Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, Wincenty napisał:

Odświeżam temat:)

Po latach śmigania na freeridowej Konie przesiadam się na 29era w wersji hardtail. W przyszłym roku może szosówka, ale do tego trzeba zbubić balast:)

Ja od kilku miesięcy również śmigam na 29 kołach , nawet nie myślę o powrocie do 26 . 

Opublikowano
2 minuty temu, secondhand_man napisał:

Czyli te 19 w nicku to nie Twój wiek ? :-)

Niestety nie, wychodzi na to, że bardziej iloraz inteligencji;-)

3 minuty temu, Krzysiek_W napisał:

@musa19 wybaczam ;)

Dzięki. Obiecuję się douczyć;-)

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano
18 minut temu, Embassy of Elegance napisał:

Sam zastanawiam się nad przesiadką na 29era, ale nie miałem jeszcze okazji testować, więc nie wiem czy nie będzie to zbyt "duży krążownik" :).

Mi przy wzroście 181 odpowiada,  to chyba kwestia przyzwyczajenia  , teraz 26 wydaje się śmiesznie małe ;) 

Wiadomo , jak w przypadku każdego roweru , ważne jest dopasowanie rozmiaru .

Opublikowano

Zdecydowałem się na grand canyona w karbonie w rozmiarze M, przy 183 cm byłem praktycznie pomiędzy M a L, ale w przypadku 29erów trzeba patrzeć na przekrok, aby w razie czego nie stracić klejnotów.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, prośba - ponieważ mam pewne plany na przyszły rok, muszę potrenować jazdę na szosówce, więc co byście mi mogli polecić? nie musi być jakiś super carbon itd, ale żeby był w miarę dobry, mógłby być również używany. Budżet max 2 tyś., ale wolałbym mniej - da się w tych pieniądzach?

Opublikowano
27 minut temu, Wodzu napisał:

Trochę ponad budżet, ale podobno decathlonowy Triban 520 to całkiem udany rower, dość popularny u nas.

dzięki, ale w sumie to już wybrałem po całonocnym przeszukiwaniu sieci i czytaniu recenzji :) Giant Anyroad 1 2016

Opublikowano
18 minut temu, Wincenty napisał:

Tak. Wiosną wymieniam osprzęt na sram eagle xx1 z grip shiftem, karbonową sztycą i kierownicą. Generalnie nie mogę się napatrzeć na ten rower:)

Bardzo , ładny , chciałem się tylko przyczepić do osprzętu :) 

Teraz to widzę  że nawet wyprzedaż mają . 

Dosyć ciężki jest jak na carbon , wymiana osprzętu na pewno da spory zysk  . 

Mój alu waży 11,9  - zbliżenie się do 10 kg będzie mnie kosztowało około 3000 ;)

Romet rambler 29r.jpg

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
4 godziny temu, Wincenty napisał:

Różnica miedzy karbonem a nowoczesnym alu wynosi tylko 300 g w tym modelu. Bardziej zależało mi na sztywności i wytrzymałości ramy. 

Faktycznie niewielka  , sztywność na pewno na + , większa wytrzymałość raczej dyskusyjna zależy do czego porównamy ( wytrzymałość alu w zależności od ilości cieniowania również spada )  , co nie zmienia faktu , że rower naprawdę zacny . 

• Oceniam pozytywnie 1
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Wracając ostatnio z pracy na rowerze, odniosłem wrażenie że po 16 jest już ciemno - zwłaszcza w lesie ;) doradzicie jakąś lampkę przednią? zastanawiałem się nad Infini Super Lava (300lm), ale z drugiej strony o podobnych parametrach jest trochę innych producentów, w lepszej (niższej) cenie

Opublikowano

Przyłączam się do pytania. Ostatnio wracam rowerem do domu z roboty w okolicach 18:00 i robi się miejscami trochę nieciekawie mimo, że to praktycznie ścisłe centrum Zielonej. Miałem różne badziewia made by Lidl mocowane na zatrzask i notorycznie je gubię. Chyba już ze 3 wypięły mi się gdzieś na wybojach/korzeniach i zaginęły w akcji. ;)