Velahrn Napisano 12 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2016 Grybów to była kiedyś moja prywatna stolica Polski - 30 lat temu. Ja dzisiaj tak: Porter z Żyrardowa. Męski. Gorzki, wędzony, z dodatkiem herbaty lapsang souchong. Na początku smakuje jak dziecku tran, ale finisz fajny. Mocna rzecz. Piłem to piwo - bardzo dobre! W ogóle BeerBros wypuszcza naprawdę przyzwoite piwa - jest tylko trudno dostępny, bo to naprawdę mały browar z Żyrardowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 12 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2016 Kontynuuję eksplorację Żyrardowa. Dzisiaj Ice Tea Ale od BeerBros. Super smak, wchodzi jak oranżadka, tylko potem wstać gorzej... BeerBros to naprawdę bardzo ciekawa inicjatywa. Muszę spróbować Dżentelmenela. http://warszawskifestiwalpiwa.pl/beer-bros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 14 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2016 Moje ostatnie zakupy na "chybił trafił": lekkie, przyjemne, smakowało w odróżnieniu od tego: wypiłem ale bez przyjemności - jak ktoś lubi jeść grapefruita ze skórą to będzie zadowolony z tego wyboru Na degustację czekają jeszcze takie, dam znać jak było: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 14 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2016 Kilku "reprezentantów" Silesia Beer Fest. Kolejni zawodnicy pozostali nierozpakowani w samochodzie i tam raczej spędzą dzisiejszą noc. <Przepraszam za jakość - zdjęcie na szybko robione kartoflem > 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 14 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2016 Znacie jakieś pszeniczne do polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2016 Zależy od budżetu: w dość niskim Pszenica Staropolska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 15 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2016 A jaki to jest niski, a jaki duży? Dobrze myślę, że od 3,4 do 10 zł w górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2016 Większość dobrych piw nie przekracza 10zł. Z popularnych Paulaner jest solidnym piwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 15 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2016 A który dokładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2016 Dokładnie to jeden i drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 15 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2016 Większość dobrych piw nie przekracza 10zł. Z popularnych Paulaner jest solidnym piwem. Hmmm.... no nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2016 W swoim budżecie (a co jakis czas jest w promocji za 3 czy 4 zl w dyskontach) to bardzo dobra propozycja, jest powtarzalne czego nie można powiedzieć o wielu drozszych piwach. Fajny jest też Obołoń w cenie ok 5zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 15 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2016 No dobra, Michał - wiemy już co piła właścicielka grafitowej? torby; a Ty?... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbie1991 Napisano 15 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2016 Znacie jakieś pszeniczne do polecenia? Pszeniczniak, obolon, pszeniczne wąsosza z droższych lubiany na forum belg z niebieską etykietą, ekonomicznie ale coś w sobie ma: żywiec białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamizelka Napisano 15 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2016 Znacie jakieś pszeniczne do polecenia? Z tego co mi przychodzi do głowy: *Hefe Weizen - Śmietanka, Pszeniczna Bomba, Viva Hel, The Nurse, z tańszych smakuje mi Namysłów Biały. *Witbier - Król Lata, Mulk, Doctor Brew American Witbier, Przekupka, z tańszych Witbier z serii Podróże Kormorana. *Wheat - Furytigerus, Be like Mitch, Łan Wheat, The Farmer, Pan i Pani. *Blonde - American Beauty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 16 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2016 Obołoń pszeniczny był IMO względnie pijalny kilka lat temu. Ostatni raz piłem ok. rok temu - do Paulanera brakowało mu tyle co G&B do Yanko @Szego - w gruncie rzeczy większość niemieckich pszeniczniaków jest co najmniej dobra. Od siebie dodam: Krombacher Weizen, Weihenstephaner, Kapuziner, Benediktiner itd itp. Uważam, że znacznie smaczniejsze niż pite przeze mnie "piwa z małych browarów z dziwną nazwą". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 16 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2016 Dzięki panowie! Będę miał co degustować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eth Napisano 22 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2016 Na dzisiaj wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 18 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2016 Piwo dla dżentelmena? Proszsz: xkoziol pokazywał już chyba wersję IPA. Fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 11 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 11 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2016 Ostatnio rzucili je do Almy - dobre (i do tego tanie co rzadko idzie w parze) piwko zwłaszcza na te upały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 28 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2016 Polecam zamiast wody. Made in Żyrardów, "moc" 3,9. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2016 Zamiast wody to ja polecam 1/100 z Kormorana. Świetne lajtowe piwo idealne na przerwę w pracy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 11 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2016 Poszedłem do Lidla tylko po masło orzechowe, a tam... ...poczułem się jakby ktoś Gwiazdkę wcześniej ogłosił! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 11 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2016 Bardzo ciekawa propozycja Lidla w miłej cenie 4 zeta za butelkę, sam się skusiłem na opata i biskupi palec.@Koval, mogłeś odpuścić masło i wziąć jeszcze dwie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi