Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale zaproponowali Ci darmową przesyłkę jako dodatek do zwrotu tych, czy te sobie zostaw, a następne zakupy z przesyłką za free?
Jeżeli 2ga opcja, to ja bym nie odpuszczał.

Opublikowano

Ale zaproponowali Ci darmową przesyłkę jako dodatek do zwrotu tych, czy te sobie zostaw, a następne zakupy z przesyłką za free?

Jeżeli 2ga opcja, to ja bym nie odpuszczał.

Niestety opcja 2ga. Próbowałem dostać zniżkę na kolejne zamówienie + częściowy zwrot za wybrakowany towar, ale nie wyszło. Najprawdopodobniej skończy się na wymianie.

Opublikowano

Niestety opcja 2ga. Próbowałem dostać zniżkę na kolejne zamówienie + częściowy zwrot za wybrakowany towar, ale nie wyszło. Najprawdopodobniej skończy się na wymianie.

Przepraszam za prywatne pytanie, ale czy to twoja pierwsza para porządnych butów?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

W ofercie meermina pojawiły się botki MTO w kolorze burgund. Podobają mi się i chciałbym je zakupić, lecz nie wiem czy wstrzelę się w rozmiar, a zwrotów nie ma. Stąd moja prośba do kolegów o pomoc w doborze rozmiaru. Moje rozmiary to: długość 26,5cm, szerokość 10cm, obwód 26cm, raczej wysokie podbicie. Czy kopyto hiro jest dla mnie czy raczej na węższą stopę? Z góry dziękuję za pomoc

Link https://www.meermin.es/grupoMTO.php?idGrupo=98

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Ja mam stopę o szerokości 10cm ale przy długości 298mm i dla mnie Hiro początkowo było dość męczące, ale po paru dniach but się wyrobił i powstał mały, optymalny luz. Natomiast przy wysokim podbiciu będzie dodatkowo problem z przyszwą - jeśli jesteś perfekcjonistą. Mam niskie podbicie i przyszwa schodzi się na styk (nie nachodzi na siebie, ani nie rozchodzi się nawet milimetra)

lasts.png

Opublikowano

Witam

W ofercie meermina pojawiły się botki MTO w kolorze burgund. Podobają mi się i chciałbym je zakupić, lecz nie wiem czy wstrzelę się w rozmiar, a zwrotów nie ma. Stąd moja prośba do kolegów o pomoc w doborze rozmiaru. Moje rozmiary to: długość 26,5cm, szerokość 10cm, obwód 26cm, raczej wysokie podbicie. Czy kopyto hiro jest dla mnie czy raczej na węższą stopę? Z góry dziękuję za pomoc

Link https://www.meermin.es/grupoMTO.php?idGrupo=98

Rzuć okiem na tabelę rozmiarów dla Hiro. Moja stopa ma wymiar dokładnie zgodny z tabelą dla 10F, a buty odbieram jako mocno dopasowane. Jeśli wykraczasz poza podaną szerokość dla swojego numeru, nie kupuj ich. Będzie bolało.

post-3633-0-93806800-1422263481_thumb.jp

Opublikowano

No to se pochodziłem w meerminach MTO... Dziękuję bardzo za pomoc. Czy z takimi stopami jestem w stanie kupić coś ładnego?

Przy takich rozmiarach proponuje coś z otwartą przyszwą. Loake w tęgości G ma dość obszerne kopyta.

Opublikowano

Czyli uważasz, że nie wbiję się nawet w F?

Moim zdaniem, nie masz najmniejszych szans na F. Ja przynajmniej nie znam firmy, która aż tak pogubiłaby się z numeracją :).

Co gorsza, jeśli lubisz schodzące się przyszwy w oksfordach, to też pozostanie Ci żyć w niedosycie. 

Opublikowano

Zabierasz mi marzeniaa tak na poważnie to widziałem oxfordy g w "klasyczne buty" i ktoś mówił o crownhillach, są także lotniki w yanko. Zostaje szukanie okazji

Mam problem jedynie z wysokim podbiciem, więc nie znam szczegółowo oferty butów w G, ale o Yankach możesz też zapomnieć. Ich G nie odbiega wymiarami od F Loake. O szczegóły pytaj bezpośrednio kolegę Saphir.pl, sugeruje jednak, żebyś zawsze sprawdzał tabelę rozmiarów. Oznaczenia literkowe mogą być mylące. Buty F u Loake, C&J i Yanko to kompletnie inne kopyta i wymiary. 

Opublikowano

Dziś po małej sesji zdjęciowej kilku par Cheaney, połączonej z przymierzaniem dla porównania, wyciągnąłem z pudełka Meermin BalmoralHiro jest jednym z najlepiej leżących kopyt na moich stopach. Może nie należy do najpiękniejszych, ale je lubię. Chyba potwierdza to fakt, że mam dziś 2 pary butów na tym kopycie i w kwietniu wraz cordovanami na kopycie Rui, dotrą do mnie kolejne Hiro-buciki. Niestety nie da się ukryć, że jakość skóry w kolekcji Classic Meermina nie należy do najlepszych - uważam, że zamsz jest wyższej klasy niż skóra gładka. Jednak są to wciąż rewelacyjne buty za cenę 160 E-półbuty. Trzewiki uważam jednak, że powinny być tańsze - max. 180 - 190 Euro. Płacąc 220 E za tzrewiki usprawiedliwiałem to tylko jednym faktem - Balmoral.