Kewin Napisano 10 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2016 Płaszcz jest dość odważny jak na polskie warunki, więc zestawił bym go ze stonowanymi kolorami. Szarości, granaty, beżowe, białe lub czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faber Napisano 10 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2016 Panowie jaki krawat będzie pasował do koszuli z ciemnego jeansu z włoskim kołnierzykiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 10 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2016 Panowie jaki krawat będzie pasował do koszuli z ciemnego jeansu z włoskim kołnierzykiem ? Pewnie jakiś knit lub grenadyna. Przykładowo: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1453-co-mam-dzi%C5%9B-casualowego-na-sobie/page-112#entry210134 Co do koloru, to pewnie zaraz się ujawnią fani brązowych krawatów, a z tego co wiem na forum jest ich trochę Ja osobiście nie przepadam za zestawieniem ciemna koszula - jasny krawat. Uważam jednak, że zestawienie ciemna koszula - ciemny krawat może być za ciężkie stąd opcja brak krawata jest moim zdaniem najlepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2016 Panowie jaki krawat będzie pasował do koszuli z ciemnego jeansu z włoskim kołnierzykiem ? Sporo zależy od odcieni, ale szedłbym w granat, bordo, brąz - raczej cięższy kaliber (knit, wełna lub jedwab wyglądający na wełnę). Zdecydowanie unikałbym klimatów Ala Capone, czyli wyraźnie jaśniejszego krawata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2016 Wiele zależy od rodzaju denimu,z którego została uszyta koszula.Dobre jakościowo koszule o letniej gramaturze naprawdę dobrze wyglądają z krawatami bez wypełnienia z lnu w ciemnych kolorach(czekolada,nocny błękit) oraz shantungi w ciemniejszych tonacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutti frutti Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 a ja lubię połączenie fioletowego z żółtym i zielone z bordowym najgorsze jest dla mnie pomarańczowy z czerwonym... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin27 Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Dla mnie zielony dobrze wygląda z granatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtas Napisano 7 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2016 Zapewne to pytanie już padło, ale chciałbym zasięgnąć opinii, jak zapatrujecie się Panowie (i Panie?) na połączenie szare flanelowe/wełniane letnie spodnie + granatowa marynarka + błękitna koszula? Piękny zestaw koordynowany, niemniej częściej spotykany w wersji z białą koszulą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 7 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2016 Błękit pasuje do szarego, biel do granatowego - więc będzie ok. Dobry dowcip z "letnią flanelą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtas Napisano 7 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2016 Błękit pasuje do szarego, biel do granatowego - więc będzie ok. Dobry dowcip z "letnią flanelą" ukośnik wskazuje "albo z flaneli albo z letnich tkanin wełnianych" - takie małe sprostowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 7 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2016 A to przepraszam, źle przeczytałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 7 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2016 Dobry dowcip z "letnią flanelą" Ty masz przykład letniej flaneli, wg opisu http://www.themerchantfox.co.uk/prod/705/worsted-checks/the-blue-budville-check Choć akurat w przypadku tego producenta 'flannel' oznacza chyba po prostu materiał wyprodukowany przez nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 7 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2016 nie wszędzie "lato" oznacza upały... np. na krańcach północnej części Europy taka "letnia flanela" może dawać radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin27 Napisano 9 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2016 Zestawienie z błękitną koszulą będzie nawet ciekawsze od białej, do tego jakiś cieszący oko krawat i zestaw klubowy gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szary Człowiek Napisano 1 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 Czy ktoś uprzejmy byłby mi w stanie doradzić jakie koszule i spodnie można dobrać do brązowej/ciemnobrązowej marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 1 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 Jeśli już musisz tę brązową marynarkę... Biała lub błękitna koszula i granatowe spodnie? Beżowe spodnie dadzą lepszy kontrast, ale całość +10 do wieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szary Człowiek Napisano 1 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 Właśnie zauważyłem, że brąz nie pojawia się w wątkach "Co mam dzisiaj na sobie". Nie do końca rozumiem dlaczego. Niebieska i biała koszula były obecne w moich koncepcjach. Czy jasnozielona koszula miałaby rację bytu? Beżowe spodnie zdają się być ciekawym pomysłem. Szarość też ujdzie, czy efekt "znużonego życiem belfra" będzie zbyt wielki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 1 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 Szary z definicji pasuje wszędzie, ale jeśli to będzie szary w odcieniu PRL, to może być skrajnie nudno. Jakiś ciekawy szaro-beżowy, ale to trudno trafić. Bardzo podobają mi się jasnoszare spodnie VBC Benevento, ale naprawdę nie wiem, jakby to zagrało z czekoladową marynarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 1 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 Czy ktoś uprzejmy byłby mi w stanie doradzić jakie koszule i spodnie można dobrać do brązowej/ciemnobrązowej marynarki? Jasne, mogą być białe/złamana biel; koszula błękitna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 2 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2016 Moim zdaniem do brązu dobrze pasują "kolory jesieni". Zieleń, burgund. Np. Koszula w zieloną kratę lub pasy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 Parę lat temu wszedłem w posiadanie jasnego letniego garnitur MTM z wełny bodaj 120s. Generalnie jestem zadowolony z garnituru jako takiego, acz zakładam go bardzo rzadko, choćby z obawy przed łatwym zabrudzeniem. Pomyślałem, że fajnie byłoby go rozkoordynować, ale nie jest to proste (nie był szyty z takim założeniem), ze względu na barwę i fakturę. Generalnie materiał wygląda tak: Tutaj w dużym przybliżeniu, zdjęcie raczej dobrze oddaje kolor, który nawet nie wiadomo jak się nazywa (odpowiednik ang. "light taupe" albo coś jeszcze dziwniejszego): No i właśnie szukam podpowiedzi, czy dałoby się marynarki z jakimiś np. chinosami połączyć. Szybkie próby domowe wskazują, ze odpadają wszelkie szarości, odcienie niebieskiego, khaki czy zwykły brąz. Tak zgaduję, że może by coś spróbować ze rdzawym kolorem (prążek) acz jeszcze nie testowałem, bo akurat żadnych spodni w tym odcieniu nie mam. No ale może Wy macie jakieś jeszcze intuicje, z czym by to mogło się zgrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 4 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2016 Wydaje mi się, że można zdekompletować ten garnitur dobierając drugi element w kolorze tych pasków przykładowo (tak jak proponujesz), granatowa marynarka powinna pasować do spodni. Jednak to paski, więc nie wiadomo co z tego wyjdzie i chyba lepiej nie kombinować, bo garnitur wydaje się ładny. Noś go jako komplet, a jak się ubrudzi, to zaniesiesz do pralni. Z garnituru wiszącego w szafie nie ma pożytku. Poza tym zdekompletowanie nie uchroni go przed ubrudzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin27 Napisano 15 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2016 Na pewno nie ma sensu trzymać go w szafie dla samego trzymania. Wydaje mi się jednak , że można by go spróbować połączyć z jakimiś ciemno brązowymi chinosami, gdyby nie te paski można by też spróbować z ciemną zielenią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boch3n Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 Panowie, zakupiłem garnitur w kolorze granatowym (taki bardziej ciemny niebieski przepleciony czarną nitką - do podejrzenia tutaj: https://www.lancerto.com/garnitury/garnitur-valence-50121.html ) i próbuję dobrać do niego odpowiednie brązowe obuwie. Bardzo podobają mi się jasne brązy i zastanawiam się pomiędzy tymi dwoma modelami: https://www.vagabond.com/pl/LINHOPE-4170-301-27/ oraz http://sklep.prochnik.pl/buty/3994-buty-ivera-2.html Dziewczyna mi jednak odradza mówiąc, że będzie to za duży kontrast. Jednocześnie sugerując taki odcień buta: http://www.kazar.com/pl/sklep/9205-brazowe-polbuty-wizytowe-27100-01-02.html Nie wiem czy to ma znaczenie, ale z dodatków będę miał jasno bordową muchę oraz czerwono niebieską poszetkę w kratę. Czy jasny brąz pasuje czy lepiej posłuchać swojej kobiety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 Panowie, zakupiłem garnitur w kolorze granatowym (taki bardziej ciemny niebieski przepleciony czarną nitką - do podejrzenia tutaj: https://www.lancerto.com/garnitury/garnitur-valence-50121.html) i próbuję dobrać do niego odpowiednie brązowe obuwie. Bardzo podobają mi się jasne brązy i zastanawiam się pomiędzy tymi dwoma modelami: https://www.vagabond.com/pl/LINHOPE-4170-301-27/ oraz http://sklep.prochnik.pl/buty/3994-buty-ivera-2.html Dziewczyna mi jednak odradza mówiąc, że będzie to za duży kontrast. Jednocześnie sugerując taki odcień buta: http://www.kazar.com/pl/sklep/9205-brazowe-polbuty-wizytowe-27100-01-02.html Nie wiem czy to ma znaczenie, ale z dodatków będę miał jasno bordową muchę oraz czerwono niebieską poszetkę w kratę. Czy jasny brąz pasuje czy lepiej posłuchać swojej kobiety? Jeśli to reklama, to działają tylko linki do vagabond i próchnik. Jeśli nie, to o odpowiednim obuwiu poczytaj najpierw na forum. Ciemny brąz będzie generalnie bardziej uniwersalnym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi