ciasteczkowy Napisano 8 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2021 Jak wyglada rozmiarówka kopyta Bryan F?Jest sens mierzyć 8.5 na stopę 273 mm długości x 103 szerokosci czy raczej będą za luźne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 8 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2021 Z taką stopą brałbym w ciemno, najwyżej zwrócisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinmcqueen Napisano 8 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2021 2 godziny temu, ciasteczkowy napisał: Jak wyglada rozmiarówka kopyta Bryan F? Jest sens mierzyć 8.5 na stopę 273 mm długości x 103 szerokosci czy raczej będą za luźne? Chyba wiem skąd Twoje pytanie Ja mam trzewiki UK9 Bryan F, stopa u mnie 279mm x 106mm i leżą bardzo dobrze, więc raczej za luźne nie będą, myślę, że idealnie Twój rozmiar. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 19 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2021 Panowie, pytanie - buty TLB linia Artista, kopyto Goya, ok. 0,8 cm brakuje w prawym bucie, a 0,5 cm w lewym aby przyszwy/obłożyny się zeszły. Jest szansa, że się zejdą czy raczej nie ma co liczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 19 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2021 Jest szansa. U mnie rozwarcie było jeszcze większe i po kilku/kilkunastu godzinach w butach (rozchadzam je w domu) jest już prawie bez przerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 19 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2021 @zixart najlepiej jak byś fotkę pokazał, ale też wydaje mi się że się zejdzie. Z ciekawości jaki model/kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2021 10 godzin temu, zixart napisał: Panowie, pytanie - buty TLB linia Artista, kopyto Goya, ok. 0,8 cm brakuje w prawym bucie, a 0,5 cm w lewym aby przyszwy/obłożyny się zeszły. Jest szansa, że się zejdą czy raczej nie ma co liczyć? A po co miałyby się zejść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 20 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2021 13 godzin temu, DeanM napisał: @zixart najlepiej jak byś fotkę pokazał, ale też wydaje mi się że się zejdzie. Z ciekawości jaki model/kolor? Czarne oxfordy cap toe. 3 godziny temu, eye_lip napisał: A po co miałyby się zejść? Wizualnie bardziej mi odpowiada gdy przyszwy/obłożyny się schodzą ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 4 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2021 TLB wprowadziło do oferty skórę Hatch Grain od Horween w trzech kolorach, zdjęcia można zobaczyć na oficjalnej stronie TLB (widzę też przynajmniej jeden nowy model). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 3 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2021 TLB Atrista rozebrane na części: 3 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 15 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2021 Jak myślicie, zejdzie się V w tych lotnikach? Pierwsze zdjęcie to kopyto Alan G, drugie to Picasso F. Można w tej marce utrafic kopyta dla osób z wyższym podbiciem? Podoba mi się jakość wykonania, zwłaszcza linii Artista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 15 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2021 @Jakub.B całkowicie się nie zejdzie, zależy jaka V jest dla ciebie akceptowalna. Istnieje możliwość zamówienia pary w większej tęgości G a nawet H, nie wiem jaka jest cena takiego MTO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 15 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2021 @saphir.pl Jest w planach na ten albo kolejny sezon wprowadzenie do oferty half brouges w linii Artista? Widziałem realizacje dla innych sklepów ale na stronie TLB nie ma takiego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 15 Kwiecień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2021 Może być ciężko, ale w ramach MTO jesteśmy w stanie zrealizować dla Was wszystko to, co sam producent oferuje. Trzaskamy tych MTO pod Artistę coraz więcej. Idzie to bardzo sprawnie i co najważniejsze - z pełnym zadowoleniem odbiorców. Może wydać się to dziwne, ale myślę, że w tym przypadku obsługujemy Klientów sprawniej niż sam producent, o czym informują nas zamawiający z Hiszpanii Także zachęcam do kontaktu z naszym supportem w tej sprawie. Można powołać się na mnie przy zamówieniu dorzucając komentarz: "Daniel na BWB obiecał mi jakąś niespodziankę do tego MTO". Kończę klasycznym: Będzie Pan zadowolony 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 15 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2021 @saphir.pl A robiliście kiedyś, albo macie od TLB, boots Floyd (https://www.tlbmallorca.com/foster-brown-boot) w country calf - light brown? Zdjęciami byłbym zainteresowany. Zastanawiam się jako alternatywę do Conistonów - kopyto mi tak do końca nie leży u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 15 Kwiecień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2021 Wydaje mi się, że nie było takiego zamówienia, ale dla pewności warto dopytać supportu e-mail. Tam wiedzą na 100%. Ja niestety nie śledzę już wszystkiego więc nie chciałbym w tym przypadku skłamać zapewniając w jedną lub drugą stronę. Mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 15 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2021 2 godziny temu, Jakub.B napisał: Jak myślicie, zejdzie się V w tych lotnikach? Pierwsze zdjęcie to kopyto Alan G, drugie to Picasso F. Użyj shoe-eze od @saphir.pl po obu stronach na wewnętrznej i na zewnętrznej stronie buta. Na pewno pomoże (zabieg można powtórzyć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 15 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2021 2 godziny temu, Gocławianin napisał: Użyj shoe-eze od @saphir.pl po obu stronach na wewnętrznej i na zewnętrznej stronie buta. Na pewno pomoże (zabieg można powtórzyć). Jakie efekty można osiągnąć stretcherem? Preferuję raczej minimalną V-kę, i zastanawiam się czy z moim nieszczęsnym podbiciem uda mi się w ogóle kupić sensownie dopasowane lotniki RTW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 15 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2021 23 minuty temu, Jakub.B napisał: Jakie efekty można osiągnąć stretcherem? Preferuję raczej minimalną V-kę, i zastanawiam się czy z moim nieszczęsnym podbiciem uda mi się w ogóle kupić sensownie dopasowane lotniki RTW. Daleko nie musisz szukać, tutaj masz ładne lotniki większej tęgości https://patine.pl/wholecut-black-77022.html Wydaje mi się, że jak weźmiesz pół rozmiaru większe od tych butów ze zdjęć to powinno być dobrze. Przy okazji zapytam: @saphir.pl jest szansa na powyższe lotniki w kolorze koniakowym? TLB widzę, że są;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 15 Kwiecień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2021 11 minut temu, flozbi napisał: jest szansa na powyższe lotniki w kolorze koniakowym? TLB widzę, że są;) W tym piekielnym czasie mało myślimy o rozwijaniu oferty niestety. Zupełnie inne priorytety. Także w stałym asortymencie na razie raczej nie. Ewentualnie MTO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 15 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2021 9 minut temu, flozbi napisał: Daleko nie musisz szukać, tutaj masz ładne lotniki większej tęgości https://patine.pl/wholecut-black-77022.html Wydaje mi się, że jak weźmiesz pół rozmiaru większe od tych butów ze zdjęć to powinno być dobrze. Przy okazji zapytam: @saphir.pl jest szansa na powyższe lotniki w kolorze koniakowym? TLB widzę, że są;). Mam 2 pary butów rozmiaru 7,5 (te mierzone to 8 ) z kopytem TJ H i są one minimalnie za długie (korygowane zapiętką, bo inaczej obciera), mają minimalnie zbyt mało miejsca w podbiciu, więc czasami przyszwa się zejdzie cała, czasami nie, oraz paradoksalnie za dużo miejsca na zgięciach buta, przez co marszczą się specyficznie. Z jednej strony jedne z wygodniejszych butów RTW (przebijają je tylko vassy P2 rozmiaru 42 i double monki 7,5 tj na g), z drugiej strony nie wiem czy chcę więcej takich par. @saphir.pl Jak wygląda zwiększenie tęgości G lub wzięcie H w MTO? Dużo czasu trzeba czekać na takie buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 15 Kwiecień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2021 19 minut temu, Jakub.B napisał: Jak wygląda zwiększenie tęgości G lub wzięcie H w MTO? Dużo czasu trzeba czekać na takie buty? Pytania do supportu e-mail. Ja mam w głowie zbyt szerokie widły: 4-12 tygodni w zależności od obłożenia. Nie chciałbym skłamać, jak jest dziś, a tam w tej materii są zawsze bardziej na czasie, także zachęcam do kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakowiak Napisano 15 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2021 Szanowne Koleżanki i Koledzy. Mam do Was pytanie. Otóż zakupiłem nowe loafersy TLB, to moje pierwsze buty tej marki. Zakładałem je raz w tygodniu aby rozchodzić je w warunkach domowych, godzinka na stopach. Kilka dni temu pogoda na tyle się poprawiła, ze spędziłem w nich prawie cały dzień poza domem. Większość w samochodzie, przeszedłem w nich kilkaset metrów, niech bedzie ze kilometr. Po powrocie do domu trafiły jak zwykle na prawidła. Przy tej czynności obejrzałem skórzane podeszwy i zaskoczony niemile jestem do teraz. Na czubkach podeszw pojawiły się przetarcia odsłaniając prawie ścieg. Czy to normalne zuzycie z takim mikroskopijnym przebiegiem? Mam buty innych marek ze skórzanymi podeszwami i nic podobnego się nie zdarzyło, podeszwy zużywają się w nich równomiernie i powoli. Proszę o Waszą uwagę i opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian1 Napisano 15 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2021 Mam loafersy TLB od zeszłego roku. Generalnie podeszwy są w dobrym stanie, ale właśnie zauważyłem, że na jednej jest jakby... rozwarstwienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 15 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2021 @Krakowiak Brzydko te podeszwy wyglądają po takim małym przebiegu,ja na Twoim miejscu bym reklamował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi