BadaBing Napisano 25 Maj 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2018 Przejrzałem wstępnie oferty polskich marek i po obniżkach cena za garnitur 100% wełna to około 1000 zł. Teraz się zastanawiam czy w przedziale do 1000 zł jestem w stanie znaleźć coś lepszego niż Phoenix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 26 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2018 @dziko Wymieniłeś wśród marek o wysokiej jakości Caruso. Znalazłem dzis garnitur tej firmy, navy pinstripe, dwa guziki notch lapel, 100% welna 130, made in Italiy. Fajnie wyslimowany. Cholera mój rozmiar cena jak na razie 399$, ale powiesili go na dziale dla wielkoludów (ma europejskie 52, ale oni nie czają, że to to samo co amerykanskie 42 ). Można brać w tej cenie czy monitorować sprawę i przyczaić się aż stanieje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 27 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2018 W dniu 26.05.2018 o 20:04, Kamil1987 napisał: @dziko Można brać w tej cenie czy monitorować sprawę i przyczaić się aż stanieje ? Cena generalnie jest dobra jak na Caruso (to jest wysoka włoska półka, podwykonawca topowych marek, konstrukcja zapewne full-canvas) natomiast oczywiście można zaryzykować, że stanieje, zwłaszcza, że wisi w złym dziale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 27 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2018 2 godziny temu, dziko napisał: Cena generalnie jest dobra jak na Caruso (to jest wysoka włoska półka, podwykonawca topowych marek, konstrukcja zapewne full-canvas) natomiast oczywiście można zaryzykować, że stanieje, zwłaszcza, że wisi w złym dziale @dziko Dzięki za odp. Rozważyłem jeszcze sprawę i obadałem kilka okolicznych sklepów. Okazuje się że jest kilka tych Caruso z czego dwa bardzo interesujące: Rozmiar 50R 60% wełna, 40% moher z niewykończonymi rękawami (są guziki w kieszonce do doszycia po ew skróceniu rękawów). Kolor szary pinstripe - materiał jest fenomenalny w dotyku. Rozmiar 52R 100% wełna 130s, guziki w rękawie nieaktywne, za to butonierka milanese + pętelka z tyłu - coś wspaniałego. Kolor navy pinstripe, ale ten 52 jakby lekko obszerniejszy. Narazie czekam w obu przypadkach. Szary mi bardziej się podoba jeśli chodzi o dopasowanie i materiał, ale bardziej chciałbym mieć garnitur navy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 12 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2018 Czy posiada ktoś może marynarkę Ralph Lauren zrobioną przez Corneliani ? Chodzi mi o ich "custom fit" czy to jest coś w stylu slim fit ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hinderyt Napisano 24 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2018 Jaką jakością odznaczają się garnitury Bugatti, Hugo, Strellson z Zalando? Jak dowiedzieć się czy są one dobre na lato czy na zimę, jak są szyte, full czy half canvas czy klejone? Nie ma nic o fabryce wełny. Chodzi mi o sklep zalando, oni tam nic nie wiedzą, nawet jak zapytałem ich o szerokość krawata to powiedzieli że najwyżej odeślę. Zakładam żeby patrzeć na 100% wełna + 100% wiskoza, tak? Jakie firmy z zalando są godne uwagi jeśli chodzi o garnitury? Weźmy np taką listę https://www.zalando.pl/odziez-meska-garnitury-komplety/_niebieski.szary_rozmiar-46/?price_from=356&price_to=1512&order=price&dir=desc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2018 To są takie zagraniczne Bytomie i Vistule. Full canvas nie ma tam na 100%, a zdziwiłbym się, gdyby cokolwiek było half canvas. W cenie regularnej nie warto, a na promocji, jeśli musisz, zrób tak jak mówi pani z infolinii: kup, przymierz, najwyżej oddasz. Po przymierzeniu sam ustal, czy według Ciebie na zimę czy na lato. Tu masz full canvas z Zalando za 2200, jeden egzemplarz: https://www.zalando.pl/corneliani-garnitur-blau-cop22a002-k11.html Takich perełek jednak próżno tam szukać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hinderyt Napisano 24 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2018 Czyli nie kupię w Polsce garnituru na lato grafitowego szarego lub granatowego, full canvas, z wełny renomowanego producenta o szerokości klap ok 6-7cm ? Oprócz sklepów typu TK MAXX, chodzi mi o taki sklep gdzie mogę kupić go od razu a nie czekać aż się pojawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2018 W drugiej dekadzie XXI wieku w Polsce full canvas można uszyć, kupić z wieszaka raczej nie. Half canvas to już owszem, np. Zackroman. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 24 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2018 Nawet "super full canvas" z klapami szerokości 6-7 cm nie może dobrze wyglądać, ale wiem, że dużo marynarek z takimi klapami jest w sklepie Vistula;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hinderyt Napisano 24 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2018 Powyższe wiadomości skasowałem ponieważ na początku chciałem usprawiedliwić to, że szukam garnituru z wąskimi klapami budową mojej sylwetki. Jednak po wklejeniu "argumentów" sam przekonałem się, że nie mam racji; rzeczywiście, lepiej na mnie by wyglądał garnitur z klapami 8, 9 cm. Dlatego zgłosiłem te puste już wątki do usunięcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 28 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2018 Od początku tygodnia przebierałem nóżkami oczekując na tę przesyłkę: Sartorialny rarytas prosto spod Wezuwiusza 3 roll 2, nakładane kieszenie, wszystkie elementy wykańczane ręcznie, spalla camicia, barchetta, wsie bajery. Stan, jak nowy (zapasowe guziki w kieszeni). Cena <10% tej z metki Kocham eBay 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 29 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2018 Yoox? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2018 Godzinę temu, michau napisał: Yoox? 17 godzin temu, Żorż Ponimirski napisał: Kocham eBay 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 29 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2018 Trudno było się zmusić do przebieranek w wełnianą marynarkę przy +32°C, ale czego się nie robi dla forum Wybaczcie nierozprasowane kanty w jeansach 😕 Rękawy ciut za długie, sama marynarka może odrobinę za krótka, ale jak na strzał w ciemno to nie jest źle. PS Program do edycji zgubił rozdzielczość zdjęć, ale jak się w nie kliknie to pojawiają się w oryginalnej jakości... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 29 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2018 Lubię wzór pepitkę. Na casualowa marynarkę rewelacja.Czy środkowy/ górny guzik jest położony ok? Nie czujesz, że jest może trochę za wysoko? Tak mi wygląda z perspektywy na zdjęciu. Ale może to kwestia ujęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 29 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2018 1 godzinę temu, michau napisał: Czy środkowy/ górny guzik jest położony ok? Nie czujesz, że jest może trochę za wysoko? Tak mi wygląda z perspektywy na zdjęciu. Ale może to kwestia ujęcie Moim zdaniem guzik i linia talii są ok. Ciągle nie wiem jak najlepiej robić zdjęcia, bo w tych mam przydługie nogi i może dlatego napisałem najpierw, że marynarka wygląda na za krótką chociaż to mój rozmiar 52 drop 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 30 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2018 Żorżu, gdzieś tam już popełniłeś zdjęcia bez masek na twarzy, nie musisz się już tak ukrywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 30 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2018 Godzinę temu, Blondas napisał: Żorżu, gdzieś tam już popełniłeś zdjęcia bez masek na twarzy, nie musisz się już tak ukrywać. RODO !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 14 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2018 Spodobała mi się owa marynarka ponieważ lubię szerokie, ostre klapy https://www.mangooutlet.com/pl/mezczyzna/marynarki-wizytowe/garniturowa-marynarka-slim-fit-z-chłodnej-wełny_83043508.html?c=92&n=1&s=prendas_he.familia;105 Myślę, zobaczymy co będzie, chociaż wiadomo, że Mango to na wiele nie ma co liczyć, ryzyko nieduże, pewnie odeślę. Model na stronie dobrany tragicznie, chudy do szerokich klap, gorzej nie można było. Dzisiaj przyszła marynarka i o dziwo jestem pozytywnie zaskoczony, metka wszyta Vitale Barberis Canonico, o takim producencie tkanin nawet nie pomyślałem. Marynarka na półpodszewce, na cieplejsze dni. Jestem pozytywnie zaskoczony, wiadomo zachowując proporcje, choćby do SS daleko, ale lepiej niż np. 90% Bytomia czy Vistuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nejfan Napisano 26 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2018 W dniu 14.08.2018 o 17:19, flozbi napisał: Spodobała mi się owa marynarka ponieważ lubię szerokie, ostre klapy https://www.mangooutlet.com/pl/mezczyzna/marynarki-wizytowe/garniturowa-marynarka-slim-fit-z-chłodnej-wełny_83043508.html?c=92&n=1&s=prendas_he.familia;105 Myślę, zobaczymy co będzie, chociaż wiadomo, że Mango to na wiele nie ma co liczyć, ryzyko nieduże, pewnie odeślę. Model na stronie dobrany tragicznie, chudy do szerokich klap, gorzej nie można było. Dzisiaj przyszła marynarka i o dziwo jestem pozytywnie zaskoczony, metka wszyta Vitale Barberis Canonico, o takim producencie tkanin nawet nie pomyślałem. Marynarka na półpodszewce, na cieplejsze dni. Jestem pozytywnie zaskoczony, wiadomo zachowując proporcje, choćby do SS daleko, ale lepiej niż np. 90% Bytomia czy Vistuli. Moim zdaniem proporcji to tu nie ma, zobacz na jakiej wysokości jest guzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomalo Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 Mam pytanie, czy susu podniosło ostatnio ceny swoich garniuturów?Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 9 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2018 Podniosło nawet ceny na produkty ubiegłoroczne. Mam płaszcz od nich, który kupiłem w zeszłym roku za 1399. Teraz kosztuje 1629 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 9 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2018 Miesiąc temu kupiłem marynarkę za 1399 zł, a teraz kosztuje 1529 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 10 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2018 Sprawdźcie, czy SuSu nie majstruje przy kursach przeliczenia euro na PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi