TheMakowski Napisano 10 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2019 dubel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMakowski Napisano 10 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2019 3 godziny temu, pablocito napisał: Czy mógłbym z ciekawości zapytać o wymiary Twojej stopy? 8,5 to generalnie mój rozmiar, a nie mam żadnych Meerminow i znajomość Twoich wymiarów na pewno zmniejszyłaby ryzyko błędu. Z góry dzięki. 27,2-4 mm długość i 10,4-6 mm szerokość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 10 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2019 27,2-4 mm długość i 10,4-6 mm szerokośćDziękuję, jesteś krótszy ok 0,5 cm, ale szerszy o ok 0,8 cm. Czyli dla mnie 8,5 w Hiro to max. Może nawet 8:). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 10 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2019 2 godziny temu, pablocito napisał: 3 godziny temu, TheMakowski napisał: 27,2-4 mm długość i 10,4-6 mm szerokość Dziękuję, jesteś krótszy ok 0,5 cm, Nie liczy się długość różdżki, tylko moc czarodzieja. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 11 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2019 Nie liczy się długość różdżki, tylko moc czarodzieja.Wszelkie dane, jakie posiadam potwierdzają jednak, że szerokość różdżki ma znaczenie. Mocy czarodzieja bym nie przeceniał. Miałaby większe znaczenie w wypadku merlina, nie Meermina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budrys Napisano 2 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2019 Panowie, czy Meermin ma jakieś szersze kopyta? Nasluchalem się trochę o problemach z dopasowaniem tych butów u osób z szerszą stopą. Moja stopa ma ok 26cm długości i 9.5cm szerokości. W Berwickach noszę 6.5, Yanko 6.5 w kopycie 960 i 7 w 915, ale to drugie raczej nie jest kopytem dla mnie. W shoepassion rozmiar 7 mam sporo luzu. Meerminy bardzo mi się podobają i zastanawiam się, czy jest jakaś nadzieja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 2 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2019 jest nadzieja zdecydowanie Rui 7UK powinno pasować idealnie A także Hiro G fitting 7UK. hiro / olfe / new rey bym odpuścił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 2 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2019 4 godziny temu, Budrys napisał: Panowie, czy Meermin ma jakieś szersze kopyta? Nasluchalem się trochę o problemach z dopasowaniem tych butów u osób z szerszą stopą. Moja stopa ma ok 26cm długości i 9.5cm szerokości. W Berwickach noszę 6.5, Yanko 6.5 w kopycie 960 i 7 w 915, ale to drugie raczej nie jest kopytem dla mnie. W shoepassion rozmiar 7 mam sporo luzu. Meerminy bardzo mi się podobają i zastanawiam się, czy jest jakaś nadzieja. Generalnie Meermin robi wąskie buty, mierzyłem kilka par w sklepie firmowym Meermina i musiałbym brać dwa rozmiary dłuższe żeby pasowały na szerokość .,Tylko ja mam rzeczywiscie szerokie stopy US "11 EE" 28 cm długość i 11.5 cm szerokie, a Twoje stopy nie są wcale szerokie tylko idealnie w średniej szerokości Medium US "D" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profumo Napisano 3 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2019 17 godzin temu, Budrys napisał: Panowie, czy Meermin ma jakieś szersze kopyta? Nasluchalem się trochę o problemach z dopasowaniem tych butów u osób z szerszą stopą. Moja stopa ma ok 26cm długości i 9.5cm szerokości. W Berwickach noszę 6.5, Yanko 6.5 w kopycie 960 i 7 w 915, ale to drugie raczej nie jest kopytem dla mnie. W shoepassion rozmiar 7 mam sporo luzu. Meerminy bardzo mi się podobają i zastanawiam się, czy jest jakaś nadzieja. Jak się wbijasz a Yanko to znaczy ze twoja stopa wcale nie jest bardzo szeroka. Ja mam szeroką bardzo i 7.0 yanko wszystkie kopyta za wąskie. Shoepassion 7.0 są całkiem całkiem, na mnie , więc prawdopodobnie masz sporo luzuw swoich 7.0 bo ppwinienes 6.5 nosić . Mam kilka par meermin , tu muszę kupować 7.5 . .I tak: Rui są idealne, hiro lekko za wąskie ale dają się rozbić , niewiele potrzeba. Hiro G są nawet nieco za szerokie . Myślę ze na ciebie 7.0 meermin będą pasowały . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 12 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2019 W dniu 2.03.2019 o 19:13, mayor napisał: Generalnie Meermin robi wąskie buty, mierzyłem kilka par w sklepie firmowym Meermina i musiałbym brać dwa rozmiary dłuższe żeby pasowały na szerokość .,Tylko ja mam rzeczywiscie szerokie stopy US "11 EE" 28 cm długość i 11.5 cm szerokie, a Twoje stopy nie są wcale szerokie tylko idealnie w średniej szerokości Medium US "D" I jaki rozmiar Ci pasował? Mam stopę dł. 28cm/szer. 11cm i zgaduję, że w takim razie https://www.meermin.es/en/10150914170000he-17-101509-brown-suede-e-marron.html# nie są dla mnie Kopyto E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 12 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2019 4 godziny temu, papiez_ napisał: I jaki rozmiar Ci pasował? Mam stopę dł. 28cm/szer. 11cm i zgaduję, że w takim razie https://www.meermin.es/en/10150914170000he-17-101509-brown-suede-e-marron.html# nie są dla mnie Kopyto E. Prawdę mówiąc to żaden rozmiar mi nie pasował.,Tylko ja nigdy nie kupuje butów na rozchodzenie/rozbicie,.Według mojego doświadczenia buty albo pasują od razu w sklepie, albo nie pasują i nigdy nie będą pasować., 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 12 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2019 4 godziny temu, mayor napisał: Prawdę mówiąc to żaden rozmiar mi nie pasował.,Tylko ja nigdy nie kupuje butów na rozchodzenie/rozbicie,.Według mojego doświadczenia buty albo pasują od razu w sklepie, albo nie pasują i nigdy nie będą pasować., Coś w tym jest, jednak zauważyłem, że czasami działa to tak: pasują i potem przestają pasować; w ten sposób można rozpoznać obuwie niskiej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artski Napisano 14 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2019 Panowie jak to jest z tymi meerminami. Chciałbym zamówić https://www.meermin.es/en/10150911130000me-13-101509-copper-antique-calf-e-cobre.html czyli kopyto hiro E . Normalnie noszę loake F 42 czy crownhill leeds 42 a jak tutaj z rozmiarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 14 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2019 Loake na jakim kopycie masz to F 42? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artski Napisano 15 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2019 Kopyto 024 . Mam chestery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Achoom Napisano 17 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2019 Czołem Panowie! Czy jesteście w stanie mi pomóc/podpowiedzieć w kwestii doboru rozmiaru w Meermin. Niestety nie można liczyć na podpowiedź ze strony konsultantów firmy, raz napisali że mój rozmiar to UK9 tydzień później zadając pytanie na nowo napisali 10,5UK ponadto nie chodzi size chart na stronie. Do rzeczy, zamierzam nabyć loafersy Last: RON / UK Fitting: E / Sole: Leather mój rozmiar to 28,5cm 28,7 cm i 11cm szerokości. W Berwikach noszę UK9, ale czy też tutaj mam w taki sam sposób podchodzić do tematu, może ktoś z Was ma podbną stopę lub zbliżoną i mi pomoże w dobraniu rozmiaru? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMakowski Napisano 17 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2019 31 minut temu, Achoom napisał: Czołem Panowie! Czy jesteście w stanie mi pomóc/podpowiedzieć w kwestii doboru rozmiaru w Meermin. Niestety nie można liczyć na podpowiedź ze strony konsultantów firmy, raz napisali że mój rozmiar to UK9 tydzień później zadając pytanie na nowo napisali 10,5UK ponadto nie chodzi size chart na stronie. Do rzeczy, zamierzam nabyć loafersy Last: RON / UK Fitting: E / Sole: Leather mój rozmiar to 28,5cm 28,7 cm i 11cm szerokości. W Berwikach noszę UK9, ale czy też tutaj mam w taki sam sposób podchodzić do tematu, może ktoś z Was ma podbną stopę lub zbliżoną i mi pomoże w dobraniu rozmiaru? Pozdrawiam, Hej, Mam 3 pary Berwicków - monki, oxfordy na kopycie 156 i chukka, wszystkie w 7,5 UK. Loafersy od Meermina mam w rozmiarze 8,5 UK. Tobie proponuje 10 UK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 17 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2019 3 godziny temu, Achoom napisał: Czołem Panowie! Czy jesteście w stanie mi pomóc/podpowiedzieć w kwestii doboru rozmiaru w Meermin. Niestety nie można liczyć na podpowiedź ze strony konsultantów firmy, raz napisali że mój rozmiar to UK9 tydzień później zadając pytanie na nowo napisali 10,5UK ponadto nie chodzi size chart na stronie. Do rzeczy, zamierzam nabyć loafersy Last: RON / UK Fitting: E / Sole: Leather mój rozmiar to 28,5cm 28,7 cm i 11cm szerokości. W Berwikach noszę UK9, ale czy też tutaj mam w taki sam sposób podchodzić do tematu, może ktoś z Was ma podbną stopę lub zbliżoną i mi pomoże w dobraniu rozmiaru? Pozdrawiam, Wg. Mnie w Merminach będzie Ci za ciasno. Mamy identyczne pomiary stóp i miałem te loafersy w Uk 10. Zmuszony byłem sprzedać ze względu na tegość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Achoom Napisano 18 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2019 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Achoom Napisano 18 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2019 16 godzin temu, Bartek 00 napisał: Wg. Mnie w Merminach będzie Ci za ciasno. Mamy identyczne pomiary stóp i miałem te loafersy w Uk 10. Zmuszony byłem sprzedać ze względu na tegość. Dzięki Panowie za podpowiedzi, Myślisz, że w 10,5 byłby bardziej odpowiedni, czy zupełnie to nie wpłynie na ich szerokość i byś będąc na moim miejscu totalnie odpuścił Meerminy? I czy te 10,5 z kolei nie będą za długie? Będzie wdzięczny za dalszą pomoc, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 18 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2019 Wg mnie 10,5 będą za długie i będzie uciekać pięta. Niestety z loafersami nie jest tak prosto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Achoom Napisano 18 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2019 48 minut temu, Bartek 00 napisał: Wg mnie 10,5 będą za długie i będzie uciekać pięta. Niestety z loafersami nie jest tak prosto. Ok spróbuje z UK10, a napisz mi proszę czy poroblem jest ze zwrotem w sensie jest na własny koszt, w związku z tym postanowiłeś je dalej puścić na własna rękę w kraju? Ogólnie cała pomoc ze strony Meermina jest tragiczna, w dalszym ciągu twierdzą ze skoro w Berwickach nosze 9tke to u nich tez 9tka pomimo ze brakuje jej 1,5 cm he he i o zwrocie info wyciągnąć tez jest ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 18 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2019 51 minut temu, Achoom napisał: i o zwrocie info wyciągnąć tez jest ciężko Wcale nie jest trudno, wystarczy zajrzeć na stronę producenta: https://www.meermin.es/en/help-returns Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majks Napisano 24 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2019 Cześć! Chodzi mi po głowie zakup takich oto Meerminów:https://www.meermin.es/en/10134111520000sg-52-101341-expresso-antique-calf-g-expresso.html Zastanawiam się tylko nad rozmiarem - w Yanko, model Boots 653Y 960 G, noszę rozmiar 9.5 UK. Czy mogę brać taki sam rozmiar Meerminów, do których link zamieściłem powyżej? Z góry dziękuję za pomoc! PS Czy shipping do Polski nadal jest za darmo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wimon Napisano 24 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2019 Właśnie dostałem maila od Meermina, że organizują pierwszy Trunk Show w Warszawie, 10-11 maja. Super sprawa. A i kolega @Majks może skorzysta - o darmowym shippingu do Polski nic nie słyszałem, zawsze było chyba 20 euro. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi