lamer Napisano 23 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2021 Chciałem podzielić się, niestety nieprzyjemnym doświadczeniem jakie miałem ostatnio z @Benevento. Kupiłem dwie pary spodni na wyprzedaży w listopadzie, okazały się być sporo za duże, więc dokonałem zwrotu. No i od 3 miesięcy wysyłają mi ten zwrot, zero reakcji na telefony i maile. Od zawsze miałem problem z ich obsługą klienta - nieuznawanie rękojmi, brak numeru telefonu, nieodpisywanie na maile, brak paragonów, ale spodnie były ok więc przymykałem oko. Wysłałem przedsądowe wezwanie do zapłaty, może to ich zmotywuje do działania. Czy któryś z forumowiczów miał podobne problemy z @Benevento Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 23 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2021 Jako niegdysiejszy stały klient i posiadacz bodaj sześciu par spodni Benevento, obecnie polecam Incotex, Pantaloni Torino, Rota lub Zanella na Yoox, Sartoriale lub Glamood. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 23 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2021 50 minut temu, lubo69 napisał: Jako niegdysiejszy stały klient i posiadacz bodaj sześciu par spodni Benevento, obecnie polecam Incotex, Pantaloni Torino, Rota lub Zanella na Yoox, Sartoriale lub Glamood. Popieram, też przerzuciłem się na włoszczyznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 23 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2021 Ja to w sumie nie rozumiem dlaczego temat poświęcony Benevento, który był niezłą bazą wiedzy, a w ostatnich miesiącach przestrogą dla ewentualnych klientów, został ot tak w całości usunięty. 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 23 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2021 Od siebie dodam tylko, że dalej czekam na spodnie zamówione w lipcu zeszłego roku z @Benevento, sklep początku lutego przestał odpisywać na jakiekolwiek wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 23 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2021 Pomimo usunięcia wątku o Benevento na forum jest mnóstwo opinii nt. szeroko rozumianej obsługi klienta tej firmy. I jak krew w piach... Widocznie strategia Benevento: "kici, kici, a nuż chyci" ma się nadzwyczaj dobrze również na Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarekmed Napisano 25 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2021 witam. Ja czekam na zwrot od października 2020r. Może pozew zbiorowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 25 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2021 a na stronie reklama outlet - 20 %, wysyłka 48 H 😆 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lamer Napisano 2 Marzec 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2021 Update: Sukces - pieniądze zwrócili wczoraj. Nie zmienia to mojej opinii że obsługa klienta jest fatalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal88 Napisano 2 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2021 W dniu 23.02.2021 o 15:17, Jakub.B napisał: Od siebie dodam tylko, że dalej czekam na spodnie zamówione w lipcu zeszłego roku z @Benevento, sklep początku lutego przestał odpisywać na jakiekolwiek wiadomości. Dlatego ja biorę od nich tylko za pobraniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 11 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2021 Grzebiąc w szafie właśnie sobie przypomniałem, że nie otrzymałem jeszcze czarnopiątkowych zakupów. Przedmiotem były dwie pary spodni chino w różnych rozmiarach. Do tej pory nie miałem problemu mimo wykonywania przedpłaty. Zawsze był kontakt ze strony sklepu, nawet jeśli coś się opóźniało. Po jakimś czasie przysłali mi jedną parę (z dwóch), która okazała się za duża, a na stronie od 3.12.2020 zamówienie widnieje jako "w części zrealizowane". Na email o zwrocie zero odpowiedzi. No po prostu cyrk na kółkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 11 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2021 W dniu 23.02.2021 o 14:43, pi_senny napisał: Ja to w sumie nie rozumiem dlaczego temat poświęcony Benevento, który był niezłą bazą wiedzy, a w ostatnich miesiącach przestrogą dla ewentualnych klientów, został ot tak w całości usunięty. Bo nam nie płacili za reklamę, ignorując wszelkie przypomnienia o składkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 11 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2021 Przykry jest taki upadek firmy. Nic o niej nie wiem, ale widzę że powtórzony jest schemat "ofiar szybkiego sukcesu". Gdy towar się "sam sprzedaje" to biznes się kręci. Gdy pojawiają się trudniejsze czasy wychodzą problemy wynikające z braku kompetencji, zachłyśnięcia się własnym sukcesem czy też może znudzenie własnym biznesem? Czy ktoś może wie w jakiej sytuacji finansowej jest Benevento? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 11 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2021 @Awopiotr Przepraszam, jaki upadek? Odkąd pamiętam były kłopoty z komunikacją, a koledzy (nie wszyscy i nie zawsze oczywiście) czekali na zapłacone spodnie wiele tygodni - oni tam po prostu od zawsze 'mają burdel w tym archeo'... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 12 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2021 Benevento było na początku podwykonawcą, a swoją markę zaczęli jakby "kręcić na boku", z tego wynikały problemy z komunikacją, które potem niby były rozwiązywane wiele razy, no ale popraw znaczących nie było. Może po prostu skupili się na kliencie biznesowym. Gdybam, nie interesowałem się tematem od kilku lat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 5 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2021 Wpadłem tu żeby zapytać jaki poziom cen reprezentuje benevento w MTM, ale może to nie najlepszy pomysł zaczynać szyć u nich? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomson Napisano 5 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2021 Ja zaryzykowałem. Zamówiłem spodnie rtw za pobraniem. Poinformuję, gdy je otrzymam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MGs Napisano 11 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2021 W dniu 23.02.2021 o 12:26, lamer napisał: Chciałem podzielić się, niestety nieprzyjemnym doświadczeniem jakie miałem ostatnio z @Benevento. Kupiłem dwie pary spodni na wyprzedaży w listopadzie, okazały się być sporo za duże, więc dokonałem zwrotu. No i od 3 miesięcy wysyłają mi ten zwrot, zero reakcji na telefony i maile. Od zawsze miałem problem z ich obsługą klienta - nieuznawanie rękojmi, brak numeru telefonu, nieodpisywanie na maile, brak paragonów, ale spodnie były ok więc przymykałem oko. Wysłałem przedsądowe wezwanie do zapłaty, może to ich zmotywuje do działania. Czy któryś z forumowiczów miał podobne problemy z @Benevento U mnie podobna historia. Czekam na zwrot pieniędzy już koło 6 tygodni. Sprawę oddaję prawnikowi. Nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 12 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2021 Jakąś markę ze spodniami MTM, najlepiej polską, jesteście w stanie polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarekmed Napisano 14 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2021 Zwrot dotarł. Po 7-miu miesiącach. Generalnie nie polecam, choć spodnie bez zarzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 14 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2021 W dniu 12.05.2021 o 08:13, JakubAnderwald napisał: Jakąś markę ze spodniami MTM, najlepiej polską, jesteście w stanie polecić? Czemu MTM? Spodnie bespoke nie są drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 14 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2021 O, nie wiedziałem. Po prostu jak widzę RTW za 500 zł to mi się odechciewa je kupować W takim razie może być też bespoke. Na jaki wydatek trzeba się przygotować za spodnie bawełniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 14 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2021 Teraz, JakubAnderwald napisał: O, nie wiedziałem. Po prostu jak widzę RTW za 500 zł to mi się odechciewa je kupować W takim razie może być też bespoke. Na jaki wydatek trzeba się przygotować za spodnie bawełniane? Ja u Tadeusza Basia w Łodzi szyłem za 300 zł. W Warszawie niestety jest dużo drożej. Natomiast technicznie spodnie są dużo prostsze do uszycia niż marynarka, więc wielu nie-topowych krawców też sobie z tym powinno poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 14 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2021 300zl + materiał? Jaki koszt za materiał jeśli chciałbym jakieś "zwykłe" chino? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 14 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2021 Godzinę temu, JakubAnderwald napisał: 300zl + materiał? Jaki koszt za materiał jeśli chciałbym jakieś "zwykłe" chino? Dokładnie tak. Materiały (włączając bardzo dobre) na ebayu to grosze, jeśli tylko nie polujesz na specjalny kolor/rodzaj. Baś przekazał zakład następnemu krawcowi - https://pewienpan.pl - a ten chyba ma drożej, choć spodniarz został ten sam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi