, że Elton to były penny loafersy, a teraz mam na oku wysokie balmorale? W sensie czy może być tak, że producent zmienia proporcje w kopytach ze względu na to, iż dany model nie jest sznurowany? Jak nie, to niedługo pojawią się na ryneczku czarne balmorale od Meermina, bo cena była stosunkowo okazyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoJoe Napisano 16 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2021 W moim przypadku jest mała różnica pomiędzy półbutami a chukka na kopycie Elton w tym samym rozmiarze. Chukka odczuwalnie luźniejsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 17 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2021 @pablocito A czy będzie miało znaczenie to, że Elton to były penny loafersy, a teraz mam na oku wysokie balmorale? W sensie czy może być tak, że producent zmienia proporcje w kopytach ze względu na to, iż dany model nie jest sznurowany? Jak nie, to niedługo pojawią się na ryneczku czarne balmorale od Meermina, bo cena była stosunkowo okazyjna. Trudno mi powiedzieć. Nie mam loaferów Meermina, ale buty sznurowane zawsze zostawiają jakieś pole manewru w przeciwieństwie do wzuwanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 Dobre info dla szerokostopych 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JP12 Napisano 12 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2021 Witam Panowie. Planuję kupić następujące oxfordy: https://eu.meermin.com/collections/mens-oxfords/products/101509-copper-antique-calf-e Absolutnie nie mam doświadczenia z rozmiarami. Jedyne buty skórzane jakie mam to oxfordy z Ryłko (rozmiar EU 41). Moja długość stopy wynosi 27,3 cm. Wg rozmiarówki Ryłko ta długość stopy wskazuje na rozmiar większe, czyli 42, które odpowiadają rozmiarowi 9 UK. Z drugiej strony, na witrynie Meermina widnieje rozmiarówka pokazująca, że 9 UK to 43 EU. I komu tu teraz wierzyć? Co byście doradzili Panowie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 12 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2021 @JP12ja przy kilka mm dłuższych stopach (27,5-27,7 ) noszę UK9 w Meerminach na kopycie Hiro . To jest dosyć wąskie kopyto , mało miejsca na szerokość w przedniej części buta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JP12 Napisano 12 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2021 3 minuty temu, Szydlowsky napisał: @JP12ja przy kilka mm dłuższych stopach (27,5-27,7 ) noszę UK9 w Meerminach na kopycie Hiro . To jest dosyć wąskie kopyto , mało miejsca na szerokość w przedniej części buta . Jak z długością? Przy 9 UK masz zapas z przodu/z tyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 12 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2021 W środku jest +- 288 mm długości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 12 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2021 Normalnie 42 odpowiada nie UK9, tylko UK8 i tak jest u Meermina. UK 9 to 43. Nie wiem jak jest w Rylko. Długość Twojej stopy wskazuje, że moim zdaniem powinieneś wziąć 8UK lub 8,5 w zależności, czy masz szeroką, czy wąską stopę i od podbicia, generalnie Meerminy na kopycie Hiro wypadają trochę ciaśniej niż sieciówkowe odpowiedniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JP12 Napisano 12 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2021 Teraz, pablocito napisał: Normalnie 42 odpowiada nie UK9, tylko UK8 i tak jest u Meermina. UK 9 to 43. Nie wiem jak jest w Rylko. Długość Twojej stopy wskazuje, że moim zdaniem powinieneś wziąć 8UK lub 8,5 w zależności, czy masz szeroką, czy wąską stopę i od podbicia, generalnie Meerminy na kopycie Hiro wypadają trochę ciaśniej niż sieciówkowe odpowiedniki. Rozumiem. W swoim FAQ wspomnieli, że w przypadku niezdecydowania między dwoma rozmiarami, należy wybrać ten nieco większy. W tej sytuacji 8.5 UK wydawałby się najlepszym rozwiązaniem. A tak z innej beczki - jakie macie doświadczenie z czasem oczekiwania na dostawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 12 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2021 W czasach przedpandemicznych jak zamawiałem w poniedziałek to w piątek miałem buty. Teraz nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 19 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2021 Może ktoś będzie zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 6 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2021 Czy warto Waszym zdaniem kupić te buty (w regularnej cenie)? https://eu.meermin.com/products/114414-copper-alicante-suede-e?variant=34610460360749# Mam kilka par Meermin, głównie na kopycie Hiro, w rozmiarze 7,5. Po pewnym czasie buty nabrały dopasowania i stały się wygodne, ale rozchodzenia niemal w każdym przypadku było dość bolesnym doświadczeniem. Tutaj producent zachwala elastyczność i miękkość butów, co akurat nigdy mi sie z tą marką nie kojarzyło. Miał ktoś doświadczenie z takimi butami? Czy rzeczywiście jest tak lekko i przyjemnie mimo szycia goodyerem? Zastanawiam się również nad rozmiarem - czy warto zejść połówkę niżej względem sznurowanych na hiro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 6 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2021 Nie wiem jakie buty (z czego wykonane) już masz od nich, ale zamsz jest generalnie łatwiejszy do rozchodzenia od skóry licowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 7 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2021 18 godzin temu, Karol G. napisał: Czy warto Waszym zdaniem kupić te buty (w regularnej cenie)? https://eu.meermin.com/products/114414-copper-alicante-suede-e?variant=34610460360749# Mam kilka par Meermin, głównie na kopycie Hiro, w rozmiarze 7,5. Po pewnym czasie buty nabrały dopasowania i stały się wygodne, ale rozchodzenia niemal w każdym przypadku było dość bolesnym doświadczeniem. Tutaj producent zachwala elastyczność i miękkość butów, co akurat nigdy mi sie z tą marką nie kojarzyło. Miał ktoś doświadczenie z takimi butami? Czy rzeczywiście jest tak lekko i przyjemnie mimo szycia goodyerem? Zastanawiam się również nad rozmiarem - czy warto zejść połówkę niżej względem sznurowanych na hiro? Miałem unlined loafersy od Meermina i są o wiele wygodniejsze od zwykłych butów na tym samym kopycie (mówię o Hiro). Tam nie ma rozchadzania, tylko proces dopasowywania do stopy. Jeśli chodzi o rozmiar, to sam Meermin chyba zaleca zejście o pół rozmiaru względem Hiro, więc tego bym się trzymał. Ja miałem hiro unlined w tym samym rozmiarze co inne modele i, no cóż, pięta wylatywała. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 20 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2021 Meermin odpala dzisiaj wyprzedaż niepełnowartościowych egzemplarzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 20 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2021 Ta sama historia co ostatnio: bez zdjęć bez prawa zwrotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 20 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2021 Zatem nie warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 20 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2021 2 godziny temu, Cineos napisał: Zatem nie warto? A to już raczej każdy sobie powinien odpowiedzieć na jakie ryzyko go stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motpaw Napisano 31 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2021 Cześć, za miesiąc mam ślub i chcę kupić porządniejsze buty wybór padł na meermin, do tej pory miałem jakieś buty z ccc, więc nie mam doświadczenia. Poproszę o poradę odnośnie rozmiaru i modelu, wymiary stopy: Prawa długość 28,3cm, szerokość 10,2cm; Lewa długość 28,5cm, szerokość 10,6cm. Z tabelki wybrałem model Black Oxford Hiro w rozmiarze UK 10, będzie ok? Edit: Mam dość wysokie podbicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 31 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2021 Moim zdaniem tak. Niżej nie schodź, bo będą ciasne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 31 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2021 4 godziny temu, motpaw napisał: Edit: Mam dość wysokie podbicie. No i to może być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motpaw Napisano 31 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2021 9 minut temu, pi_senny napisał: No i to może być problem. Właśnie wiem 😕 powinienem się zmieścić w model Hiro czy jakiś inny model Meermin ma więcej miejsca na podbicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 31 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2021 Nie mam doświadczenia z innymi kopytami, lecz przy hiro istnieje duże ryzyko, że rozwarcie będzie wizualnie nieakceptowalne, a ucisk w podbiciu nie do zniesienia. Rozważyłbym Crownhill lub Patine. Pierwszą markę masz dostępna w Poszetce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motpaw Napisano 31 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2021 3 minuty temu, pi_senny napisał: Nie mam doświadczenia z innymi kopytami, lecz przy hiro istnieje duże ryzyko, że rozwarcie będzie wizualnie nieakceptowalne, a ucisk w podbiciu nie do zniesienia. Rozważyłbym Crownhill lub Patine. Pierwszą markę masz dostępna w Poszetce. Przejrzałem buty Crownhill w Poszetce i ten model Oxford (New York) wydaje mi się jakiś taki za bardzo zaokrąglony, jak dla dziadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi