gumol76 Napisano 30 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2018 Godzinę temu, ciasteczkowy napisał: Noski? Nie myślałem o noskach, wydaje mi się, że mogą doprowadzić do zniszczenia powierzchni buta. Poza tym to pożyczony rower, Majka niespecjalnie potrzebuje nosków. W swoim mam spd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2018 Marynarka plus spodnie zostawione w pracy, koszule pobrane i zanoszone do pralniomatu pod biurem, prysznic w biurze. Skarpety, "żonobijka", spinki w plecaku. Po sezonie dałem sobie spokój i nie żałuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 2 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2018 A co to żonobijka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 2 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2018 2 godziny temu, Blondas napisał: A co to żonobijka? https://pl.wiktionary.org/wiki/żonobijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 3 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2018 A dzięki, człowiek się uczy całe życie. Ale nazwa ciekawa, czy to od bicia żony, czy bicia przez żonę za takie wdzianko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 3 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2018 @Blondas to chyba stereotypowy ubiór gościa, który bije swoją żonę, choć w tych pokręconych czasach wszystko być może Ja to słowo poznałem ze 2 lata temu, ale wiem, że w USA też na to mówią "wifebeater" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 3 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2018 Wife Beater od bicia żony.,Określenie to ma dwa źródła: Pierwsze to bohater filmu "A Steetcar Named Desire" Stanley Kowalski grany przez Marlona Brando,który w kilku sekwencjach bicia żony Stelli występował w takim wdzianku.,Drugie źródło to serial reality TV COPS,gdzie podczas interwencji związanych z przemocą domową, sprawca aresztowany za bicie żony przeważnie jest ubrany w taki podkoszulek., 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 3 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2018 https://mic.com/articles/139771/why-are-we-still-calling-white-tank-tops-wife-beaters#.UBgH9ZrR0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 17 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2020 Odkurzę trochę temat, a co! Gdzieś między Złotym Stokiem i Lądkiem, mój najdłuższy wypad: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 17 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2020 ajj, pamiętam te tereny, się jeździło kilkanaście lat temu co 2 tygodnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 17 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2020 To ja dorzucę fotkę z Kampinosu, gdzie w weekend przejeżdżałem na także najdłuższym wypadzie w swoim życiu. 100km w 3 dni, fajna przygoda 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 25 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2020 Kosciol w Slomczynie. Postanowiłem skorzystać z uroków jesieni i pokręcić sie po Urzeczu i okolicach. Niecała godzina od centrum Warszawy, a zupełnie inny świat. 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wodzu Napisano 25 Październik 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2020 Co prawda rok się jeszcze nie skończył, ale sezon rowerowy już u mnie się powoli kończy. Ten rok był najlepszy, jeśli o ilość przejechanych km chodzi, a był to dziwny rok i przez wiadome wydarzenia jakoś zaskakująco szybko minął. Sporo razy byłem w Czechach. Wystarczy minąć granicę i pojawiają się widoki, które wydawałoby się przeminęły (przynajmniej w moich stronach): Najlepszy okres lata - po żniwach. Dojrzała roślinność i nastrojowe światło: Pierwszy raz wjechałem na Pradziada. Dla mnie to spory wyczyn, nie mówiąc o ponad trzydziestostopniowym upale, który wtedy skutecznie przeszkadzał: Bliskie okolice rodzinnego domu również kryją ciekawe miejsca: Dwa ostatnie zdjęcia to niedawne wypady, kiedy dni są już krótkie i słońca trzeba szukać w zakamarkach: 14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 25 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2020 Zazdroszczę takich terenów do jazdy na codzień. Południe ma zdecydowana przewagę dla milosnikow roweru. W okolice Kotliny jeżdzę ostatnio dwa razy do roku, choć stamtąd na Pradziada jeszcze się nie zapuszczałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 26 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 Jeśli się lubi jeździć po górach to faktycznie południe kraju nie ma sobie równych. Mam tu jeszcze sporo do odkrycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 27 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2020 Buty rowerowe patynowane, malowane lub po prostu ciekawy design fabryczny. Jak się Wam podobają? https://www.facebook.com/608926095812763/posts/3568702296501780/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 28 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2020 To element stylowy kolarzy EF na ostatnie Giro, całkiem niezle wspolgralo z „komiksowymi” koszulkami od Raphy. Sam wole raczej kolarska klasykę, ale nie mowie „nie”, sa osoby, którym to pasuje i przynajmniej nie jest nudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi