Jan M. Krawczyk Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 @Pan Matty Wydaje mi się, że to 0,3 cm jest absolutnym minimum. Wygodniej czuje się druga stopa, choć nie mogę powiedzieć, że cisną. W przypadku sznurowanych, kupiłbym chyba jednak rozmiar 9. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 Szukałem jakiegoś opisu tu na forum i ostatecznie obrysowałem (prowadząc prostopadle) obie stopy na kartkach, a następnie zmierzyłem linijką. Brałem wartości dla skrajnych punktów. Dla pewności powtórzyłem to jeszcze trzy razy w różnych porach dnia. Nie wiem czy to był dobry sposób, ale u mnie się sprawdził. Czy jakoś inaczej powinienem to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 Te wkładki są chyba trochę dłuższe. Założyłem je teraz i miejsca z pewnością jest więcej niż 2 mm. Może Meermin wziął już na to poprawkę pisząc instrukcje dla kupujących? Ja z ich rad nie korzystałem, ale w sumie czytając ten wątek najwyżej wybrałbym rozmiar 9. Na razie jest dobrze. Gdybym stwierdził, że jednak to był błąd, obiecuję edycję postów. Ale to pewnie najwcześniej za kilka tygodni, żeby było zrobione rzetelnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 1 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2014 ... Tylko te terminy... https://www.meermin.es/grupoMTO.php?idGrupo=55# 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 12 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2014 Ciekawostka. Phishingowy mail (nie moje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okakura Napisano 13 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2014 Dzisiaj odebrane, model 101504 - light brown antique calf, grupowe MTO. Moje zdjęcie u dołu, z lampą niestety. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 17 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2014 Czy ktoś może ma model czarnych oxfordów Meermin (101198 - BLACK CALF) Jeśli tak, to czy w nich podobnie jak w monkach na hiro, tył wydaje się trochę zbyt nisko i lepiej wybrać dopasowane niż z delikatnym luzem? Czy może z racji tego, że są sznurowane, nie ma to w ogóle znaczenia? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 17 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2014 To pokazuje jak trudno bazować na subiektywnych opiniach z internetu. Mam zarówno oksfordy jak i monki na Hiro i ani w jednych, ani drugich nie zauwazylem opisywanego problemu z tyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2014 To błąd w koncepcji, która została oparta o przeświadczenie posiadania idealnego modelu stopy i niedoskonałości w wykonaniu produktów RTW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 17 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2014 Akurat ta koncepcja jest w pewnej części uzasadniona. Buty bespoke sa zawsze wygodne i dopasowane, buty RTW tylko jak trafisz we właściwe kopyto - co ogólnie nie jest łatwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2014 Buty bespoke nie zawsze są wygodne i dopasowane, co potwierdzają opnie kolegów, którzy takowe sprawiali. Natomiast w RTW możesz szukać do skutku. Masz wybór na tyle duży, aby nie szukać winy w kroju obuwia, zamiast w swoim niewłaściwym wyborze. Bez sensu zaklinać rzeczywistość, a tym bardziej szkoda stóp. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 18 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2014 Trochę mi to pachnie prowokacją. Niewygodne buty na zamowienie? Nigdy nie odebralbym tak zrealizowanego zlecenia. Przymykanie oka na niedoróbki rzemieślników to jak bezstresowe wychowywanie dzieci. W dłuższej perspektywie, fatalne w skutkach dla obu stron . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Napisano 18 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2014 Też mnie to dziwi. Jeszcze rozumiem, że jest trudno zareklamować, że chciało się but tak zrobiony, a wyszedł inaczej (bo szewc upierałby się że tak to usłyszał, zatem tak też i klient chciał). Natomiast niewygodny but oznacza źle zmierzoną stopę, czyli ewidentną fuszerkę, którą da się obiektywnie stwierdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 18 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2014 A tak z ciekawości, to w którym momencie uznajemy, że buty są "wygodne"? Przy pierwszym założeniu? Po pierwszej godzinie? Pytam, bo jak założyłem jedne buty RTW i przeszedłem się w nich z pracy do domu (trochę ponad pół godziny piechotą na mieście), to nic w ogóle na nogach nie czułem, było idealne. Dwa dni później tak mi obgryzły piętę, że musiałem je odstawić na tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 18 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2014 Panowie krótkie pytanie - mam wąską smukłą stopę, tęgość E w Herringu, Alfredach, Loake Czy kopyto Rui będzie na mnie za szerokie? Na razie nie posiadam żadnych meerminów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okakura Napisano 18 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2014 Panowie krótkie pytanie - mam wąską smukłą stopę, tęgość E w Herringu, Alfredach, Loake Czy kopyto Rui będzie na mnie za szerokie? Na razie nie posiadam żadnych meerminów. Pozdrawiam Obawiam się, że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek1979 Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Ciekawostka. Phishingowy mail (nie moje). Dobra rada - sprawdzajcie proszeo adresy bo tutaj ewidentnie brakuje "i" i mozna sie niezle naciac podajac dane karty kredytowej obcej osobie:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek1979 Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Czy ktoś może ma model czarnych oxfordów Meermin (101198 - BLACK CALF) Jeśli tak, to czy w nich podobnie jak w monkach na hiro, tył wydaje się trochę zbyt nisko i lepiej wybrać dopasowane niż z delikatnym luzem? Czy może z racji tego, że są sznurowane, nie ma to w ogóle znaczenia? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam Mam ten model i podobnie jak przedmowcy nie odczuwam, zeby tyl byl za nisko. Ale jest to moje jedyne porzadne obuwie, wiec byc moze nie jestem swiadomy, ze cos jest z nimi nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Dzięki. Zamówiłem większe i dam znać jak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 21 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2014 Koński zadek u Meermina… https://www.meermin.es/listaGruposMTO.php 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 21 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2014 Ech no i po kilku zamówieniach wysyłanych 2-3 dni po złożeniu zamówienia i mnie dopadły opisywane przez innych forumowiczów opóźnienia. Złożyłem zamówienie 29 października i póki co wciąż butów nie ma. Jedynym plusem sytuacji jest to, że dopóki będą mieli ich na stanie - nie pobierają pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 22 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2014 Jakieś 30 dni to buł standart. Teraz to może być dłużej jak tyle osób ze styleforum tam kupuje. Jak pamiętam kilka miesięcy temu, temat liczył 600 stron... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 22 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2014 Bażant, nie minęło kilka godzin i wykupione. Chociaż imo jeszcze lepsze barmorale wiśniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascone Napisano 22 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2014 No właśnie, mnie też zastanawiała ta cena. Cordovan za ok 1 500 zł? - o czy to może świadczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 22 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2014 Musieli by się wypowiedzieć znawcy skór, w mailu reklamowym od Meermin było podane ze to cordovan z Japonii, może surowiec tańszy niż ten z Horween? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi